דף בית › פורומים › פורום מסלולים בצפון אמריקה › מסלול מעגלי דרום מערב ארה"ב
- This topic has 6 תגובות, 2 משתתפים, and was last updated לפני 11 שנים, 6 חודשים by
נטע דגני.
-
מאתתגובות
-
מיכל
אורחהי נטע, מזכירה שאנו 2 משפחות המתכננות טיול לדרום מערב ארה"ב בספטמבר 2015, כ-24 ימים.
לאחר מפגש "תיאום ציפיות" סוכם בסופו של דבר על שלד מסלול שונה ממה שתוכנן במקור. השיקולים
המנחים בבניית המסלול היו הטיסות הזולות ללוס אנג'לס (לעומת וגאס, שם תכננו להתחיל במקור) והרצון לסיים בוגאס + דיסני.להלן השלד הראשוני, שבכוונתנו לפתח כמובן למסלול מפורט בימים הקרובים:
– נחיתה בלוס אנג'לס + נסיעה לסן דייגו
– בילוי של יום בסן דייגו
בהמשך למעשה מסלול מס' 2 בבנק המסלולים, רק הפוך:
– נסיעה מדרום לצפון בכביש 1 למשך יומיים עד סן פרנסיסקו – לינה במורו ביי + מונטריי (יודעים שזו פשרה לנסוע בכיוון זה..): מקווים שלא מאד משמעותי)
– סן פרנסיסקו – יומיים + איסוף קרוואן
– טיול קרוואן למשך כ-10 ימים: יוסמיטי, אגם ג'ון, ברייס, אנטילופ, גרנד קניון, זאיון.
– וגאס – החזרת קרוואן + שכירת רכב, שהות של כ-3 ימים
– נסיעה ללוס אנג'לס – יוניברסל + דיסני למשך 3 ימים.
הביתה.מה דעתך?
תודה
נטע דגנימנהל בפורוםהי
נשמע ממש בסדר. הקפידו להזמין מקום בחניוני יוסמיטי בשנייה שנפתח חלון ההזמנה (ולא דקה אחרי…). כדאי כמובן לתאם את פארקי השעושעים של לוס אנגלס כך שלא יצאו בסופש וכן כדאי לא לנסוע מווגאס ללוס אנגלס במוצאי יום ראשון אז יש במקום פקקי ענק.
נטע
נטע דגנימנהל בפורוםבכיף (: נטע
נטע דגנימנהל בפורוםהי
קצת התבלבלתי מהשאלה ואני לא ממש זוכרת את ההיסטוריה של כל הטיול שלכם אז אני מקווה שהבנתי את השאלה נכון… אני לא חושבת שיש חובה לעשות אך או כך… והסדר של השמורות המדבריות (זאיון, ברייס, פאוול/קניון) ממש לא משנה. אני כן חושבת שיותר מוצלח מבחינת המבנה של הטיול (מסיבה פסיכולוגית בלבד) להתחיל במדבר ואז לעבור ליוסמיטי ולסיים בסן פרנסיסקו ובאזור החוף פלוס לוס אנגלס. אבל אם יש לכם מגבלות כלשהן אני לא יכולה אישית לחשוב על סיבה מדוע לא לעשות מסלול של יוסמיטי-ברייס-קניון/פאוול-זאיון-וגאס.
נטע
נטע דגנימנהל בפורוםהי
לדעתי לא משנה סדר השמורות מבחינת מבנה הטיול. צריך כמובן לשים לב שהסדר הוא כזה שיש מינימום נסיעות. כאשר יהיה בידיך שלד טיול גמור שלחי אותי ואז אוכל לוודא שהכל הגיוני.
נטע
נטע דגנימנהל בפורוםהי
שימו לב שדיסני ויוניברסל לא יוצא בשבת או בחג לאומי – labor day
שימו לב שקרוואנים אי אפשר לשכור או להחזיר ביום א
ביום 4 אפשר גם ללון במורו ביי שהוא מקום נהדר על הים ללון בו
ביום 6 אסור לדעתי לוותר על האקווריום
בהמשך ליוסמיטי חובה להזמין לילה בחניוני הלילה ברגע שחלון ההזמנה נפתח וגם אז ייתכן קושי
בהמשך ביום 11 אני לא חושבת שריאלי להגיע עד וגאס – זו נראית לי נסיעה ארוכה מדי ליום אחד בקרוואן
ביום שלאחר מכן לא תספיקו לדעתי לטייל במסלול angel's landing שהוא מסלול ארוך
גם יום 17 עמוס מדי בפרט שבדרך כלל יש להחזיר קרוואנים בשעה מוקדמת יחסית
אני חושבת שחסר יום או יומיים לטיול הקרוואן
את יום הנסיעה לזאיון הייתי מפצלת ולנה לילה אחד בחניון היפה שבמזרח יוסמיטי לחופי אגם גון – Oh Ridge
נטע
נטע דגנימנהל בפורוםהי
יום 4 – נראה לי אפשרי. אך יש לקחת בחשבון ש-5.5 שעות בגוגל מפס זה הרבה יותר במציאות בשל עצירות והפסקות. יש לצאת מוקדם בכל מקרה.
יוסמיטי – אי אפשר להגיע ליוסמיטי ללא הזמנה. לגבי שני אלה שחשבת עליהם – גם לגביהם יש סיכוי שלא תשיגו מקום גם אם תנסו ממש במועד בו נפתחת ההזמנה (המקומות נחטפים). במקרה זה אפשר ללון שני לילות ב-Crane Flat שבו וודאי תשיגו מקום.
יום 11 – החניון הזה נהדרץ לא תצטערו. שימו לב ששכם שם וגם בברייס יכול להיות קר. אם לא סיפקו לכם שמיכות חמות בקרוואן קנו שמיכות או הצטיידו בשקי שינה.
יום 12 – נסיעה לזאיון תהיה ארוכה. לינה בחניון בווגאס זה מבאס. נסו אולי את החניון בשמורה הזו
http://parks.nv.gov/parks/valley-of-fire-state-park/
אין צורך לעצור ללינה בדרך מזאיון לברייס – זו נסיעה של סהכ שעה וחצי. שימו לב שהמנהרה ביציאה מזאיון לא עבירה לקרוואנים אחרי 20:00 אם איני טועה (בררו זאת בכניסה לשמורה).
נטע -
מאתתגובות




