דף בית › פורומים › פורום מסלולים בצפון אמריקה › ישימות מסלול במערב ארה"ב
- This topic has 4 תגובות, 2 משתתפים, and was last updated לפני 13 שנים, 6 חודשים by
Dima.
-
מאתתגובות
-
Dima
מנהל בפורוםהי,
אנחנו טסים ביום שני הקרוב למערב ארה"ב (לוס אנג'לס) ל-20 ימים.
זוג + שני ילדים בגילאי 3 ו-4.
מעוניינים במקומות לילדים ובנופים לצילום (פחות מתעניינים במוזיאונים למבוגרים וכדומה) – כולנו רגילים לנסיעות ארוכות
התכנון הכללי הוא לעשות את המסלול האדום ולשלב קצת מהמסלול החום.
אשמח לדעת האם המסלול הבא ישים ובר ביצוע (לפי ימים):
1. נחיתה בלוס אנג'לס והתארגנות.
2. דיסנילנד
3. פארק המים בלוס אנג'לס
4. נסיעה ללאס וגאס
5-7 לאס וגאס
8. פארק ציון
9. ברייס קניון
10. הגדה הצפונית של הגראנד קניון וחזרה לוגאס.
11. יציאה מוגאס צפונה לממונט לייק
12. יוסימיטי פארק.
13. נסיעה לסן פרנסיסקו ולינה שם.
14-15 סן פרנסיסקו ולינה במונטריי
16. מונטריי, כרמל כביש מס' 1 ולינה בקמבריה
17. כביש מס' 1 לינה בסנטה מוניקה
18. נסיעה לסן דייגו
19. סן דייגו – גן החיות
20. סן דייגו – לגו לנד ונסיעה לטיסת לילה לניו יורק.תודה 🙂
נטע דגנימנהל בפורוםהי
בררו שפארק המים פתוח. לעתים בעונה זו אתרים כאלה פתוחים רק בסופ"ש ולא באמצע השבוע.
לדעתי שלושה ימים בווגאס זה הרבה הרבה הרבה יותר מדי, בעיקר אם מטיילים עם ילדים קטנים. הייתי מבלה שם יום אחד (שני לילות) גג.
לא הכללת בטיול זמני נסיעה. למשל – ביום 8 יש גם נסיעה לזאיון של שלוש שעות וגם טיול בזאיון. זה לא משאיר זמן רב לטיול בזאיון… כנ"ל יום 9.
ביום 10 – צריך גם לנסוע מברייס לגרנד וגם לנסוע לווגאס וגם להספיק לטייל בגרנד? – זה ממש ממש יותר מדי. המשמעות היא כל היום להיות באוטו. בלי קשר – לא בטוחה שהכביש למצוק הצפוני יהיה פתוח בסוף אוקטובר. אם ירדו שלגים הוא ייסגר.
יום 12 – גם לא הגיוני. ממות' יש לכם נסיעה של יום שלם (אם עוצרים ומטיילים לאורכה) דרך כביש מעבר טיוגה לעמק של יוסמיטי. כל שבתכלס יישאר לכם קצת מה-12 לעמק וחצי יום מה-13 לעמק ולדרום יוסמיטי (שם אסור לפספס את גליישר פוינט) – זה מעט מדי זמן לדעתי…
ביום ה-16 – גם להספיק את מונטריי (שם האקווריום הוא חובה) וגם את כל כביש 1 באותו יום זה יותר מדי…. מציעה לכם ללון צפונה מקמבריה (למשל ביג סר) ואז ביום ה-17 לנסוע מביג סר לסנטה מוניקה.
קחו בחשבון שגם בעונה זו יכול להיות קושי למצוא מקום לינה לאורך כביש מספר 1 וביוסמיטי ואולי אפילו בברייס – בעיקר בסופ"ש.
נטעDima
מנהל בפורוםהמון תודה על התשובה המהירה
בעקבות תשובתך ביצענו עדכון כדלקמן:
1. נחיתה בלוס אנג’לס והתארגנות.
2. דיסנילנד
3. אקוואריום בלוס אנג’לס
4. נסיעה ללאס וגאס
5-7 לאס וגאס – ביקור משפחתי (חובה… 🙂 )
8. פארק ציון
9. ברייס קניון
10. חזרה לוגאס דרך פארק ציון.
11. יציאה מוגאס צפונה לממות' לייק
12. יוסימיטי פארק ולינה במלון Cedar Lodge (בעמק).
13. טיול בעמק יוסימיטי, נסיעה לסן פרנסיסקו ולינה שם.
14-15 סן פרנסיסקו ולינה במונטריי
16. מונטריי, כרמל כביש מס’ 1 – המלצתך היא לישון בביג סר – היינו מעדיפים לצמצם קצת יותר דרומה – מה האפשרויות?
17. כביש מס’ 1 לינה בסנטה מוניקה – כמה זמן מספיק בסנטה מוניקה?
18. נסיעה לסן דייגו
19. סן דייגו – עולם המים
20. סן דייגו – לגו לנד + גן החיות ונסיעה לטיסת לילה לניו יורק.האם עדיף לוותר על החלק של המסלול החום ולתת דגש עמוק יותר לאתרים במסלול האדום?
או שלחילופין לוותר על סן דייגו ולהוסיף ימים במסלול האדום?שוב תודה 🙂
נטע דגנימנהל בפורוםהי
אני הייתי מוותרת על האקווריום בלוס אנגלס ומבקרת באקווריום במונטריי שהוא לדעתי יפה יותר. כן הייתי מבקרת במוזיאון הטבע או התעופה של העיר.
עדיין יום 8 לדעתי עמוס מדי. ובלי קשר במקום לעבור פעמיים בזאיון אני מציעה לנסוע – ווגאס-ברייס (לא דרך זאיון) וחזרה מברייס לווגאס דרך זאיון.
לדעתי יש לכם קצת מעט מדי זמן ביוסמיטי. חשוב להדגיש שאין וודאות שכביש מעבר טיוגה החוצה את יוסמיטי – ממות' לעמק יהיה פתוח בעונה זו. בד"כ הוא עדיין פתוח בתחילת נובמבר אך ברגע שיירד שלג ראשון הוא יסגר. מציעה לברר באתר השמורה. אם הוא סגור אזי עליכם להקיף את רכס הרי הסיירה נוואדה מדרום כדי להגיע לעמק של יוסמיטי (נסיעה ארוכה…). במקרה זה לא תגיעו לממות'.
יום 16 – גם לינה בביג סר זה לדעתי יותר מדי ליום זה (אם רוצים להספיק להינות ממונטריי). יש בספר שלי מידע על מקומות לינה לאורך כביש 1. אפשר למשל ללון בלוסיה.
בסנטה מוניקה אין המון מה לעשות – יש מזח, יש טיילת, יש חוף יפה, אפשרות לעשות טיול אופניים. כמה זמן מספיק? לדעתי כמה שעות… אפשר גם לוותר…
אישית – הייתי מוותר על סן דייגו ומוסיפה עוד זמן במסלול החום (זאיוןן, ברייס, גרנד קניון) וכן בסן פרנסיסקו, יוסמיטי ולאורך כביש 1. בכל מקרה אפשר ביום 18 גם לנסוע לסן דייגו וגם לבקר בעולם הים – וכך לחסוך יום.
נטעDima
מנהל בפורוםהי נטע,
המון המון תודה על הסיוע והמידע המועיל!!
איתן
-
מאתתגובות