דף בית › פורומים › פורום מסלולים בצפון אמריקה › מסלול לחוף המערבי עם ילדים
- This topic has 4 תגובות, 2 משתתפים, and was last updated לפני 13 שנים, 2 חודשים by
נטע דגני.
-
מאתתגובות
-
Dima
מנהל בפורוםהי נטע,
אנחנו זוג עם שני בנים 14,12 נוסעים באמצע מרץ 2013 למשך 17 ימים לחוף המערבי.ננחת בלוס אנגלס ומשם נתחיל את המסע… נחזור לעיר ביום 31.3.
מה ההמלצות שלך ? האם הפארקים פתוחים במועדים הללו (יוסימיטי ועוד…)
כמה זמן כדאי להקדיש לערים (סן פרנססיקו…)
קנינו את הספר המצויין שלך, אבל נרצה לשמוע קצת מעבר.תודה משפ' לוי
נטע דגנימנהל בפורוםהי
העמק של יוסמיטי אמור להיות פתוח. כדאי להיות מעודכנים בנוגע לתחזית כיוון שיש סיכוי שיהיה צורך בשרשראות שלג כדי לעבור בחלק מכבישי הפארק וכן בכבישים המובילים לפארק (למרות שהסבירות לכך לא גבוהה). אפשר לרכוש שרשראות בכל חנות ציוד מכוניות ועלותם לא גבוהה. כביש מעבר טיוגה החוצה את השמורה יהיה קרוב לוודאי סגור. בפארק סקויה המצד דומה ושם הסבירות לחסימת כבישים בשלג או להזדקקות לשרשראות גבוהה בהשוואה לעמק של יוסמיטי. שאר הפארקים באזורים המדבריים (למשל גושואה טרי) וכן כל האזורים הקרובים לקו החוף פתוחים.
לגבי פארק שעשועים – דיסני, יוניברסל וכדומה פתוחים כל יום. פארקים כמו סיקס פלגס פתוחים רק בסופ"ש בד"כ.
הייתי מקדישה לסן פרנסיסקו 4-2 ימים. 2 זה מספיק אבל מעט, ו-4 זה נהדר…
לגבי שאר הערים – זה תלוי בעיקר בכמה פארקי שעשועים תרצו לבקר.
אני הייתי מתכננת טיול שרובו מתמקד באזור החוף עם גיחה מזרחה ליוסמיטי ואולי אף לשמורת גושואה טרי. אפשר אף בעונה הזו לנסוע עוד מזרחה לפארקים של דרום יוטה (זאיון, ברייס, גרנד קניון), קחו בחשבון שבאזור זה עלול להיות מעט קר בחודש מרץ.
נטע
נטע דגנימנהל בפורוםהי
בהנחה שאתם רוצים לבקר בגרנד קניון, בזאיון, בברייס וביטסמיטי המסלול האידיאלי במרץ (אז כביש מעבר טיוגה החוצה את רכס הסיירה נוואדה בקרבת יוסמיטי סגור) הוא לדעתי מסלול המתחיל בסן פרנסיסקו ומסתיים בווגאס או ההפך, ראה לינק כאן: http://goo.gl/maps/pAQ9F
אפשר כמובן להפוך את המסלול למעגלי על ידי תוספת נסיעה ואז אפשר להתחיל ולסיים בכל אחת מן הערים – סן פרנסיסקו, וגאס או לוס אנגלס.
נטע
נטע דגנימנהל בפורוםהי
בגלל שמרחקי הנסיעה באזור לוס אנגלס לא קצרים (ויש פקקים) אני מציעה לכם להקדיש את ה-15-16 לאזור לוס אנגלס ויוניברסל וב-16 בערב לנסוע לסן דייגו (עדיף לעשות את הנסיעה בערב אז אין פקקים) ולבלות שם את ה-17 (ללון בסן דייגו שני לילות). לא ברורה לי חלוקת הימים המדוייקת בזאיון וברייס. האם אתם מתכוונים לנסוע ב-23 ביום אחד מברייס/זאיון ליוסמיטי? זו נסיעה נורא ארוכה (11 שעות) בפרט שבמרץ כביש מעבר טיוגה סגור. הנה לינק לנסיעה: http://goo.gl/maps/LVQRo/ . לא ברורה לי חלוקת הזמנים באזור מונטריי. אם רוצים לעשות את זה 'נכון' כדאי לעשות את הדרך מסן פרנסיסקו ללוס אנגלס כך – יום 1 נסיעה למונטריי פלוס ביקור במונטריי, לינה במונטריי. יום 2 – כביש מספר 1 ממונטרי עד אזור קמבריה או מורו ביי, לינה בקמבריה או מורו ביי. יום 3 – טיול באזור קמבריה ומורו ביי ונסיעה ללוס אנגלס.
אם עוד לא הזמנת טיסות אני מציעה לך לשנות את המסלול ולעשות מסלול כזה המתחיל בסן פרנסיסקו והמסתיים בווגאס (אםשר גם לשקול לוותר לדעתי על סן דייגו): http://goo.gl/maps/07Qzh.
נטע-
התגובה הזו עודכנה לפני לפני 8 שנים, 4 חודשים ע"י
נטע דגני.
נטע דגנימנהל בפורוםהי
הכי טוב להתחיל טיול כזה בסן פרנסיסקו ולסיים בווגאס או ההפך.
אם זה לא מסתדר אני מציעה לעשות את המסלול פחות או יותר כפי שתכננתם – להתחיל בלוס אנגלס – משם לווגאס ולקניונים – משם ליוסמיטי (נסיעה מאוד ארוכה – כדאי לפצל את הנסיעה ליום וחצי עם לינה בדרך) – משם לסן פרנסיסקו ומשם לאורך כביש 1 ללוס אנגלס. אפשר גם לעשות את המסלול הפוך).
הייתי דוחה את הבילוי באזור לוס אנגלס לסוף הטיול. ומקפידה לא לבקר בפארקי השעושעים בסופ"ש.
שימו לב שבווגאס וביוסמיטי חובה להזמין מקום לינה מראש וכנ"ל יש להזמין מראש לכל הסופי שבוע והחגים הלאומיים. במרץ כדאי מאד לצאת לשיט לווייתנים באזור מונטריי.
אם אין לכם את הספר שלי על מערב ארה"ב יכול להיות שכדאי לכם לרכוש אותו ולהיעזר בו – יש בו מידע רב על אזורי הטיול שלכם.
נטע-
נטע דגני.
-
-
מאתתגובות