צפון-מזרח ארה"ב – שאלות כלליות

דף בית פורומים פורום מסלולים בצפון אמריקה צפון-מזרח ארה"ב – שאלות כלליות

מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #12280 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

שלום,
    אנחנו זוג עם שני ילדים (12.5, 8.5). מתכננים בקיץ הבא (סביבות אמצע יולי עד אמצע אוגוסט – 4 שבועות כולל טיסות) טיול בר מצווה לצפון מזרח ארה\"ב ואורלנדו. למרות שעוד יש זמן, אני מתכננת בקרוב לקרוא את הספר. לפי מה שקראתי בינתיים באתר נראה לי שילוב כלשהו של המסלול הכתום והכחול. לפני שאני מתחילה לבנות שלד ולהזמין טיסות יש לי כמה שאלות כלליות בעיקר בקשר לסדר הטיול וההתניידות ממקום למקום.
    לגבי סדר הטיול, חשבתי: ניו יורק – וושינגטון – מפלי הניאגרה – מזרח ארה"ב (אגמי האצבעות, ההרים הירוקים, ההרים הלבנים, פארק אכדיה) – אורלנדו (דיסני וורלד).
    1. האם אכן כדאי להתחיל בניו יורק ולסיים באורלנדו? הרבה אמרו לי שאורלנדו היא שיא הטיול בשביל הילדים ועדיף לסיים שם. אחרים אמרו לי שמכיוון שסביב ניו יורק יש הרבה אאוטלטים כדאי להשאיר את הקניות שם לסוף כדי לא להוסיף תשלום בטיסות פנים על מזוודות נוספות. מה נכון? אני מניחה שיש אאוטלטים בהרבה מקומות ואולי זה לא כל כך משנה…
    2. כדי לחסוך זמן נסיעה ולהשאיר כמה שיותר זמן לצפון-מזרח חשבתי לטוס מניו יורק לוושינגטון. מכיוון שאני רוצה להיות בוושינגטון עם רכב (הבנתי שבסופ"ש זה לא בעייתי), ובהתחשב בזמן הנסיעה בהשוואה לזמן הטיסה כולל לפני ואחרי, אולי כדאי בכל זאת לנסוע…? וגם – עד כמה באמת כדאי לתכנן את וושינגטון לסופ"ש?
    3. מאותה הסיבה חשבתי לטוס מוושינגטון למפלי הניאגרה ורק במפלים לקחת רכב ואז להתחיל את המסלול של צפון מזרח. האם כדאי?
    4. אם אני רוצה 5 ימים בניו יורק, יומיים בוושינגטון, יום-יומיים בניאגרה (תלוי מתי מגיעים) ושבוע באורלנדו, זה משאיר 10 ימים במקרה הטוב לטיול בצפון מזרח. האם כדאי להגיע עד פארק אכדיה, או שאז הכול יהיה בריצה וכדאי לוותר על הפארק? מה מינימום הימים שכדאי בין מפלי הניאגרה לפארק אכדיה כדי באמת להספיק וליהנות ולא סתם לרוץ? (מעדיפה תמיד לראות פחות אבל את מה שרואים להספיק בכיף ולא בריצה.)
    5. אם מגיעים עד פארק אכדיה, שוב כדי לחסוך זמן חשבתי שבמקום לנסוע בחזרה עד ניו יורק ומשם לטוס לאורלנדו, אפשר לטוס מפורטלנד לאורלנדו. כדאי?
    6. ושאלה ממש כללית: מתי אמור להיות הכי כדאי להזמין טיסות לארה\"ב? ראיתי שעכשיו עדיין יקר.. האם בחורף המחירים ירדו, או שעכשיו זה הכי זול שיהיה…?
    בטח יהיו לי עוד שאלות בהמשך על השלד ועל התוכנית המפורטת, אבל נראה לי שזהו בינתיים בשביל ההתחלה… תודה.

#12294 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    אלה תשובותיי
    1. נחמד לסיים באורלנדו אבל זה לא חובה… מבחינת אאוטלטים – יש באורלנדו אאוטלטים מצויינים (טובים מאלה של ניו יורק לדעתי) ואם אתם טסים מאורלנדו ישירות לארץ (עם קונקשיים כמובן אבל בלי איסוף המזוודות ויציאה מהשדה) תשלמו על עודף מזוודות רק פעם אחת בדיוק כפי שתשלמו אם תטוסו לארץ מניו יורק.
    2. קשה לי לענות כי אני לא יודעת מה תוכנית הטיול המלאה אבל לדעתי לא כדאי לטוס מניו יורק לוושינגטון – עדיף לקחת רכבת (ממרכז מנהטן למרכז וושינגטון – 3.5 שעות) – זה הרבה יותר קצר מטיסה כי אין את כל התוספות זמן שיש בטיסה וגם אין עיכובים. לגבי סופ"ש – אני חושבת שעדיף לא להיות בוושינגטון בסופ"ש אבל אפשר גם להיות בסופ"ש. המקום היחיד בו אסור להיות בסופ"ש הוא אורלנדו.
    3. שוב, קשה לי לענות. את יכולה לעשות מסלול של ניו יורק-רכבת לוושינגטון-טיול בצפון מזרח עד הניאגרה ומשם טיסה לאולרנדו ומשם לארץ, או מסלול של ניו יורק-טיול בצפון מזרח עד הניאגרה-טיסה לאורלנדו-טיסה לוושינגטון ומשם לארץ, או מסלול של טיסה מהארץ לווישנגטון (עם קונקשיין)-רכבת לניו יורק-ומשם יציאה לטיול בצפון מזרח עד הניאגרה-ומשם לאורלנדו… אני הייתי עושה מאמץ לכלול בטיול כמה שפחות טיסות פנימית.
    4. אפשר להספיק בפרק זמן זה את אקדיה אבל ממש קשה לי לענות על רגל אחת. אני מציעה שתבני שלד מסלול (שכולל גם הקצאת זמן לנסיעות הארוכות) ותשלחי ואז אוכל להעיר עליו.
    5. אין טיסות ישירות למיטב ידיעתי מפורטלנד לאורלנדו ואני חושבת שמבחינת הטיול איך שלא מסתכלים עליו הכי הגיוני לטוס לאורלנדו מבפאלו. אם את רוצה לחסוך בנסיעות המסלול ולעשות את המסלול הכי יעיל מבחינת חלוקת זמן לדעתי כדי לך לעשות את המסלול הבא: טיסה לניו יורק-כמה ימים בניו יורק-קייפ קוד-בוסטון (ביקור קצר מאוד)-אקדיה-הרים לבנים-ברלינגטון ואגם שמפליין-הרי אדירונדק-נסיעה לניגארה-טיסה מבפאלו לאורלנדו-טיסה לוושינגטון, כמה ימים בוושינגטון ומשם לארץ (אין טיסה ישירות מוושינגטון, יש לטוס לניו יורק ומשם קושנקשיין לארץ או דרך אירופה). אם אתם רוצים לעשות המון שופינג מסלול כזה (שיש בו עצירה בוושינגטון בדרך לארץ) משמעותו תשלום כפול על מזוודות עודפות.
    6. האמת – אין לי תשובה על שאלה זו. גם אני שמתי לב שעכשיו המחירים יקרים יחסית. הם יקרים מדי. לי נראה שהם עוד ירדו אבל ממש אין וודאות שכך יקרה… אולי שווה לך להתייעץ עם סוכן נסיעות לגבי זה (ואם הוא אומר לך משהו חכם ספרי לי(:)
    נטע

#12305 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    בסופ"ש הרבה יותר קשה למצוא חנייה באזור המוזיאונים והאנדרטאות וכן יש יותר עומס במוזיאונים. לא יודעת מי נתן לך עצה זו אבל כמי שמכירה היטב את וושינגטון אני ממש חושבת שזו עצה לא נכונה… ובכלל – בוושינגטון תחתית נהדרת – מדוע צריך בכלל למצוא חנייה (מתניידים עם תחתית).
    בהחלט כדי לעשות ימי מנוחה מהפארקים וכן כדאי לשקול להוסיף את מרכז החלל קנדי או את מעיין בלו ספרינגס – את יכולה למצוא עליהם מידע בספר שלי על פלורידה או על מזרח ארה"ב.
    קייפ קוד יפה אבל אם זה עומד מול אקדיה אז אקדיה עדיף לדעתי.
    על בוסטון אפשר לדעתי לוותר אבל זה בכל מקרה בדרך אז אפשר להיכנס לכמה שעות.
    אגמי האצבעות הם אגמים גדולים, לא אתר טיול ראשון במעלה לדעתי. מה שיפה זה דווקא המפלים הסובבים אותם. אפשר להוסיפם על חשבון קייפ קוד. אבל הייתרון בקייפ קוד הוא שזו דרך לפצל את הנסיעה צפונה. אם משווים את אגמי האצבעות לאקדיה – זה בכלל לא בר השוואה. אקדיה פי אלף יותר מומלץ לדעתי. בכל מקרה צריך לראות שלד טיול מובנה ואז יהיה יותר קל לראות מה מסתדר טוב יותר. קשה לתת עצות כאשר הכל באוויר…
    נטע

#21469 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    באתר הזה את יכולה לראות צפי של שלכת (תעשי play)
    http://www.yankeefoliage.com/peak-foliage-forecast-map/
    לגבי המסלול – חושבת שכדאי לך לכלול בו גם את הרי האדיקונדק וההרים הירוקים.
    לא יודעת כמה זמן הטיול שלך ומה בדיוק הלוז ואיפה בדיוק יתוזמן כל מקום (באיזה תאריך) אז קשה לי לענות לך
    לדעתי כיוון המסלול לא מאוד משנה מבחינת שלכת במקרה שלך
    בכל מקרה אם את רוצה שאתן לך תשובה מושכלת יותר שלחי שלד לפי תאריכים בשתי האופציות ואז אוכל לומר לך האם יש העדפה לאופציה זו או אחרת.
    נטע

נעזרתם בפורום מסלולים?
    רוצים להחזיר לפורום?
    בצעו את ההזמנות לטיול (מלון, רכב, קרוואן) באמצעות הלינקים שבצד עמוד הפורום
    המחיר שלכם יהיה זהה והעמלה שלנו תאפשר המשך השקעה בפורום ומתן תשובות מפורטות

מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
מענה ל־צפון-מזרח ארה"ב – שאלות כלליות
פרטים:

עקבו אחרי האינסטגרם שלי
0