דף בית › פורומים › פורום מסלולים בצפון אמריקה › התלבטות לגבי מסלול בהרי הרוקי וכו'
- This topic has 4 תגובות, משתתף 1, and was last updated לפני שנה 1, 6 חודשים by
נטע דגני.
-
מאתתגובות
-
בתיה פרלמן
אורחלפני 5 שנים היינו אמורים ליסוע לטיול באזורים הנ"ל. תכננו הרבה זמן מראש ונאלצנו לבטל הכל בגלל הקורונה.
מאז נסענו לאיסלנד ולניו זילנד. גילינו את הטרקים והלינה בבקתות
אני חוזרת לתכנון דאז ומתלבטת האם לשחזר או לשנות. אני יכולה להוסיף עוד 5 ימים. איפה כדאי להוסיף?
האם יש טרקים עם בקתות שכדאי לתכנן? אילו טרקים יומיים של עד כ15 ק"מ כדאי לעשות?
יותר זול לקנות כרטיסי טיסה הלוך חזור לסיאטל וכן לשכור רכב. האם יש המלצה למסלול חזרה לסיאטל?
מצרפת את התכנון שהיה אז:
יום טיול מקום לינה
א' נחיתה בסיאטל קניית אוכל ואולי עצירה באאוטלט בדרך ונסיעה לוונקובר וונקובר
ב' טיול בוונקובר וונקובר
ג' נסיעה ארוכה לג'ספר (שייט צפיה בדובים?) ג'ספר
ד' שמורת ג'ספר ג'ספר
ה' כנ"ל ג'ספר
ו' נסיעה בכביש הקרחונים קלגרי
שבת קלגרי
א' שמורת באנף באנף
ב' אגם אוהרה? נסיעה לגליישר (5 שעות) בדרך לגליישר
ג' סנט מרי
ד' סנט מרי
ה' טיול בגליישר נסיעה 6 שעות לילוסטון גרדינר או בסביבתה
ו' קניון ילוסטון
שבת קניון ילוסטון
א' אגן הגייזרים העליון (3 שעות נסיעה) וסט ילוסטון או הסביבה
ב' אגן הגייזרים האמצעי והתחתון נסיעה לגרנד טיטון (3.5 שעות נסיעה) גקסון
ג' גרנד טיטון נסיעה לסולט לייק סיטי (4.5 שעות נסיעה) סולט לייק סיטי או בדרך
ד' סולט לייק סיטי? סולט לייק סיטי
ה' שבע בבוקר טיסה לסן פרנסיסקו ביקור קצר בסן פרנסיסקו 16.00 טיסה לארץתודה רבה!
נטע דגנימנהל בפורוםהי
עניין של טיולי בקתות לא מפותח בארהב ובקנדה. אני אישית לא מכירה מסלולים שם טיולי בקתות
מסלולי הליכה ודאי שיש. ויש מסלולים נהדרים – מציעה להיעזר בספרים שלי לרשימות מסלולים
באיזה חודש המסלול?
לגבי הלוז
עד השבת הראשונה הכל הגיוני, למרות שיהיה לכן מעט מדי זמן בסיאטל לדעתי וחבל… אם אפשר להוסיף כדאי.
לאחר מכן – אתם חוזרים לבאנף (שזה גם לייק לואיז, גם סביבות העיירה באנף וגם כדאי לבקר ביוהו) רק ליום אחד למעשה (כי הנסיעה לגליישר פלוס מעבר הגבול זה תכלס יום מלא. גוגל טיים זה לא זמן אמת) – וזה מעט מדי. האם אתם חייבים קהילה יהודית בשבת? כי אם לא אפשר אולי לא לחזור לקלגרי וזה יפנה זמן… אם אין ברירה וזה הלוז אני חושבת שהייתי מורידה לילה בסיינט מרי (וכמובן עוזבת את באנף על הבוקר כדי לדחוס אולי ביקור במני גליישר). אם יש ימים שאפשר להוסיף למסלול אז הייתי מוסיפה יום בלייק לואיז,סביבות העיירה באנף ויוהו. אפשר גם להוסיף לילה בווטרטון. שימו לב שבסיינט מרי קשה מאוד למצוא לינה.
לגבי ההמשך ביום ששי כדאי לנסוע מגרדינר לקניון דרך עמק למאר (כלומר לא תספיקו לטייל בקניון ביום הזה. אם לנים בלודג של השמורה אפשר ללכת לתצפיות ברגל בשבת). הייתי שוקלת להוסיף לילה בגקסון ואולי לילה בווסט ילוסטון (ביום בו נוסעים לגקסון כדאי לצאת על הבוקר בלי להתעכב יותר מדי באגני הגייזרים כי גם ככה זו נסיעה ארוכה ומאוד יפה וכדאי להקדיש לה זמן), יום בסולט לייק זה מיותר לדעתי.
תוכנית טיול שיכולה לסייע היא זו:
https://www.maslulim-america.com/%D7%9E%D7%95%D7%A6%D7%A8/%d7%aa%d7%95%d7%9b%d7%a0%d7%99%d7%aa-%d7%98%d7%99%d7%95%d7%9c-%d7%9e%d7%a2%d7%a8%d7%91-019/
לא רואה סיבה לנסוע לסיאטל ברכב – זה לא יחסוך כסף ולא יאפשר לרווח
נטע
נטע דגנימנהל בפורוםהי
עניין של טיולי בקתות לא מפותח בארהב ובקנדה. אני אישית לא מכירה מסלולים שם טיולי בקתות
מסלולי הליכה ודאי שיש. ויש מסלולים נהדרים – מציעה להיעזר בספרים שלי לרשימות מסלולים
באיזה חודש המסלול?
לגבי הלוז
עד השבת הראשונה הכל הגיוני, למרות שיהיה לכן מעט מדי זמן בסיאטל לדעתי וחבל… אם אפשר להוסיף כדאי.
לאחר מכן – אתם חוזרים לבאנף (שזה גם לייק לואיז, גם סביבות העיירה באנף וגם כדאי לבקר ביוהו) רק ליום אחד למעשה (כי הנסיעה לגליישר פלוס מעבר הגבול זה תכלס יום מלא. גוגל טיים זה לא זמן אמת) – וזה מעט מדי. האם אתם חייבים קהילה יהודית בשבת? כי אם לא אפשר אולי לא לחזור לקלגרי וזה יפנה זמן… אם אין ברירה וזה הלוז אני חושבת שהייתי מורידה לילה בסיינט מרי (וכמובן עוזבת את באנף על הבוקר כדי לדחוס אולי ביקור במני גליישר). אם יש ימים שאפשר להוסיף למסלול אז הייתי מוסיפה יום בלייק לואיז,סביבות העיירה באנף ויוהו. אפשר גם להוסיף לילה בווטרטון. שימו לב שבסיינט מרי קשה מאוד למצוא לינה.
לגבי ההמשך ביום ששי כדאי לנסוע מגרדינר לקניון דרך עמק למאר (כלומר לא תספיקו לטייל בקניון ביום הזה. אם לנים בלודג של השמורה אפשר ללכת לתצפיות ברגל בשבת). הייתי שוקלת להוסיף לילה בגקסון ואולי לילה בווסט ילוסטון (ביום בו נוסעים לגקסון כדאי לצאת על הבוקר בלי להתעכב יותר מדי באגני הגייזרים כי גם ככה זו נסיעה ארוכה ומאוד יפה וכדאי להקדיש לה זמן), יום בסולט לייק זה מיותר לדעתי.
תוכנית טיול שיכולה לסייע היא זו:
https://www.maslulim-america.com/%D7%9E%D7%95%D7%A6%D7%A8/%d7%aa%d7%95%d7%9b%d7%a0%d7%99%d7%aa-%d7%98%d7%99%d7%95%d7%9c-%d7%9e%d7%a2%d7%a8%d7%91-019/
לא רואה סיבה לנסוע לסיאטל ברכב – זה לא יחסוך כסף ולא יאפשר לרווח
נטעבתיה פרלמן
אורחתודה רבה על התגובה המפורטת!
שאלות נוספות:
האם כדאי לשנות משהו במסלולים בגלל שהיינו באיסלנד וניו זילנד? הטיול מתוכנן לאמצע יוני או שבוע אחרון של אוגוסט וספטמבר. מה עדיף?
תודה!
נטע דגנימנהל בפורוםהי
לא חושבת על משהו שצריך לשנות לאור זה שהייתם בניו זילנד ואיסלנד
אמצע יוני יותר עמוס בהשוואה לספטמבר/אוקטובר
וכן הכביש שחוצה את גליישר נפתח לעתים רק ביולי
נטעבתיה פרלמן
אורחתודה רבה!
-
מאתתגובות