השכרת רכב בארצות הברית ובקנדה – 10 טיפים שאתם חייבים להכיר

1. השכרת רכב בארצות הברית ובקנדה דרך סוכן ישראלי

השכרת רכב בארצות הברית ובקנדה דרך סוכן ישראלי בדרך כלל זולה יותר מהשכרה ישירות דרך החברה האמריקנית (ובכל מקרה זולה יותר משכירה בשדה התעופה ללא הזמנה). כאשר שוכרים רכב דרך סוכן ישראלי המחיר כולל בדרך כלל את כל הביטוחים החיוניים (כאשר שוכרים ישירות דרך סוכן אמריקני המחיר לא תמיד כולל ביטוחים – שהם מרכיב משמעותי במחיר הביטוח). השכרת רכב בהנחה משמעותית דרך חברת אופרן (דמי ביטול בדרך כלל זולים מאוד – סביב 25$)  – לחצו כאן

למידע נוסף על השכרת רכב בזול לחצו כאן

2. סוגי חברות השכרת רכב בארצות הברית ובקנדה

חברת ההשכרה הטובות ביותר והיקרות ביותר בדרך כלל (אבל לא תמיד – כדאי בכל השכרה להשוות מחירים) הן אויס והרץ, אך חברות 'הביניים' כמו אלאמו, דולר ובאדג'ט (שמיוצגות בארץ למשל על ידי ממסי ואופרן) הן מצוינות ובדרך כלל יותר זולות (והם כאמור מומלצות מאוד). בטיולים ארוכים במיוחד כדאי להתקשר ישירות לסוכנויות, להתמקח ולבקש הנחה, בדרך כלל השכרה ארוכה אינה מאפשרת השכרת רכב בזול יותר, אבל שווה לנסות.

3. ביטוחי חובה

ביטוחים שחובה שיכללו בכל הזמנת רכב הם: LDW או Collision/Loss Damage Waiver) CDW) – ביטוח כנגד נזק לרכב השכור, ו-Third Party) TP) או Liability – ביטוח צד ג'. ביטוח חובה, גובהו המינימלי עפ"י חוק משתנה ממדינה למדינה. כדאי לוודא שסכום הביטוח הוא לפחות מיליון דולר. ניתן להרחיבו ברכישת Additional Liability Insurance) ALI). רוב הביטוחים של רכב בארה"ב ובקנדה כוללים באופן אוטומטי ביטוח ביטול השתתפות עצמית – אך כדאי לוודא שזה אכן כך.

4. ביטוחים שלא נכללים בפוליסות של הסוכנים הישראלים

א. ביטוח תאונות אישיות – שנכלל בביטוח הבריאות שתעשו. ב. ביטוח 'עזרה בדרך' (Roadside Assistance) – שכולל סיוע בהחלפת צמיג, גרירה (אם הסיבה לגרירה הוא באשמת הלקוח), סיוע במקרה של אובדן מפתח וכדומה. ביטוח זה אינו חובה וההחלטה האם לעשותו היא אישית. את הביטוח הזה אפשר לעשות במעמד ההשכרה. למידע נוסף על ביטוחים שמציעה חברת אופרן לחצו כאן.

5. כיסויים נוספים

פוליסות השכרת הרכב לא כוללות לעתים גם כיסוי על שמשות, צמיגים, מרכב תחתון (נכון גם לרכב 4 על 4 שעל פי הפוליסה – אסור לרדת איתו לדרכי עפר) ואפשר להוסיפם לביטוח במעמד ההזמנה (ביטוח זה אינו חובה כלל). פוליסת הביטוח לא מכסה שיט במעבורות. הביטוח של חברת המעבורות הוא זה שמכסה אתכם במקרה זה. רוב פוליסות ההשכרה בארה"ב ובקנדה כוללות מספר ק"מ בלתי מוגבל. כל הפוליסות כוללות רכב חלופי וסיוע במקרה של תקלה ברכב (למעט תקרים, אובדן מפתח וכדומה – לכך יש לעשות הרחבה בפי שמתואר בסעיף 4 לעיל). אם התקלה אירעה במקום שאין בקרבתו שירות של חברת ההשכרה הם בדרך כלל יפנו אתכם למוסך מקומי.

6. נהגים מבוטחים

חלק מפוליסות ההשכרה כוללות נהג אחד וחלק כוללות יותר מנהג אחד, חלק כוללות החזר מיכל דלק מלא וחלק כוללות החזרת מיכל דלק ריק. בדקו את התנאים לפני ההזמנה. השכרת רכב אפשרית רק לנהגים מעל גיל 21 כאשר לנהגים בגילאי 21-25 יש תוספת תשלום משמעותית על ביטוחים.

7. החזרת רכב מושכר בנקודה שונה מנקודת האיסוף

השכרת  רכב בנקודה א' והחזרה בנקודה ב' בדרך כלל כרוכה בתוספת תשלום של כמה מאות דולרים (אלא אם הלקיחה וההחזרה באותה מדינה. יש גם יעדים שאין ביניהם תוספת תשלום כמו למשל בחברת אלאמו – בין סיאטל לסן פרנסיסקו או לוס אנג'לס). השכרת  רכב בקנדה והחזרה בארה"ב לעתים אפשרית (אך בתוספת תשלום) אך בדרך כלל אינה אפשרית. בכל מקרה אין בעיה להעביר את הרכב בגבול, אך כדאי ליידע את חברת ההשכרה במעמד ההשכרה כדי לקבל מהם את הניירות המתאימה לשם מעבר הגבול.

8. רישיון בינלאומי

כל נהג המתעתד לנהוג ברכב חייב להציג את רשיון הנהיגה שלו אישית בסוכנות ההשכרה. במעמד ההשכרה לא יבקשו ממכם בדרך כלל להציג רשיון בינלאומי (אלא רק את הישראלי) וכן במקרה גם אם תיתפסו על ידי שוטר – הרשיון הישראלי (פלוס דרכון) בדרך כלל יספיקו (הדברים נאמרים בהסתייגות שכן תמיד יתכנו יוצאים מן הכלל). אלא שבחלק מהפוליסות של הסוכנים הישראלים מצוין שיש להצטייד ברשיון בינלאומי. אם אין רשיון שכזה ותתרחש תאונה חלילה וחס יתכן שלא תהיו מכוסים. לכן כדאי מאוד לעשות רשיון בינלאומי.

דברים שכדאי לשים לב אליהם

אם תשכרו רכב בסניף גדול (כמו למשל בשדות התעופה המרכזיים – אגב, השכרה בשדה תעופה בדרך כלל יותר זולה מהשכרה בסניפים שבערים) תוכלו לבחור את הרכב המתאים לכם בדרך כלל (ב-Class שהזמנתם). בדרך כלל הסוכן ינחה אתכם לשורת מכוניות וחופש הבחירה יהיה בידיכם. כדאי לשים לב לדברים הבאים – קילומטראז' של הרכב, האם יש לו USB ושקעי חשמל 110 וולט, האם הרכב 4 על 4, האם יש לו גגון (כל אחד לפי הפרמטרים החשובים לו), האם יש לו צמיד ספייר (היום ברוב הרכבים אין ובמקום זאת יש ערכה לחסימת יציאת האוויר שיעילותה מוגבלת מאוד) וכדומה.

9. רכבים משפחתיים מומלצים

מיני וואן (כמו דודג' קרוואן) הוא רכב נוח מאוד לטיולים משפחתיים אך שימו לב – הכיסאות מסודרים – 2,2,3 (כלומר בשורה השנייה יש רק שני כיסאות). לכן אם אתם מטיילים עם שלושה ילדים – אחד יצטרך לשבת לבד בשורה השלישית (ולידו אפשר לקפל את חצי מושב כדי להגדיל את תא המטען שבו יאוחסנו המזוודות). לעומת זאת ברכבי SUV יש בשורה השנייה שלושה מושבים (ולעתים – ב-SUV הגדולים, כמו למשל שברולט טאהו, יש שורה שלישית עם עוד שני מושבים), סידור כזה יכול להיות יותר נוח לחלק מהמשפחות.

10. דלק

ההבדלים במחירי דלק בארה"ב ובקנדה בין אתרים שונים ותחנות שונות גדולים מאוד. אם את רוצים לחסוך – הקפידו למלא בערים הגדולות ולאורך הכבישים המהירים (ופחות באזורים היותר נידחים), אפשר גם להיעזר באפליקציה הזו להשוואת מחירים.

למידע על הבדלים בחוקי נהיגה בין ישראל לארה"ב/קנדה, על שרשראות שלג ועוד – ניתן למצוא כאן

השכרת רכב בארצות הברית ובקנדה – הנה עוד כמה טיפים הקשורים שאספתי באחד הטיולים האחרונים שלי לארה"ב וקנדה:

כמו תמיד (כפי שקורה ברוב הסוכניות הגדולות בשדות התעופה) הגענו לסוכנות של חברת אלאמו שם איפשרו לנו לבחור רכב מבין כל הרכבים בקלאס שלנו. מכיוון שהיו לי הפעם דרישות מוגדרות (גם 4 על 4 וגם פסי גגון לגג וגם הרכב הכי גדול בקלאס) ולא מצאתי רכב מתאים בצי הרכבים, קצת התעקשתי והציעו לי לחכות. תוך דקות הגיע מהשטיפה הרכב המושלם לנו שהיה לו אפילו גי פי אס מובנה ללא תוספת תשלום והשוס האמיתי – שקע חשמל 110 וולט שבשבילי (עם כל המחשבים והמצלמות) זו ממש הצלה (כי הממירים למיניהם בדרך כלל לא עובדים מי יודע מה).

הטיול שלנו תוכנן לאזורים בהם היה צפוי שלג. לכן היה חשוב לנו לשכור רכב 4 על 4 שנוסע יותר טוב כמובן במקומות מושלגים, וגם יותר בטיחותי לנסיעה כזו. במקביל קנינו בוולמרט שרשראות שלג. חברות ההשכרה לא משכירות שרשראות וגם לא מאשרות רשמית לשים אותם. אבל מצד שני יש אזורים בהם יש חובת נשיאה החל מתאריך מסויים (ברמה שבה אפשר לקבל דו"ח אם לא נושאים אותם בתא המטען). השרשראות הן בעיקר למקרה חירום קיצוני (לי מעולם לא יצא למשל להשתמש בהן למרות עשרות ימי טיול באזורים מושלגים). זה בערך כמו לקחת ערכת עזרה ראשונה ברכב. במקרה חירום שכזה, אם יהיה בהן צורך, כל בר דעת יתקין אותן על רכבו גם אם חברת ההשכרה לא ממש מאשרת זאת, וישא בנזק אם יהיה כזה… עלות השרשראות פחות מ-100$ (יש להתאים לגודל גלגל). אנחנו רכשנו בוולמרט במטרה להחזיר בסוף הטיול. לתהדמתינו בסוכנות וולמרט בווגאס אמרו לנו שאי אפשר להחזיר. לאחר שהתקשרנו לוולמרט לברר אם זו מדיניות החברה (זו לא) החזרנו בסניף אחר בסן פרנסיסקו. יש חנויות שאפילו מעודדות רשמית באתר שלהם לרכוש ולהחזיר (על הדרך רוכשים אצלהן בדרך כלל עוד כמה מוצרים), למשל: Les Schwab.

בגלל שיצאנו לטיול קמפינג היה לנו ברור שהמקום בתא המטען לא בוודאות יספיק לנו. לכן אנחנו תמיד נושאים איתנו שני קיטבגים רכים (כאלה שלא יכולים לשרוט את הרכב) שאותם אנחנו קושרים לעיתים על הגג (בעבר היה לנו תיק גגון אבל הוא ניקז אליו מים בגשם והיה מסורבל ולכן לא משתמשים בו יותר). חברות ההשכרה לא משכירות גגונים ולא אוהבות לדעתי שקושרים דברים על הגג אבל במקרה הזה מדובר באמת על משהו שלא יכול לגרום לנזק (למעט צריכת דלק יותר גבוהה). אנחנו קשרנו הפעם על הגג את האוהל ואת מזרוני השטח (שאותם עטפנו בשקיות ניילון כדי שלא ירטבו בגשם).

הפעם לא התקמצנתי ורכשתי על ההתחלה שתי קופסאות פלסטיק גדולות וצידנית גדולה עבור האוכל, כלי האוכל, הגזיה, בקבוקי המים ושאר הפיצעפקס. זה הייתה ההחלטה הכי חכמה שלקחתי בשלב ההצטיידות לטיול כי זה הפך את תא המטען למשהו סביר מבחינת הבלגן שבדרך כלל שורר בו בטיולים שלנו.

השכרת רכב בארצות הברית ובקנדה בזול (הנחה משמעותית) דרך חברת אופרן  – לחצו כאן

למידע נוסף על השכרת רכב בזול לחצו כאן

השכרת רכב בארצות הברית מאופרן

ככה נראה הרכב ששכרנו מאופרן עבור טיול ארוך במרכז ארה"ב ולאחר מכן במרכז ובצפון קנדה (הגענו בטיול הזה עד צ'רצ'יל שהיא כמעט בקוטב הצפוני) בשנת 2014. במקרה מצאתי תמונה (כי אח"כ אין לי תמונות של הטיולים הבאים בשנת 2016 ובשנת 2017, ולכן התמונה הבאה היא מ-2018). בטיול הזה שכרנו שברולט טאהו (Full Size SUV) שהוא גם 4 על 4 וגם רכב גדול מאוד שבו יכולנו לקפל את שורת המושבים האחרונה (כי היינו 5 והמושבים מסודרים 2,3,3. זאת בניגוד למיניואן למשל שם המושבים שמוסדרים 2,2,3)

השכרת רכב בארצות הברית ובקנדה לאורך חופי המערבככה נראה הרכב ששכרנו בשנת 2018 דרך חברת אופרן (Midsize SUV) לאחר נסיעה של 3,500 מייל לאורך חופי מערב ארה"ב, מסיאטל לסן פרנסיסקו

השכרת רכב בארצות הברית ובקנדה ביוטהוככה נראה הרכב ששכרנו עבור טיול בשנת 2019 דרך חברת אופרן (Standard Crossover) – טיול קמפינג משפחתי שהתחיל בסיאטל, עלה לרוקיס וירד לדרום מערב ארה"ב (סיום בסן פרנסיסקו) – סה"כ כ-7,500 מייל (עם כמעט אפס תקלות – למעט פאנצ'ר אחד)

השכרת רכב בארצות הברית ובקנדה בצפון מזרח ארהבוככה נראה הרכב ששכרנו בשנת 2021 דרך חברת אופרן (Midsize SUV) עבור טיול זוגי בצפון מזרח ארה"ב (מניו יורק עד הצפון הרחוק של מיין וחזרה לניו יורק), הרבה מאוד מיילים ואפס תקלות

השכרת רכב בארצות הברית ובקנדה - פלורידהוככה נראה הרכב החמוד ששכרנו מאופרן (Midsize SUV) לטיול מדהים! (של שני אנשים בלבד) בפלורידה בשנת 2022, בחניון לילה במהלך הטיול. מעל 3000 מייל ותקלה אחת של ירידת לחץ אוויר בצמיג (לקראת סוף הטיול ניגשנו לסניף של אלאמו והחליפו לנו לרכב חדש, ענק)

וזה הרכב ששכרנו דרך חברת אופרן (Standard SUV) עבור טיול של סתיו 2023 (שנייה לפני המלחמה) במרחבים הפראיים של קולורדו ויוטה (וקצת מאריזונה ומניו מקסיסקו). זה הרכב היחיד מקבוצת הרכבים שהזמנו (Mid Size SUV) שהיה לו גלגל ספייר ומהסיבה הזו בחרנו בו (היום לרוב הרכבים יש ערכה לתיקון זמני של התקר ובשל אופי המסלול שלנו העדפנו גלגל ספייר). אני לא אספר כאן לאן לקחנו את הרכב הזה ובאיזו גבורה הוא עמד בכל המכשולים, אבל מי שמתעניין יכול לקרוא על הטיול כאן. אפס תקלות אגב, ולפחות 4000 מייל לדעתי (לא ספרתי הפעם)

אפשר למצוא מידע טוב על סוגי רכבים כאן, אך את ההזמנה כדאי לעשות כאן (יוצא יותר זול בד"כ שכן כולל את כל הביטוחים)

עקבו אחרי האינסטגרם שלי
0

הנחה מוגדלת בתאריכים

20.3-10.4.24 בלבד

10% הנחה

על השכרת רכב בארה"ב וקנדה

דרך חברת אופרן

לחצו כאן להזמנה

מכירים את מחולל המסלולים שלנו?

הדרך החדשה לתכנן טיול לחו"ל

מוזמנים להתנסות