התלבטות

מוצגות 10 תגובות – 1 עד 10 (מתוך 11 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #5496 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

נטע שלום,
    אנו משפחה 2 +3 (15, 14,9) מתכננים טיול לסוף יוני – יולי 20 יום. לא טיילנו עדין בארה"ב ומאד קשה לנו להחליט בין מזרח ארה"ב (נחיתה בניו יורק וטיול צפונה ללא אורלנדו) לבין קליפורניה. קנינו את שני הספרים שלך לאזורים אלה, קראנו ועדין…ברור לנו שזה סוביקטיבי אבל אולי בכל זאת יש לך נקודת מבט שתסייע לנו לבחור. תודה

#5500 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    הייתרון בטיול למזרח הוא שהטיסות יותר קצרות (5 שעות טיסה פחות לכל כיוון) וכן מחיר הטיסה מעט יותר זול. הנוף של הצפון מזרח הוא של הרים מיוערים (לא מאוד תלולים, ברוב המקומות מעוגלים יחסית), אגמים, נהרות ומפלים (וקצת קניונים) וכן חופי ים חוליים יפים (וקצת איים) עטורים במגדלורים. הנוף מקסים. למרות יופיו של הצפון מזרח, אני אישית חושבת שקליפורניה יפה יותר…. אף אחת מערי הצפון מזרח לא משתווה לסן פרנסיסקו והנופים (למשל לאורך רכס הרי הסיירה נוואדה ושמורת יוסמיטי) הרבה יותר דרמטיים ומרשימים. כמו כן החופים כוללים לא רק נוף יפה ויערות עצי רד ווד המגיעים עד לקו המים אלא גם שפע יונקים ימיים. אם מוסיפים לטיול גם קצת מהשמורות הסמוכות ללאס ווגאס בדרום יוטה (למשל זאיון וברייס – נכללות בספר שלי על מערב ארה"ב) – אז מקבלים טיול נהדר, מגוון באופן יוצא דופן עם נופים שהם לדעתי יותר מרשימים מאלה של הצפון מזרח…
    מקווה שקצת סייעתי…
    נטע

#5506 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    אלה תשבותיי
    1. לא בטוחה שהבנתי את השאלה. אפשר לנסוע לכביש הלוך חזור מהעמק של יוסמיטי אבל אם נוסעים מווגאס לסן פרנסיסקו או ההפך אפשר לעבור בו בדרך לעמק של יוסמיטי. הכביש פתוח בד"כ בחודשים יולי-אוקטובר בלבד.
    2. קשה לי לענות על השאלה כי איני יודעת איזה מסלול אתם מתכננים. אם רוצים להתחיל ולסיים בלוס אנגלס אפשר לנסוע צפונה דרך הרי הסיירה נוואדה – שמורות סקויה וקינגס, יוסמיטי ואולי אגם טהו (אם נוסעים מיוסמיטי לטהו אפשר לנסוע מהעמק של יוסמיטי מזרחה בכביש מעבר טיוגה החוצה את הרכס ומשם צפון לטהו), בהמשך לנסוע לסן פרנסיסקו ואז להדרים לאורך החוף חזרה ללוס אנגלס. אפשר כמובן להצפין עוד אל שמורת לאסן, הרד וודס וחופי צפון קליפורניה. הנה מפה אפשרית של המסלול: http://goo.gl/maps/GvpqU
    4. סקויה וקינגס מקסימים אבל הם בעדיפות שנייה ליוסמיטי לדעתי. בעיני אפשר לבלות חודש רק ברכס ההרים הזה כי הוא כה יפה אז קשה לי לענות על השאלה מה מספיק. אני כן חושבת שמי שזמנו מוגבל יכול לראות הרבה ומספיק ביוסמיטי, כולל עצי סקויה.
    מקווה שעזרתי,
    נטע

#5514 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    לשאלות בפוסט הראשון – אכן אפשר לנסוע בכביש הלוך חזור.
    לגבי ווגאס – זה ממש עניין של טעם. לדעתי האישית (בלבד) – זה אכן מקום מרשים ומיוחד אך מנגד לא הייתי מבזבזת עליו יותר מלילה אחד.
    לגבי המסלול – מדוע לבקר באורלנדו (ביולי הלוהט) כאשר בין כה טסים לקליפורניה ואפשר לבקר בפארקים של לוס אנגלס..?
    לגבי התוכנית – היא מצויינת. לא הייתי מוסיפה את היום הנוסף בווגאס, כן הייתי מוסיפה יום לשיט נהרות (אפשר לעשות שיט נהדר בנהר הסינסלאוס). לשם כך כדאי לעשות שינוי קל בתוכנית – לבקר ב-2.7 בדרום יוסמיטי (ולחזור חזרה צפונה לעמק ללינה). לטייל ב-3.7 בעמק (אפשר כמובן להחליף בין סדר הימים) וב-4.7 בבוקר לנסוע מערבה לכיוון היישוב ניטס פרי (Knights Ferry) שם מתחיל השיט (השיט הוא נהדר!). כמו כן אפשר להוסיף יום בסן פרנסיסקו כמובן.
    נטע

#5559 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    יש מלונות שיש בהם חדרי סוויטה לחמישה או שישה, אבל אלה מעטים יחסית, ויש מלונות סווטיות אבל אלה בד"כ יקרים יחסית. יש מלונות בהם אפשר לקבל מיטה נפתחת בחדר של ארבעה (אבל בד"כ אי אפשר להזמין מיטה כזו מראש). איני יודעת מה גיל הילדים אבל בגלל שבמלונות בארה"ב בד"כ משלמים על חדר ללא תלות בכמות האנשים שלנים בו, אפשר לקחת חדר עם שתי מיטות קווין (שהן שתי מיטות זוגיות בגודל רגיל) ולהלין ילד על הרצפה (יש שטיחים מקיר לקיר ותמיד ניתן לבקש שמיכות ספייר או לקנות שק שינה ב-30$ בוולמרט). לעתים כאמור ניתן אף לקבל מיטה נפתחת בתוספת תשלום זניחה. בעיקרון עדיף לא לנפנף בכך שאתם חמישה בחדר (עדיף להצניע, לא להיכנס ללובי כולם ביחד). כאשר אני מטיילת עם בעלי ועם שלושת ילדיי (15, 12, 7) אנו תמיד מסתדרים כך בחדר אחד ומעולם לא נתקלנו בבעיה, למרות שיש כיום יותר ויותר מלונות בארה"ב במקום לשאול אותך בקבלה איזה סוג חדר אתה מחפש (מיטה קינג, שתי מיטות קווין וכדומה), שאולים אותך – חדר לכמה אנשים אתה מחפש… הבדל לכאורה קטן אך מלמד על שינוי מגמה.
    נטע

• התגובה הזו עודכנה לפני לפני 8 שנים, 4 חודשים ע"י נטע דגני.
    #5561 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

לגבי אורלנדו – בשל החום יולי באורלנדו זה לא כיף גדול… גם בלוס אנגלס חם מאוד ביולי אבל פחות לח בהשוואה לפלורידה וכן אין סכנה להוריקנים…. וגם בלוס אנגלס יש שני פארקים של דיסני, פארק של יוניברסל ופארק של עולם הים…

• התגובה הזו עודכנה לפני לפני 8 שנים, 4 חודשים ע"י נטע דגני.
    #5577 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    אכן מדובר על הכתובות המופיעות בספר
    למשל החברה הזו:
    http://raftadventure.com/
    בשיט הזה לא חייבים מדריך – אפשר לארגן שהם יורידו אתכם בנהר ויאספו אתכם ואתם תשוטו לבד. בד"כ (תלוי כמובן בכמות גשמים) יש בנהר רק אזור אשדות אחד שהוא רמה 2 (ואם אנחנו עברנו אותו בלי מדריך עם ילד בן שנתיים ועוד שני ילדים לא הרבה יותר גדולים וסירה שקנינו בוולמרט – ולא סירה מקצועית שהיא יציבה יותר – אז כולם יכולים לעבור אותו ללא מדריך…). כל השאר רמה 1 ומתחת. הייחוד בשיט הוא היופי הרבה של הנהר והבריכות לאורך הדרך בהן ניתן להתרחץ.
    נטע

#5684 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    לשאלותייך
    עדיף לא לבקר בעולם הים בשבת כמובן אבל זה לא נורא כמו דיסני בשבת…
    הלוך חזור ביום אחד לזאיון נשמע לי טירוף (זה 3 שעות נסיעה לכל כיוון).
    יוסמיטי ביום א זה בסדר אבל חובה להזמין לינה מבעוד מועד.
    כדאי אכן בקיץ להזמין מקומות לינה מראש בעת טיול בקליפורניה.
    התוכנית אטית בקטע של ווגאס ולוס אנגלס. מעבר לכך היא לא אטית/נמרחת.
    קחו בחשבון שיום הנסיעה לממות' הוא קצר יחסית – אפשר לעזוב את ווגאס מאוחר יחסית. האם לא כדאי בכ"ז לשקול להוריד יום אחד מווגאס?
    כדאי בכ"ז לשקול לעשות טיול של יומיים לזאיון (או טיול של שלושה ימים לזאיון וברייס)…
    אני הייתי מוסיפה יום ביוסמיטי – מקדישה אותו לאזור גליישר פוינט וליער מריפוסה בדרום יסומיטי.
    אפשר גם להוסיף יום בסן פרנסיסקו. יומיים בסן פרנסיסקו זה אמנם מספיק אך גבולי מאוד…
    ה-23.6 בסן דייגו נראה לי מיותר. גם זה יום שהייתי מוותרת עליו.
    אולי תעבירו את אחד הפארקים של לוס אנגלס ליום הזה…?
    נטע
    נטע

#5721 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    עדיף לנסוע בכביש לכיוון דרום כי אז קל יותר לעצור בתצפיות וכן רואים מעט טוב יותר את הנוף, אך לא הייתי משנה את מסלול הטיול בשל כך – גם בנסיעה צפונה אפשר בהחלט ליהנות מהכביש…
    נטע

#30794 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    לדעתי פארק הוליווד פחות מוצלחת ואפשר לוותר עליו
    האם לא עדיף (יחסוך שעות טיסה רבות) קודם לבקר בניו יורק ואז באורלנדו ואז לטוס למערב?
    או לחילופין לדחות את ניו יורק לסוף?
    נורא חבל שאתם טסים עד המערב עבור כל כך מעט ימים. זה נראה לי לחלוטין לא הגיוני
    הרמה של יוניברסל באורלנדו ובקליפורניה זהה
    אין הרבה מה לחפש באורלנדו מעבר לפארקים ולכן עדיף להאריך בניו יורק או לטוס קודם לווגאס
    האם עיינת בספר שלי על פלורידה?
    https://www.maslulim-america.com/%D7%9E%D7%95%D7%A6%D7%A8/%d7%a4%d7%9c%d7%95%d7%a8%d7%99%d7%93%d7%94-%d7%9e%d7%a1%d7%9c%d7%95%d7%9c%d7%99%d7%9d/
    יש שם תיאור מפורט של כל הפארקים ומה יש להם להציע
    השינוי היחיד הוא שמאז שנכתב הספר פתחו בפארק אנימל קינגדום אזור חדש בדגש הספר אבאטאר
    נטע

מוצגות 10 תגובות – 1 עד 10 (מתוך 11 סה״כ)
מענה ל־התלבטות
פרטים:

עקבו אחרי האינסטגרם שלי
0