שלד טיול לצפון-מזרח ארה"ב

דף בית פורומים פורום מסלולים בצפון אמריקה שלד טיול לצפון-מזרח ארה"ב

מוצגות 3 תגובות – 1 עד 3 (מתוך 3 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #13507 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

נטע שלום,
    לפני כחודשיים שאלתי כאן בפורום כמה שאלות כלליות. בינתיים קניתי את הספר של צפון-מזרח ארה"ב, קראתי, וניסיתי להכין שלד. אשמח אם תוכלי לחוות דעתך.
    כמה הערות כלליות:
    נהיה זוג עם שני ילדים (9, 13). 4 שבועות כולל טיסות. מוותרים על: הרשי, בן אנד ג'רי, אמיש, אלף האיים, בוסטון, קייפ קוד.
    מדי פעם נרצה גם לצאת למסלולים ברגל. עד שעתיים-שלוש למסלול.
    כרגע לא הכנסתי את וושינגטון, למרות שאני מאוד רוצה. חשבתי על נסיעה מבפאלו לוושינגטון, שתיקח יום שלם ועוד יומיים בוושינגטון. זה אומר שצריך לוותר על משהו… על מה היית מוותרת כדי להכניס גם את וושינגטון? ימים 15, 16, 17 נראים לי צפופים – אולי הוויתור צריך להיות בימים האלו…?

יום 1 – נחיתה בניו-יורק (מתישהו בצהריים או מאוחר יותר. עדיין מחפשים טיסות במחיר סביר…)
    ימים 1-5 – ניו-יורק.
    יום 6 – לוקחים רכב ויוצאים מניו-יורק לכיוון פארק אכדיה.
    עצירה באאוטלט של Kittery.
    לינה ב – kittery או מעט צפונה יותר. איפה מומלץ?
    יום 7 – המשך נסיעה לפארק אכדיה.
    אם יצאנו מספיק מוקדם, אפשר לנסוע למגדלור – Pemaquid Point
    Lighthouse Park (מוסיף כשעה פלוס לנסיעה)
    Camden Hills State Park – האם כדאי או לוותר?
    אם מגיעים לפארק אכדיה מספיק מוקדם להתחיל לטייל – אחד המסלולים, או
    לפחות להספיק לעלות להר Cadillac לצפות בשקיעה.
    ימים 8-9 – פארק אכדיה.
    שאלה: האם כדאי לצאת לשייט לווייתנים? הבנתי שזה לוקח כחצי יום.
    האם כדאי על חשבון פארק אכדיה?
    יום 10 – יציאה על הבוקר לכיוון הר וושינגטון ועלייה להר (בתקווה שמזג האוויר טוב)
    לינה ב – North Conway
    ימים 11-12– ההרים הלבנים
    ימים 13-14 – ההרים הירוקים
    יום 15 – אדירונדק
    יום 16 – Ithaca ו מפלי האצבעות
    יום 17 – מפלי האצבעות ובהמשך היום נסיעה והגעה בערב למפלי הניאגרה
    יום 18 – מפלי הניאגרה
    יום 19 – טיסה מבפאלו לאורלנדו
    ימים 20-26 – אורלנדו
    יום 27 – טיסה חזרה לארץ

תודה.

#13523 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    אין לי המלצה מיוחדת ללינה ביום 6 – אפשר פשוט לנסוע ולרדת מהכביש הראשי למלון ברגע שמתעייפים. לא חובה לדעתי להזמין מראש.
    יום 7 אם מגיעים מספיק מוקדם כדאי להעלות להר קדילאק לדעתי. מגדלור פמקוויד יפה מאוד. בשמורת קמדן הילס יש תצפית יפה במצד המערבי של הכביש. נחמד אבל לא חובה.
    ימים 8,9 – כדאי לברר האם נצפו לוייתנים בימים האחרונים ואם נראו לווייתנים בכמות גדולה כדאי לצאת לשיט במידה ואינכם סובלים ממחלת ים (ובכל מקרה כדאי לקחת כדורים נגד בחילה).
    אני הייתי מוותרת על ההרים הירוקים במסלול הזה ביום ה-13 כדאי לנסוע מערבה בכביש קמקמגוס ללינה בברלינגטון וביום 14 לנסוע (פלוס שיט במעבורת בחציית אגם שמפליין) לאגם פלסיד ללינה.
    מלייק פלסיד הייתי נוסעת ביום ה-15 לניאגרה ומוותרת על אגמי האצבעות.
    יום 16 ניאגרה.
    יום 17 נסיעה לוושינגטון ומעבר באגמי האצבעות (טיול קצר למפל טוגאנוק למשל).
    אפשר להגיע ביום זה עד וושינגטון ממש או עד פאתיה.
    יום 18, 19 וושינגטון.
    אם כבר מגיעים עד וושינגטון חובה לפחות יומיים. לשם כך יש להוריד יום או מניו יורק או מאורלנדו… אפשר גם להוריד יום אחד ממהרים הלבנים אבל לדעתי לא כדאי כי צריך קצת גם להרגיע את הטיול.
    נטע

לעדכונים שוטפים מהשטח ולמידע עדכני חשוב (סגירת כבישים, שריפות יער ועוד) גלשו לפייסבוק מסלולים:
    https://www.facebook.com/pages/%D7%9E%D7%A1%D7%9C%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%A6%D7%A4%D7%95%D7%9F-%D7%90%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%A7%D7%94-%D7%A0%D7%98%D7%A2-%D7%93%D7%92%D7%A0%D7%99/204741489613775
    לרכישת ספרי מסלולים בהנחה של 25% (משלוח חינם) גלשו לכתובת:
    https://www.maslulim-america.com/%D7%94%D7%A0%D7%97%D7%95%D7%AA

#13540 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    אכן כדאי/ניתן ללון את כל הלילות בר הרבור
    וכן כנ"ל לגבי נורת קונוואי
    יום 14 הכולל חציית אגם שמפליין וטיול לאוסבל צאסם ולעוד כמה מפלים בדרך ללייק פלסיד הוא יום יפה למדיי. נסיעה ביום זה עד איתקה היא ארוכה מאוד.לא נראה לי הגיוני לרוץ עד לשם ובפרט שזה לא בדרך וכן במילא עוברים שם בדרך לוושינגטון
    לא הייתי מוותרת על האדירונדק (יום 14 והחצי הראשון של יום 15) כי זה בין כה בדרך וזה לא פחות יפה (אולי יותר) מאזור אגמי האצבעות.
    אם הורדת יום מאורלנדו (החלטה מבורכת…) פצלי את יום 17 בהצעה שלי לשניים ואז תוכלי להקדיש זמן רב יותר לאזור איתקה ואגמי האצבעות.
    נטע

לעדכונים שוטפים מהשטח ולמידע עדכני חשוב (סגירת כבישים, שריפות יער ועוד) גלשו לפייסבוק מסלולים:
    https://www.facebook.com/pages/%D7%9E%D7%A1%D7%9C%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%A6%D7%A4%D7%95%D7%9F-%D7%90%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%A7%D7%94-%D7%A0%D7%98%D7%A2-%D7%93%D7%92%D7%A0%D7%99/204741489613775
    לרכישת ספרי מסלולים בהנחה של 25% (משלוח חינם) גלשו לכתובת:
    https://www.maslulim-america.com/%D7%94%D7%A0%D7%97%D7%95%D7%AA

מוצגות 3 תגובות – 1 עד 3 (מתוך 3 סה״כ)
מענה ל־שלד טיול לצפון-מזרח ארה"ב
פרטים:

עקבו אחרי האינסטגרם שלי
0