חצי יום ולינה באגם ג'ון ויומיים ביוסמיטי

דף בית פורומים פורום מסלולים בצפון אמריקה חצי יום ולינה באגם ג'ון ויומיים ביוסמיטי

מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #11165 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

הי,
    אנו משפחה זוג הורים ושלושה ילדים הקטן בגיל 10.
    מגיעים מלאס וגאס באמצע ספטמבר בצהריים לאגם ג'ון למנוחה ולינה לפני הכניסה למחרת ליוסמיטי דרך מעבר טיוגה. ביוסמיטי נשהה לילה אחד ולמחרת אחה"צ נצא לכיוון סן פרנסיסקו.
    השאלה היא כזאת:
    1. מה ניתן לעשות באזור אגם ג'ון? משהו קליל.
    2. מעבר טיוגה – עד לעמק (זה מה שתכננו, מה דעתך?)
    לאורך מעבר טיוגה עד לעמק, חשבנו לעצור באחו טולום למסלול הליכה חביב ולא קשה. להמשיך לאגם טאנאיה לעשות את המסלול המעגלי ואולי גם רחצה ומשם לעצור בנקודת תצפית אולמסטד פויינט – חצי יום? ומשם להמשיך עד לעמק יוסמיטי.
    3. בעמק – טיול קליל אל המפל התחתון שסמוך למלון – יוסמיטי לודג' שם נלון ובזה נסיים את היום הראשון.
    4. ביום השני – נתחיל בעמק במפל ההינומה נמשיך לאגם המראה ומשם לגליישר פויינט, מריפוסה גרוב ואחו וואוונה. בסיום נצא לכיוון סן פרנסיסקו כשנעצור בעיר מרסד ללינה
    האם יש מקומות נוספים בעמק לטייל לפני שנצא לכיוון גליישר פוינט או שזה גם כך עמוס מדי?
    אייל

#11181 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    1. אין המון מה לעשות סביב אגם ג'ון. אפשר לשכור סירה ולשוט באגם (במרינה שליד חניון הלילה, לא בטוחה שמשכירים בספטמבר). אפשר לעשות טיול בדרך מווגאס לחופי אגם מונו.
    2. התוכנית בסדר. יש מידע רב על הצעות נוספות לטיול לאורך כביש מעבר טיוגה בספריי.
    4. הייתי מוותרת על אגם המראה ועל מפל ההינומה ונוסעת בבוקר לגליישר פוינט ויצאת שם למסלול ההליכה Sentinel Dome. לשם כך, כדאי לנסות להגיע לעמק מוקדם ביום הקודם ולנסוע כאמור בכביש ההיקפי של העמק ביום הקודם. אם אינכם רוצים לצאת למסלול זה אז ניתן להקדיש את החלק הראשון של יום זה לעמק.
    על אחו וואונה הייתי מוותרת גם.
    לגבי הצעות נוספות בעמק – אפשר למשל לעשת מסלול למפלי ורנל ונוואדה (הרבה יותר יפה מאגם המראה שהיום די מיובש). ראה מידע נוסף בספר שלי על מערב ארה"ב או על קליפורניה.
    נטע

#11215 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    אפשר לנסוע לאגם ג'ון כך: http://goo.gl/maps/M6clf ולחלץ עצמות בטיול קצר לחופי אגם מונו באזור South Tufa Area.
    לא תספיקו הכל… ותרו על המסלול למפל ורנל וצאו לדרך בשעה מוקדמת.
    זה אומר שתצטרכו לפנות זמן לעמק ביום הנסיעה מאגם ג'ון דרך כביש מעבר טיוגה לעמק (השכימו קום).
    קחו בחשבון שכביש מעבר טיוגה נסגרת עם ירידת השלג הראשון. זה בד"כ קורה רק באוקטובר או בנובמבר אבל מכיוון שאתם מטיילים באזור לא רחוק מתאריכים אלה כדאי להיות מעודכנים לגבי התחזית (ואם צפויה להגיע חזית קרה כדאי למשל להקדים את חציית המעבר ביום).
    נטע

#11219 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    לא אחרי 8 בבוקר לדעתי
    וגם הקפידו לא להתמהה יותר מדי ביום זה
    השתדלו להגיע לעמק לא יאוחר מהשעה 14
    נטע

מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
מענה ל־חצי יום ולינה באגם ג'ון ויומיים ביוסמיטי
פרטים: