מזזרח קנדה באוקטובר

דף בית פורומים פורום מסלולים בצפון אמריקה מזזרח קנדה באוקטובר

מוצגות 6 תגובות – 1 עד 6 (מתוך 6 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #64526 הגב
    איתי
    אורח

שלום נטע,

מתכננים להגיע למונטריאול ב 10 באוקטובר לביקור משפחתי קצר ולשלב טיול מעגלי.
    האם יש טעם בתקופה זו לצאת למסלול של שבועיים או להסתפק בפחות?

החשש הוא שעקב העונה המאוחרת ובעיקר מצב הקורונה ייתכן שפארקים ואטרקציות יהיו סגורים ואולי גם מקומות לינה וכו׳.
    (למשל, ראיתי שפארק מוריסי פועל רק עד 11 באוקטובר?).

תודה מראש!
    איתי

#64528 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    אני לא יודעת מה מגבלות הקורונה כי טרם תכננתי השנה טיולים למזרח קנדה (ועוד לא התעמקתי מה הדרישות והמדיניות של כל אתר ושמורה) אבל מבחינת מזג אוויר – זו עונת מעבר. יכול להיות כבר בהחלט קר ויכול להיות סביר (עניין של מזל ושל כמה מוקדם החורף יגיע). לגבי צבעי שלכת – סביר להניח שאם תצאו לדרך רק באמצע אוקטובר תפספסו את השיא של השלכת (עדיין תראו קצת אבל לא את השיא) וזה קצת חבל… עדיין אפשר לטייל ואפשר גם לעשות טיול יותר עירוני (קוויבק סיטי או אוטווה/טורונטו). לצערי אין לי תשובה חד משמעית. זו לא עונה אידיאלית אבל הכל אפשרי ותמיד אפשר ליהנות.
    נטע

#64711 הגב
    איתי
    אורח

תודה נטע על התשובה!

מתכננים ביקור קצר בין 10-18 באוקטובר כדלהלן (מבוסס על הספר ״קנדה מזרח״):
    יום 1: (ראשון, 10 באוקטובר): נחיתה במונטריאול לפנה״צ, סיור בעיר העתיקה ובנמל
    יום 2: (חג ההודיה הקנדי): פארק מוריסי, לינה בקויבק סיטי
    יום 3: קויבק סיטי, מפלי מונטמורנסי, לינה בקויבק סיטי
    יום 4: פארק ז׳אק קרטיה, חזרה למונטריאול (??)
    יום 5: אוטווה (?)
    יום 6: (?)
    יום 7 (שבת): מונטריאול
    יום 8: מונטריאול + פארק השעשועים לה-רונד
    יום 9: טיסת בוקר חזרה לארץ (דרך טורונטו)

מספר שאלות ברשותך..:
    1. האם התכנית הגיונית ומעשית (בהתחשב בעונה)?
    2. לגבי ימים 4-6, מה אפשר להוסיף ו/או לחלק אחרת?

תודה מראש וחג שמח!
    איתי

#64713 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    התוכנית מעשית
    מבחינת מזג אוויר – באזור הזה ובתאריכים הללו אתם כנראה קצת תגיעו אחרי שיא השלכת (אלא אם השלכת תאחר) – כלומר עדין תראו שלכת אבל זה כבר יהיה הסוף (עדיף היה להקדים בשבועיים). מבחינת מזג אוויר יהיה קרוב לוודאי כבר קר, אבל עדיין אפשר לטייל. כדאי לבדוק מה פתוח ומה סגור בכל השמורות בתאריכים הללו. לגבי היום הנוסף – אפשר אולי להוסיף עוד לילה בקוויבק סיטי (כלומר אחרי היום בגק קרטייה לחזור ללון שם) או שאפשר אולי להוסיף גיחה ממונטריאול למונט טרמלאן. כדאי לוודא שפארק השעשועים של מונטריאול פתוח (בגלל הקורונה ובגלל עונת השנה).
    נטע

#80741 הגב
    שוקי סער
    אורח

שלום,
    אני מתכנן ביקור במזרח קנדה בספטמבר-אוקטובר של 3 שבועות. מתי כדאימלי להתחיל את הטיול, ומאיפה?
    האם במדריך שלך יש התייחסות למועדי שלכת בשמורות השונות?
    תודה, שוקי

#80772 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    אני לא יודעת מה המסלול של הטיול אז לא יכולה לענות לגבי כיוון (כדאי להיעזר בספר ובמחולל המסלולים שבאתר כדי לבנות מסלול). אני לא זוכרת כרגע באיזו רמה ההתייחסות לתקופת השלכת אבל על רגל אחת – בכל מזרח קנדה השיא בדכ בשבוע הראשון של אוקטובר (אבל אפשר לראות שלכת קרוב לשיא מהשבוע האחרון של ספטמבר ועד השבוע השני של אוקטובר). יש מידע נוסף כאן:
    https://www.maslulim-america.com/useful-info/travelfallfoliage/
    השלכת מגיע למזרח קנדה מעט לפני שהיא מגיעה לצפון מזרח ארהב
    נטע

מוצגות 6 תגובות – 1 עד 6 (מתוך 6 סה״כ)
מענה ל־Reply #80772 in מזזרח קנדה באוקטובר
פרטים:

עקבו אחרי האינסטגרם שלי
0