קבלת כמה עצות בנושא תכנון מסלול של טיול משפחתי לאלסקה

דף בית פורומים פורום מסלולים בצפון אמריקה קבלת כמה עצות בנושא תכנון מסלול של טיול משפחתי לאלסקה

מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #2945 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

נטע שלום,

אנחנו עמלים כעת על תכנון טיול משפחתי (הורים + בן אחרי צבא + בת בגיל 12) לאלסקה. לצורך כך רכשנו את הספר שלך "אלסקה מסלולים", ועל פיו אנחנו מנסים לבנות את התכנית. הטיול מתוכנן לכשבועיים ימים, בין התאריכים 30/6 עד ה-14/7/2012. הכוונה שלנו היא לאחד את המסלולים: 'הקלאסי' + 'הקליל'. בהקשר לכך אנחנו מבקשים להפנות אליך כמה שאלות קצרות על מנת שנוכל להתקדם בקביעת התוכנית ובהתאם ביצוע ההזמנות של מקומות לינה, רכב שכור, טיול באוטובוס בפארק דנאלי, שייט במפרץ פרינס וויליאם, שייט באי קינאי וכד':

1. מניסיונך, האם יש חשיבות לסדר של הטיול בשני המסלולים? האם להתחיל במסלול 'הקליל' ולהמשיך במסלול 'הקלאסי', או האם הסדר ההפוך הוא העדיף?
    2. האם במסלול 'הקליל' כדאי לעשות את הדרך ולהגיע ל-Whittier?
    3. האם במסלול 'הקליל' כדאי לעשות את הדרך ולהגיע ל-Homer?
    4. האם במסלול 'הקלאסי' יש עדיפות כלשהי לעשות את הנתיב החליפי 'הכתום' מ- Denali דרך 'פיירבנקס, במקום לעשות את Denali Hwy?
    5. במידה ונבחר בנתיב החליפי 'הכתום', האם יש מקום לעשות גיחה (סטייה) של יומיים ולעשות את כל הדרך ל- Dawson City דרך Tok?
    6. במידה ואנחנו מחליטים (מבחינת הסדר) להתחיל במסלול 'הקלאסי' ולאחר מכן להמשיך למסלול 'הקליל', האם היית ממליצה לקחת מעבורת מ- Valdez ל- Whittier (דרך מפרץ פרינס וויליאם)?

בתודה,מירה ועמוס אופיר

#2948 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    הנה תשובתיי
    1. אני חושבת שעדיף לסיים במסלול הקליל אבל אני ממש לא בטוחה לגבי זה… אין משמעות מהותית לסדר.
    2. וויטיר הוא לא מקום שיש טעם להגיע אליו אלא אם עושים את המסלול הקליל והקלאסי ומחברים אותם על ידי שיט במעבורת לוויטייר-וואלדז (או ההפך).
    3. הומר תיירותית. יחד עם זאת הנוף בסביבתה יפה מאוד ובדרך אליה ניתן לראות הרי געש במערב, מעבר למפרץ. אם יש זמן כדאי לנסוע, אם אין אפשר לוותר. בדרך להומר ניתן לעשות רפטינג יפה על נהר הקינאי וכן לראות דגי סלמון בקוורץ קרייק (מומלץ).
    4. חד משמעית לא – פיירבנקס ממש לא עיר יפה וגם הדרך אליה לא מיוחדת. הדנאלי הי ווי מדהים ביופיו. עדיף לעשות את הדנאלי היי ווי.
    5. זו סיבוב ארוך שיאריך לכם את הטיול בלפחות שלושה ימים. זה לא סיבוב מומלץ מאוד מבחינה נופית. במקום – הייתי ממליצה לבקר באזור המעיינות החמים צ'ינה וכן אולי לנסוע לסירקל (אם כי זו יכולה להיות בעיה עם רכב שכור). אבל בכל מקרה לא הייתי מוותרת על כביש דנאלי.
    6. כן
    אחרי שיהיה לכם שלד תוכנית אתם מוזמנים לשלוח לי שאלה דרך הפורום עם השלד ואשמח להעיר עליו.
    נטע

מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
מענה ל־קבלת כמה עצות בנושא תכנון מסלול של טיול משפחתי לאלסקה
פרטים:

עקבו אחרי האינסטגרם שלי
0