דף בית › פורומים › פורום מסלולים בצפון אמריקה › ירח דבש- פארקים לאומיים וניו יורק
- This topic has 5 תגובות, משתתף 1, and was last updated לפני 4 שנים, 11 חודשים by
נטע דגני.
-
מאתתגובות
-
עדי
אורחשלום נטע
בעלי ואני מתכננים טיול של חודש בספטמבר הקרוב, שמתוכו שבועיים וחצי- שלושה בפארקים לאומיים והשאר בניו יורק (בטיסה פנימית). זו תהיה הפעם הראשונה שלנו בארה"ב.
יעד החובה שלנו הוא ילוסטון- חפרנו במחולל המסלולים ואנחנו מתלבטים האם כדאי לשלב אותו עם גליישר (מסלול סולט לייק מעגלי), או עם קניונלנדס והרי הרוקי (מסלול "מסולט לייק לדנוור 4").
אנחנו אוהבים טיולים רגליים ארוכים, ובעיקר נופים מרשימים והרריים.
נשמח מאוד לשמוע אם יש לך עצה או מחשבה מה כדאי…תודה רבה, ותודה על האתר המושקע והמפורט!
נטע דגנימנהל בפורוםהי
החל מאמצע ספטמבר (ואף קודם) יתכן שלג גם בילוסטון וגם בגליישר (ובעיקר בגליישר). לכן זה מאוד תלוי מתי הטיול שלכם. אני חושבת אבל שבכל מקרה יותר מגוון לשלב את ילוסטון עם יוטה ואולי גם עם הרי הרוקי האמריקניים (אם כי גם שם מזג האוויר יכול להיות כבר מושלג החל מאמצע ספטמבר). כל המסלולים שמתחילים בסולט לייק ומסתיים בדנבר או בווגאס נהדרים. מבחינת נופים אני חושבת שזאיון, ברייס וכמובן אזור מואב (ארצס וקניונלנדס) הכי חזקים (כנל מבחינת היצע מסלולי הליכה) – ויותר חזקים מהרי הרוקי האמריקניים (ילוסטון זו כמובן ליגה אחרת). לכן גם המסלול הזה מאוד מומלץ – https://www.maslulim-america.com/track/sltove3a/ (יש לו כמה ורסיות – לפי רמת הריווח – 9,10,11,12). מזל טוב! נטעעדי
אורחתודה רבה על המענה, נאמץ את המסלול שצירפת 🙂
נטע דגנימנהל בפורוםבכיף (:
עדי
אורחשלום נטע,
קניתי את אוגדן הספרים על פארקים לאומיים במערב, ואחרי שינוי קל במסלול, התוכנית היא כזו-
– 4.5 ימים בילוסטון
– יומיים בגרנד טיטון
– 3.5 ימים בארצ'ס וקניונלנדס
– יום בברייס
– יומיים ב-zion
– יום באזור אגם ממות'
– 3 ימים ביוסמיטיבהנחה שיש עוד יום אחד "ספייר", ושהתכנון הוא טיולים בטבע, לאיזה פארק היית ממליצה להקדיש יום נוסף? אנחנו לא רוצים להוסיף עוד מקום לינה, אלא אם הוא ממש בדרך.
תודה!
נטע דגנימנהל בפורוםהי
האם חישוב הימים הללו לוקח בחשבון שיש נסיעה של יום בין חלק מהשמורות?
אם הזמן בשמורות הוא אכן הזמן כפי שכתוב – והקצבתם עוד ימים לנסיעות אז סהכ יש די הרבה זמן לכל מקום אז לשום שמורה לא חובה להוסיף ימים
יחד עם זאת אם הייתי צריכה לבחור שמורה אחת להוסיף לה נראה לי שזו תהיה ילוסטון (אבל זה מאוד אישי – מי שאוהב לחפש בעלי חיים בטבע – ילוסטון זה המקום בשבילו. מצד שני גם בארצס ובקניונלנדס אפשר להאריך (בעיקר אם אתם רוצים לעשות יום של שיט בקולורדו בעת השהות באזור מואב) וכן אפשר גם להוסיף יום בעמק של יוסמיטי
נטע -
מאתתגובות