דף בית › פורומים › פורום מסלולים בצפון אמריקה › טיול שלכת – סוכות 2012
- This topic has 26 תגובות, 2 משתתפים, and was last updated לפני 13 שנים, 6 חודשים by
נטע דגני.
-
מאתתגובות
-
Dima
מנהל בפורוםשלום לנטע דגני,
לאחר התלבטות ארוכה, לימוד חומר רקע וחשיפה לאתר שלך, רכשתי את ספרך המצוין למסלולים בצפון מזרח ארה"ב, וגיבשתי מסלול לשבעה לילות לאזור ניו אינגלנד שמתבסס על המסלול הכחול עם התגנבות קלה למסלול הירוק.
אשמח לשמוע את הערותיך והארותיך למסלול שגיבשתי לפי הפירוט הבא –28.9.12 – יציאה מניו יורק לכיוון קונטיקט במסלול – KENT,GREAT BARRINGTON עד ל – WILLIAMSTOWN , ומשם פניה מזרחה לכוון מסלול המוהוק עד ל – SHELBURNE FALLS ו – GREENFIELD ומשם דרך כביש 91 צפונה עד WHITE RIVER JUNCTION . לינה במקום .יום ארוך ..!!
29.9.12 – נסיעה מערבה ואח"כ צפונה דרך כביש מס' 100 לכיוון WATERBUY CENTER , STOWE ועד ל – SMMUGLER'S NOTCH ומשם חזרה עד ל – CAMPTON בכניסה להרים הלבנים . לינה במקום .
30.9.12 – נסיעה ל – FRANCONIA NOTCH ובהמשך סיור באתרים המומלצים על ידך בהרים הלבנים . סיום היום ב – NORTH CONWAY . לינה במקום .
1.10.12 – נסיעה לכוון MT. WASHINGTON וטיפוס עליו לפסגה . משם יציאה מזרחה דרך GORHAM בכביש מס' 2 עד ל – BANGOR . לינה במקום.
2.10.12 – נסיעה ל – ACADIA PARK וסיור בכל האתרים המומלצים בפארק. לינה ב – BAR HARBOR .
3.10.12 – נסיעה דרומה לאורך החוף האטלנטי בכביש מס' 1 עד שנגיע ל – CAPE COD . לינה ב – PROVINCETOWN .
4.10.12 – סיור באתרים המומלצים ב – CAPE COD , ואחה"צ/לפנות ערב נסיעה לכיוון NEWPORT ומשם ל – MYSTIC . לינה במקום .
5.10.12 – יציאה בבוקר מ – MYSTIC לכוון NEW LONDON ומשם היישר לש/ת JFK . צריך להיות שם עד השעה 11:30 . או דרך המעבורת או דרך כביש 95 . מה עדיף??
עד כאן תכנית הנסיעה .
אשמח מאד מאד לקבל את תגובותיך/הערותיך/המלצותיך .שנה טובה לך
אריק גביש
נטע דגנימנהל בפורוםהי
התוכנית הגיונית במבחינת מסלול הנסיעה ואכן כולל את כל המיטב של הצפון מזרח אבל לדעתי התוכנית מאוד לחוצה בלשון המעטה.. יש מעט מדי זמן בחלק מהאתרים (למשל – ההרים הלבנים, אקדיה, קייפ קוד) וכן יש הרבה ימים בהם זמני הנסיעה ארוכים – למשל ה-3.10 בו זמן הנסיעה 'דוך' בדרך הקצרה ביותר בין בר הרבור לפרובינסטאון 7 שעות נהיגה נטו (ויש עוד הרבה ימים כאלה)…. אם לא מפריע לכם טיול מסוג זה (בו תבלו בעיקר ברכב) – אל תשנו כלום. אם מפריע לכם (וחשוב לכם גם לטייל קצת ברגל, לנוח על שפת אגם וכדומה) – שקלו להוריד משהו, כמו למשל את ההרים הירוקים (שם יש למשל ביום הראשון נסיעה ארוכה מאוד)… אם תוותרו על הרים אלה תוכלו לנסוע ביום הראשון עד לכניסה להרים הלבנים (מכיוון מערב) ואז להמשיך בטיול כמו שהוא, כאשר פרנקוניה נוצ' יוקדם ביום אחד וכך יהיה לכם עוד יום פנוי שבעזרתו תוכלו לרווח קצת את ה-2-4.10. לחילופין (פחות מומלץ לדעתי) וותרו על קייפ קוד או על אקדיה (שניהם מוקומות יפים מאוד, אהובים עלי אישית במיוחד – קשה לי להמליץ על איזה מהשניים לוותר אבל אני חושבת שהייתי מוותרת על קייפ קוד…).
לגבי ה-30.9 – מציעה לכם לנסוע לנורת' קונוואי דרך כביש קנקמגוס. וכן לגבי ה-5.10 – הנסיעה במעבורת יפה וכייפית. אם יש מעבורת היוצאת בשעה מוקדמת מספיק (ואני כמעט בטוחה שיש) אני חושבת ששיט עדיף (אבל קחו מספיק ספייר. גם בלונג איילנד וגם בכביש 95 יכולים להיות פקקים ועומסי תנועה קשים). דבר אחרון – לא בטוח שהכביש המוביל לפסגת הר וושיגנטון יהיה פתוח ב-1.10 (כנראה שכן, אבל כאמור – לא בטוח) – הכל תלוי במזג האוויר, ראה שעות פתיחת הכביש כאן: http://mtwashingtonautoroad.com/start-your-adventure/operating-schedule/.
נטעDima
מנהל בפורוםלילה טוב נטע ,
תודה רבה על התייחסותך לפנייתי .
לגבי היום הראשון , אני מודע שיש בו די הרבה נסיעות , ולכן סיימתי אותו בעיר WHITE RIVER JUNCTION במקום ב – WOODSVILLE וזה לפי המלצתך .
לגבי היום השני , אנחנו נוסעים לאזור STOWE ו – SMMUGLER'S NOTCH הן כי קראנו המלצות על האיזור , והן כי בדיוק באותו יום נפתחות ב – STOWE חגיגות ה – OCTOBERFEST . יהיה שמייח …!!
היום הבא יוקדש לאזור ההרים הלבנים , FRANCONIA NOTCH ושאר המלצותיך בספר שלך לגבי אזור זה .
היום שלמחרת מתוכן לטיפוס על הר וושינגטון , בהנחה שמזג האוויר יהי איתנו .וכעת ההתלבטות…את המלצת לוותר על אקדיה פארק או על קייפ קוד . לא הבנתי את הלוגיקה . אם אני מוותר על אקדיה פארק , אני מקצר את המסלול ומרווח אותו .
מה אני מרוויח אם אני מוותר על קייפ קוד? עדיין צריך להגיע מאזור אקדיה פארק עד לניו יורק…??? אם לא נוותר על אקדיה פארק , איך היית ממשיכה את המסלול?
בהנחה שנוותר על אקדיה פארק , איך את ממליצה להמשיך?
להישאר עוד יום באזור ההרים הלבנים? או לחילופין , לאן להמשיך אחרי הר וושינגטון?
האם לחתוך לכיוון החוף האטלנטי? ואם כן , מה המלצתך?
תודה ולילה טוב
אריק
נטע דגנימנהל בפורוםהי
אכן היומיים הראשונים כוללים המון נסיעה, לטעמי יותר מדי…
כרגע מוקדשים יומיים וחצי לנסיעה מאקדיה לניו יורק דרך קייפ קוד. אם תוותרו אל קייפ קוד תוכלו לעשות את הנסיעה ביום או יום וחצי (זמן הנסיעה נטו מאקדיה לניו יורק כתשע שעות). כך תרוויחו יום שיאפשר לרווח.
אם תוותרו על אקדיה – תוכלו לנסוע ישירות (בדרך הכי קצרה לדעתי) מנורת' קונוואי לקייפ קוד (נסיעה הלוך-חזור להר וושינגטו) וכך תוכלו לרווח יום בהרים הלבנים ויום בקייפ קוד.
נטעDima
מנהל בפורוםשלום נועה ,
כמו שכבר הגעתי למסקנה , גם מהתייעצויות עם אחרים לגבי המסלול , אנחנו נוותר על פארק אכדיה . לובסטרים של מיין נאכל בהזדמנות אחרת.
כעת מבקש עצה אחרונה שלך . בתאריך 1.10.12 אנחנו מתוכננים לטייל בהר וושינגטון.
שאלתי היא , האם לאחר מכן את ממליצה לחזור לאזור ההרים הלבנים ולהמשיך לטייל באזור , ואז ללון עוד לילה אחד ב – NORTH CONWAY , או לחתוך מיד לכיוון החוף האטלנטי ?
בכל מקרה , אם נישאר עוד לילה ב – NORTH CONWAY או שנחתוך מערבה באותו יום , לאיזו נקודה , או לאיזו עיר/עיירה את ממליצה כנקודת יעד ראשונה בחוף האטלנטי?
מנקודה זו , כמובן נמשיך ל – CAPE COD וליתרת הטיול כפי שתוכננה .
אשמח לשמוע בהקדם את התייחסותך לשינוי זה , ואז אבצע את השינויים הנדרשים , שכן הזמנתי מלונות לכל המסלול , כולל לילה ב – BAR HARBOR .
תודה ולילה טוב
אריק גביש
נטע דגנימנהל בפורוםהי
אני אכן ממליצה לכם קצת להאט את קצב הטיול וללון עוד לילה בנורת' קונוואי. זה יאפשר לכם לטייל בנחת להר וושינגטון ולאזור קרופורד נוצ'. כמו כן כדי לקצר מרחקי נסיעה (ומכיוון שבין כה אין דרומית לבוסטון דרכים שאני מכירה שהן במיוחד יפות לאורך הים שהן מספיק ארוכות בכדי להצדיק נסיעה צמוד לחוף – עם נוף לים) – הייתי ממליצה לנסוע דוך מנורת' קונוואי לקייפ קוד כך: http://goo.gl/maps/ypzt3
נטעDima
מנהל בפורוםנטע שלום ,
תודה רבה על כל העצות
ספרך ילווה אותנו לאורך הטיול ונפיק ממנו את המקסימום
שבת שלום ושנה טובהDima
מנהל בפורוםנטע שלום ,
ביום השני לטיול אנחנו מתוכננים להגיע מ – WHITE RIVER JUNCTION לכיוון WATERBUY CENTER ו – STOWE .
ישנן שתי אפשרויות לנסיעה . אחת דרך כביש 89 שהיא דרך ראשית , והשניה היא דרך כביש 100 שעובר בשיפולי ההרים הירוקים ומגיע גם הוא לאזור הרצוי .
על איזו אלטרנטיבה את ממליצה?
תודה וערב טוב
אריק
נטע דגנימנהל בפורוםהי
דרך 100 יפה ויותר מבחינה נופית.
נטעDima
מנהל בפורוםתודה רבה
אריק -
מאתתגובות