מסלול ירוק- 4 ימים מחוץ למנהטן

דף בית פורומים פורום מסלולים בצפון אמריקה מסלול ירוק- 4 ימים מחוץ למנהטן

מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #4514 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

נטע שלום,
    התכתבנו לפני מס' שבועות לגבי טיול ל 4 ימים מחוץ לניו יורק. בהמלצתך רכשתי את הספר והחלטנו לוותר על הכיוון המקורי של קייפ קוד ולאמץ את המסלול הירוק, כדי "לזכות" ביותר שלכת בתחילת אוקטובר. ראיתי שיש אפשרות לאחד את ימים 3 ו 4 ליום אחד (וכך נעמוד במכסת הימים העומדת לרשותנו), אם כי נראה לי שזה הופך את היום המאוחד לעמוס מדי. האם יש לך המלצה להקל קצת על היום הזה על חשבון ויתור /דילוג על חלק מהאתרים? חשבתי לקצר דווקא את היום הראשון ולעבור ממדינת ניו יורק לורמונט לא במעבורת אלא אולי קודם לכן דרך ליצפילד מסצוסטס או נקודה אחרת שתמליצי עליה (מכאן שלא נצפין עד אלבני ואמסטרדם).
    אשמח לדעתך/המלצך. חשוב לציין שאנחנו מטיילים בזוג (ללא ילדים) ולכן אנחנו גמישים ורוצים טיול רגוע. שאלה נוספת – הטיול יוצא בימים שישי-שני, כשביום שני זה קולומבוס דיי (דהיינו – סופ"ש ארוך לאמריקאים). האם יש לכך משמעות מבחינת עומס בדרכים ובאתרים והאם יש צורך בהזמנת מקומות לינה מראש? – אנחנו רוצים לישון דווקא במוטלים שייקרו על דרכנו ולא מקובעים על עיר כזו או אחרת.
    תודה!

#4529 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    אורך המסלול הירוק (ללא ניו יורק) חמישה ימים. אם לקצר משהו – הייתי מקצרת את היום הראשון ומוותרת על עמק נהר ההדסון. במסלול המקורי הלינה ביום 1 היא באלבני או אמסטרדם. אם תצליחו להצפין ביום זה עוד (על חשבון טיול בעמק הנהר) – למשל עד אזור אינדיאן לייק, תוכלו ללון בליל 1 באינדיאן לייק, בלייל 2 בברלינגטון, בליל 3 בוודסטוק ובליל 4 בניו יורק. בעמוד 75 בספר יש הצעות לינה באינדיאן לייק. אפשרות נוספת היא לשמור על ההתחלה כמו שהיא אבל ביום 3 להתקדם מעבר לברלינגטון (למשל עד וויטספילד, ראה מקומות לינה בעמוד 95) וביום 4 להתקדם עד פאתי העיר ניו יורק.
    בספטמבר ואוקטובר נוסעים רבים לכל אזור ההרים הירוקים והרי האדירונדק בשל צבעי השלכת, יום קולומבוס אמנם נופל מעט אחרי שיא השלכת הצפויה אולם ללא ספק ייתכן קושי גדול יותר במציאת מקומות לינה. גם אם לא היית מטייל ביום קולומבוס הייתי מציעה לך בחודשים אלה להזמין מקום מראש בהרי האדירונדק ובהרים הירוקים. עדיף לדעתי להזמין מקום (ומקסימום לבטל… ברוב המקומות מדיניות הביטולים נוחה מאוד) מאשר להתקע ללא מקום.
    ראה כאן את צפי שיא תקופה השלכת באזורים השונים:
    http://www.yankeefoliage.com/peak-foliage-forecast-map/
    נטע

#4585 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

הי שוב,
    חיפשתי בהמלצתך באינדיאן לייק ולחלופין בוייטספילד. הכל מלא! אופציה שראיתי היא לישון בלילה השלישי (והאחרון) במקום שנקרא white river junction. זה קרוב למדי לוודסטוק ורמונט. המשמעות היא שביום השלישי ניסע מלייק פלסיד עד כמעט וודסטוק. האם זה נראה לך ריאלי? והאם את מכירה את ה״צומת״ הזו?
    מצד שני, כתבת שביום קולומבוס זה כבר אחרי הפיק של השלכת באיזור. לא הצלחתי להבין ממפת השלכת באיזה איזור היא תהיה בתקופה זו. אולי כדאי בכלל לקצר את המסלול ולתפוס שלכת באיזור דרומי יותר? ראיתי פרסום על ברקשייר מסצוסטס. מודה שאני כבר די מבולבלת…

#4594 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    זו נסיעה קצת ארוכה (בעיקר כי יש במהלכה הרבה דברים לעשות) אבל זה אפשרי. הצומת היא סתם צומת של שתי דרכים מהירות שלידה יש שני יישובים. לגבי השלכת – המפה הזו היא הערכה על פי שנים קודמות. אף אחד לא יודע עדיין בדיוק מתי יהיה הפיק השנה. לא הייתי משנה את המסלול. בכל מקרה בטוח תראו שלכת יפה. הפיק מושפע גם מגובה מעל פני הים כך שבאותו אזור יש הרבה 'פיקים', בהתאם לגבוה. בעיקרון אם תראו ששיא השלכת עבר דרומה אכן אפשר לשקול לעשות שינוי אבל לעת עתה קצת קשה עדיין לדעת מתי זה יקרה…
    נטע

מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
מענה ל־מסלול ירוק- 4 ימים מחוץ למנהטן
פרטים:

עקבו אחרי האינסטגרם שלי
0