דף בית › פורומים › פורום מסלולים בצפון אמריקה › טיול לדרום מזרח אלסקה
- This topic has תגובה 1, 2 משתתפים, and was last updated לפני 13 שנים, 3 חודשים by
נטע דגני.
-
מאתתגובות
-
Dima
מנהל בפורוםהיי נטע,
קניתי את ספרך על מערב קנדה. רציתי לשאול לגבי המסלול הבא שאני בונה אם הוא אפשרי לטיול בכ-5 עד 6 שבועות (יציאה מתוכננת היא לקראת שבוע אחרון של יולי) ובחלקו מבוסס על המסלול הכתום שרשמת בספרך :
התחלה היא נחיתה בסיטאל /וושינגטון – שכירת רכב, שהייה של יום בעיר, אח"כ נסיעה לחצי האי ונקובר ל-2-3 ימים. משם לונקובר העיר -2 ימים ואז לאזור הרוק'יס (באנף , ג'אספר, יוהו לשבועיים עד שבועיים וחצי בערך). משם דרומה לשמורת ילוסטון (ופה שאלתי היא כמה ימים להקדיש והאם כדאי להזמין מקום לינה לשמורה ?).
משם המטרה לחזור חזרה לסיאטל – פה רציתי לדעת כמה ימים בערך נסיעה זה לוקח והאם יש משהו מיוחד ששווה לשים עליו דגש בדרך ולעצור בו או האם במקום זאת להחזיר את האוטו בנקודה קרובה לשמורת ילוסטון ולטוס משם לסיאטל חזרה.
כעת, אחרי ביקור קצר של עוד יום-יומיים נוספים בסיאטל לקחת את הקרוז מבילינגהאם שיוצא לאזור המעבר הפנימי (כאן האם כדאי גם להזמין מקום מראש לתאריך עתידי כיוון שאני רוצה להיות גמיש עד כמה שאפשר בתאריך היציאה לשיט או שלא ושעדיף להזמין מקום לשיט כמה שיותר זמן מראש ואם כן אז היכן כדאי לבדוק זאת ?)
ופה אני רציתי לדעת בבקשה איך את ממליצה לי לעשות את השיט הזה (אני בשאיפה רוצה גם להגיע לשמורת גליישר ביי) ? לפי מה שקראתי, לא ראיתי תשובה ברורה האם אני יכול לקנות כרטיסיה כמו באוטובוס מנקודה לנקודה כך שמתאפשר לי לרדת ולהחליף אוניות לאורך המסלול שעובר בו השיט, או שזה כרטיס אחד עם מסלול קבוע שלוקח אותי מסיאטל דרך גו'נו , גליישר ביי וחזור. בנוסף, אני בשאיפה רוצה גם לבדוק את האפשרות לעשות את מסלול ה- chillkoot trail מסקאגווי (והאם זה לא מסוכן לעשות טרק כזה לבד), כך שהאופציה של לקנות כרטיסייה מנקודה לנקודה נראית לי הכי נוחה ולא מגבילה אותי בזמן ומאפשרת לי לתמרן עד כמה שאפשר.תודה
נטע דגנימנהל בפורוםהי
ראשיתי אם זה אפשרי הייי מקדישה קצת יום זמן לאי ונקובר וזאת כדי לנסוע לטופינו המקסימה (חובה להזמין לינה מבעוד מועד).
לגבי שאלתך על ילוסטון – אפשר להקדיש לשמורה יומיים ואפשר שבוע או יותר. מאוד תלוי באישיות שלכם. אם אתם בממוצע של המטיילים אז אני חושבת ששלושה ימים נטו (בלי הנסיעה לשמורה לה יש להקדיש עוד זמן) בילוסטון זה סביר אבל קצת מעט, עדיף ארבעה. אם רוצים לבקר בגרנד טיטון יש להוסיף יום. כדאי להזמין מקום לינה מראש, בעיקר בסופ"ש.
יש בספר במסלול הכתום מידע על מקומות בהם ניתן לעצור בדרך מילוסטון לסיאטל. אני ממליצה על הרי שן הדוב באיידהו (שזה קצת תוספת נסיעה אבל בהחלט שווה) ועל שמורת Craters of the Moon וכן דיונות בורנאו. אפשר גם להוסיף טיול לאורך נהר הקולומביה וביקור בהר סנט הלנס ממש קרוב לסיאטל.
אפשר להחזיר את הרכב בגקסון הול (מדרום לשמורת גרנד טיטון) ולטס לסיאטל (למיטב ידיעתי אין טיסות ישירות). זה יותר קצר. הנסיעה יכולה להיות חלק מקסים מהטיול. התשובה תלויה בכמה זמן יש לכם, מי המטיילים והאם אתם נהנים מנסיעות שכאלה.
לא הבנתי לגבי השיט – האם אתה רוצה לקחת קרוז באונייה או לשוט במעבורת רגילה?
אם אתה רוצה להעלות רכב על המעבורת עלייך להזמין מקום מבעוד מועד. אם לא – זה פחות דחוף (בכל מקרה כדאי להזמין). אינך יכול למיטב ידיעתי לקנות כרטיסיה. אתה צריך להזמין מראש את ההפלגות בהן את חפץ. אני חושבת שמדיניות השינוי נוחה. בכל פעם שאני נסעתי הזמנתי מקום מראש (או שקניתי לא מתוכנן ברגע האחרון) אז אני לא בטוחה במאה אחוז לגבי זה ולכן אני מציעה שתתקשר לחברת המעבורות ותנסה לקבל תשובות טלפוניות. הנה אתר החברה: http://www.dot.state.ak.us/amhs/.
לגבי מסלול צילקוט – אני לא מכירה אותך אז אני ממש לא יכולה לענות. יש אנשים שעושים את המסלול הזה לבד אבל הם מקצועניים. בכל מקרה לא כדאי לעשות לבד לבד (כדאי ללכת לפחות בזוג). זה לא מסלול קשה מדי פיזית אבל בגלל שהוא כולל כמה ימים לבד בטבע של אלסקה זה לא משהו שכדאי למישהו שהוא לא טיילן רציני לעשות לבד. זה אלסקה עם דובים ותנאי מזג אוויר קיצוניים. אם אתה רוצה לעשות את המסלול אתה צריך לעשות עליו עבודת מחקר והכנה ואז אני חושבת שזה בהחלט אפשרי אז זה ממש לא עסק פשוט.
נטע -
מאתתגובות