- This topic has תגובה 1, 2 משתתפים, and was last updated לפני 13 שנים, 11 חודשים by .
מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
דף בית › פורומים › פורום מסלולים בצפון אמריקה › מסלולי טיול בפלורידה לנכים
אני מתכנן נסיעה לפלורידה עם בני בן ה 14 אשר יושב בכסא גלגלים. מעבר לפארקים של דיסני ודומיהם הייתי רוצה לדעת האם יש שמורות טבע נגישות. קראתי את מאמרך על המעיינות החמים עם פרות הים. האם המקום נגיש? האם יש מקומות נוספים בהם אפשר לפגוש חיות בטבע או חוויות לא שגרתיות שמותאמות כך או אחרת גם לנכים. לדוגמא, האם אפשר להעלות אות על רחפת באיזורי הביצות וכד'. תודה
הי
בזכות העבודה שפלורידה שטוחה יחסית וכן בגלל שיש בה הרבה אנשים מבוגרים, חלק גדול הם על כסאות גלגלים, כמעט הכל בפלורידה נגיש. למיטב ידיעתי רוב השמורות של המעיינות נגישים – יש בהן שביל עץ מוגבה המוביל למים שעביר כמובן לכסאות גלגלים. מבחינת תצפיות בבעלי חיים ממליצה הכי על מעיין ווקולה וכן על מעיין מנטי ובלו ספרינגס (האחרון שוכן ממש ליד אורלנדו). חוצמזה שמורת האברגליידס גם היא מקום נהדר (הכי מומלץ) לראות בעלי חיים וגם שם יש לא מעט מקומות נגישים. למשל, מסלול אנהינגה בדרום מזרח השמורה יוצא דופן ביופיו מבחינת תצפיות בבעלי חיים וכולו נגיש לכסא גלגלים. במרכז השמורה באזור Shark Valley יש רכבת קרונית המוביל לאורך דרך סלולה למגדל תצפית בלב נהרות העשב של השמורה ולדעתי גם על הקרונית הזו ניתן לעלות בכסא גלגלים, וללא ספק ניתן לטייל לאורך הדרך עצמה שהיא סלולה בכסא גלגלים. בכל המקומות הללו ניתן לראות אליגטורים, צבי ביצה, פרות ים, נחשים, עופות מים ושפע בעלי חיים נוספים. לגבי רחפות – איני יודעת. מכיוון שהרחפות הן אסון אקולוגי באזור זה אני גם מעדיפה שלא להמליץ עליהן. אני כן ממליצה לצאת לשיט שמפעילים זכיינים של השמורה עצמה באזור פלמינגו ועשרת אלפים האיים (שניהם בשמורה) ואני די בטוחה (אבל במקרה זה לא בטוחה במאה אחוז) שהסירות יכולות לשאת כסא גלגלים. ראה מידע על נגישות באברגליידס באתר הזה:
http://www.nps.gov/ever/planyourvisit/mobility.htm
נטע
הסוכנת הדיגיטלית שלנו
המוח של אורורה הוזן בכל תכני האתר, וכן בתכני
ספרים ותוכניות דיגיטליות, שלא גלוייים ברשת