טיול בן 22 יום במזרח ארה"ב

דף בית פורומים פורום מסלולים בצפון אמריקה טיול בן 22 יום במזרח ארה"ב

מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #4597 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

היי נטע
    רכשתי את שני ספרייך המצויינים לצפון ולדרום ארה"ב. שני הספרים מפורטים להפליא, רק חסרה לי התייחסות לנגישות לכסאות גלגלים באתרים השונים.
    אנחנו משפחה + שני ילדים בוגרים (18,14) נוסעים למזרח ארה"ב ל 22 יום נטו (לא כולל טיסות) לכל תקופת החגים.
    בעזרת הספרים הרכבנו מסלול מניו יורק לאורלנדו. אשמח לשמוע את דעתך/ המלצתך לגבי המסלול. חשוב לציין שבשל מגבלות הליכה, נאלץ לוותר על מסלולי הליכה לאורך המסלול ולהסתפק בנסיעה רכובה או הליכה קצרה לאתרים נבחרים ונגישים.
    ימים 1 – 4 – ביקור בעיר ניו יורק
    יום 5 – יציאה מוקדמת מניו יורק לאית'קה – אם יתאפשר סיור בעיירה, לינה בסמוך לעיירה .
    יום 6 – המשך סיור בעיירה ובאגמי האצבעות ( נסיעה צפונה לאורך אגם קיוגה ומפליי טוגאנוק), לקראת ערב נסיעה למפלי הניאגרה, לתצפית על המפלים בערב, לינה בצד הקנדי
    יום 7 – חצי יום סיור במפלים לאור יום, נסיעה לקורנינג
    יום 8 – ביקור בהרשי + חבל האמיש
    ימים 9, 10, 11 – ביקור בוושינגטון
    יום 12,13 – נסיעה חלקית בדרך בלו רידג' (רק בקטעים אטרקטיביים), לינה ברוהנוק ולמחרת בנשוויל
    ימים 14, 15 – ביקור בצ'ירוקי , ושמורת הרי הסמוקי.
    יום 16 – המשך שמורת הרי הסמוקי ונסיעה לאטלנטה
    יום 17 – סיור באטלנטה
    ימים 18, 19 – כאן יש לי בעיה עם ההמשך לכיוון אולנדו. אולי נסיעה ממושכת לכיוון לייק סיטי עד ג'קסון וויל והמשך דרך החוף לקייפ קנברל
    ימים 20 – 22 – בילוי בפארקים באורלנדו

אשמח מאוד לשמוע הצעות ורעיונות, בעיקר כיצד לקצר קצת את המסלול
    תודה מראש, אסנת

#4616 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    לצערי אין לי מידע קונקרטי לגבי נגישות של האתרים השונים אבל על פי רוב בארה"ב מקומות רבים כולל מסלולי הליכה רבים נגישים. בשמורות הטבע הלאומיות תוכלו להכנס למרכזי המבקרים לקבל מידע על מסלולים נגישים, ויש הרבה כאלה. אפשר גם לקבל מידע רב און לייק. למשל – אם תיכנסי לאתר של שמורת מפלי טוגנוק תוכלי לראות מה נגיש ומה לא. באתר הזה: http://nysparks.com/parks/62/amenities-activities.aspx – חפשי את המילה Accessible. את יכולה לראות שמסלולי ההליכה הם בחלקם נגישים. כמובן בניאגרה, בוושינגטון ובשאר הערים כמעט הכל נגיש בארה"ב.
    לגבי התוכנית:
    ראשית – כדאי לדעתי לוותר בכלל על אטלנטה. לגבי מסלול הנסיעה – מאטלנטה לאורלנדו – לדעתי כדאי לנסוע על פי הלינק הזה: http://goo.gl/maps/yTwWh. אפשר לשלב טיול בסוואנה או אפילו בצרלסטון, וכן בשמורת קונגרי (נחמדה אבל לא מדהימה). מומלץ גם לעצור בסיינט אוגוסטין (עיר מעניינת ויפה במיוחד) וכן במעיין היפהפה בלו ספרינג בקרת אורלנדו (אני הייתי מקדיש לנסיעה שלושה ימים עם לינה בסוואנה ובסיינט אוגוסטין). לגבי קייפ קנברל – זה לא ממש בכיוון וזה מקום שדורש יום מלא אז אפשר לבקר שם רק אם מוותרים על אטלנטה (לדעתי זה יותר מומלץ מאטלנטה) ומזרזים מאוד את הנסיעה (אולי גם מוותרים על סוואנה) כי זה לא בכיוון (זה מאריך מאת הנסיעה). את יכולה למצוא מידע על מסלול הנסיעה הזה בספר שלי על דרום מזרח ארה"ב בעמודים 144-146 (מצרלסטון להרי הסמוקי כולל קונגריי), 132-137 (צרלסטון), 212-235 (סוואנה עד אורלנדו – כולל סיינט אוגוסטין ובלו ספרינגס).
    נטע

מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
מענה ל־טיול בן 22 יום במזרח ארה"ב
פרטים:

עקבו אחרי האינסטגרם שלי
0