טיול שלכת בצפון מזרח ארה"ב עזרה בתכנון

דף בית פורומים פורום מסלולים בצפון אמריקה טיול שלכת בצפון מזרח ארה"ב עזרה בתכנון

מוצגות 6 תגובות – 1 עד 6 (מתוך 6 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #4527 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

שלום נטע, כבר נעזרנו בך פעם ונשמח לעיצה טובה גם הפעם. אנחנו משפחה עם 3 ילדים, הקטן בן 14, ומתחילים את הטיול בניו יורק 4 לילות. השאלה האם לטוס למיין, שם לשכור אוטו, לא לוותר על הר וושינגטון, ולחזור כל הדרך עד ניו יורק, ואם כן, האם לעשות את קו החוף או פנימי יותר? או, לחלופין לא להגיע כלכך רחוק אלא רק לנסוע מניו יורק עד וורמונט? לא רוצים לוותר על ההרים הלבנים, והירוקים…כמו כן, האם כדאי לטוס למפלי הניאגרה מניו יורק כטיול של יום, או לוותר? או לישון שם לילה אחד בשביל המפלים? תודה על הסבלנות!

#4532 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    וואו.. אני באמת מתקשה לסייע לשאלה הזו. צפון מזרח ארה"ב חבל ארץ ענקי וארבעה ימים זה נורא מעט זמן. אתם יכולים לטוס בכיוון אחד למיין או לניו המשפייר ולחזור חזרה דרומה דרך ההרים הלבנים ואולי גם ההרים הירוקים אבל זה טיול שיעשה בלחץ זמן רב… לגבי קו החוף או פנימה – זה תלוי מה אתם אוהבים יותר – ים או הרים, וגם תלוי בעונת הטיול (בעונת השלכת יש יתרון לאזור ההרים). אם רוצים לקצר אז לדעתי אפשר לעשות טיול נחמד מאוד של ארבעה ימים מניו יורק לקייפ קוד + שהות במקום + נסיעה חזרה. לגבי טיסה לניאגרה – קשה לי לייעץ. אני אישיתי הייתי מוותרת כאשר הזמן כה מועט. מציעה לך לעיין בספר שלי על צפון מזרח ארה"ב, להתאפס קצת על האזורים שאותם אתם רוצים לראות ואז לחזור בשאלות נוספות.
    נטע

#4537 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

היי, תודה על התגובה המהירה, כנראה בלבלתי אותך מתוך תחושת הבלבול שלי…. אנחנו נוסעים עכשיו, יום לפני יום כיפור, כשסה"כ לטיול 14 ימים מלאים, מתוכם ארבעה לילות בניו יורק ואחרכך ישארו לנו 10 ימים!
    החלום זה לראות את השלכת, אבל הבנתי שזה עניין של מזל…הסתכלתי במסלולים שאת מציעה ונראה לי שכדאי לשלב בין הכתום לירוק, השאלה איך….ואם יש יותר ימים, אז כן כדאי לניאגרה???
    תודה!

#4543 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    המסלול הכתום עצמו כולל בתוכו גם חלק נכבד מהמסלול הירוק ואורך המסלול כולל הניאגרה (אך בלי ניו יורק) שבעה ימים. להוסיף למסלול הכתום גיחה מברלינגטון להרים הירוקים – כביש 100 עד ודסטוק (יום 4 של המסלול הירוק) וכך להאריכו בעוד כיומיים. אפשרות אחרת היא לעשות את המסלול הכחול שגם לאורכו מחזות שלכת יפים. מסלול זה יפה מאוד וכולל לא רק הרים אלא גם ים ואורכו 11 ימים בלי ניו יורק. לגבי הניאגרה – האם כדאי או לא – זה עניין אישי. הניאגרה הוא מקום שרוב האנשים רוצים לעשות עליו 'ווי' בחייהם… מצד שני, למרות שזהו מקום מרשים, זהו גם מקום מתוייר למדי (ואפילו לא במאה אחזור טבעי שכן הנהר היוצר את המפלים סכור). אם אינך נרתעת ממקומות תיירותיים ומעולם לא ראית מפלים אלה אז – אני ממליצה. אם את כן נרתעת ממקומות תיירותיים ואת מעדיפה לנצל את הזמן במסלולי הליכה וכדומה ביערות ולצד הנחלים והנהרות – אז אתה יכולה לוותר על הנסיעה הארוכה למפלים… בקיצור – אין תשובה אחת נכונה לשאלה זו…
    נטע

#4567 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

שלום נטע,
    רכשנו את הספר שלך ומאז אנחנו חורשים….הייתי רוצה לדעת אם כדאי להתחיל מהמסלול הכחול, אבל בכיוון ההפוך מהחץ שלו, כלומר לא לאורך פנים הארץ אלא דווקא ליד הים, להגיע ולהתחבר לירוק, לוותר על אכדיה, כי היא ממש רחוקה, ולעשות הרים ירוקים, לבנים, איזור וורמונט,או….שעדיף להתחיל מעמק ההדסון, ובעצם לעשות יותר את הירוק? האם זה יהיה יותר מדי קילומטרים ל 9 ימים? מה יהיה יפה יותר? ואם נחפש שלכת, זה הגיוני להתחיל מהצפון ולרדת למטה לניו יורק, נכון?

לחלופין, אפשר לטוס, ב 1000 $ לכולנו, למנצ'סטר, ולשכור את האוטו שם…שווה את ההוצאה, בחסכון הקילומטרים באוטו והזמן???
    תודה רבה

#4572 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    אפשר לעשות את המסלול הפוך. קשה לי לחוות דעה על המסלול שכתבת והאם זה יותר מדי כי הוא לא מחולק לימים. אם תכתבי לי חלוקה על פי ימים יהיה לי קל יותר לחוות דעה. בעיקרון שילוב כפי שהצעת הוא טוב.
    לגבי התאמת המסלול למועד השלכת – זה תלוי במועד הטיול. את יכולה לראות מועדי שלכת צפויים בכל אזור במפה הזו:
    http://www.yankeefoliage.com/peak-foliage-forecast-map/
    לגבי הטיסה – אם תנחתו במצ'סטר אני מניחה שתוותרו על קייפ קוד. אם כך לא ממש מבינה את הגיון בטיסה לשם. גם במקרה הזה – אם תשלחי לי את תוכנית הטיול עליה את חושבת על פי חלוקה לימים – יהיה לי קל יותר לחוות דעה…
    נטע

מוצגות 6 תגובות – 1 עד 6 (מתוך 6 סה״כ)
מענה ל־טיול שלכת בצפון מזרח ארה"ב עזרה בתכנון
פרטים:

עקבו אחרי האינסטגרם שלי
0