דף בית › פורומים › פורום מסלולים בצפון אמריקה › התייעצות על תוכנית טיול למערב קנדה ודרום אלסקה
- This topic has 2 תגובות, 2 משתתפים, and was last updated לפני 12 שנים, 12 חודשים by
נטע דגני.
-
מאתתגובות
-
Dima
מנהל בפורוםנטע שלום
אנו משפחה בת שבע נפשות (אבא, אמא וחמישה ילדים הגדול בן 12 הקטן בן קרוב לשנתיים) הגרה בצפון ונקובר. בקיץ הקרוב אנחנו שבים לארץ ומתכננים טרם השיבה לערוך טיול בן כ 40 יום בהרי הרוקי הקנדיים ובדרום אלסקה. ערכנו שימוש בספרך "קנדה מערב" ובנינו תוכנית. נשמח לשמוע את דעתך.
להלן התוכנית:1. צפון ונקובר – קמלופס
2. קמלופס – שמורת הטבע יוהו
3. שמורת הטבע יוהו
4. שמורת הטבע יוהו
5. שמורת הטבע יוהו – אגם לואיז
6. אגם לואיז
7. אגם לואיז – ג'אספר
8. ג'אספר
9. ג'אספר
10. ג'אספר – פרינס ג'ורג'
11. פרינס ג'ורג' – סמיטרס
12. סמיטרס – סטיוארט
13. סטיוארט והידר
14. סטיוארט – סקגווי (שלושה ימי נסיעה)
15. סקגווי – היינס
16. היינס
17. היינס – ג'ונו (מעבורת)
18. ג'ונו (שלושה ימים – מחכים למעבורת)
19. ג'ונו – גוסטבוס (מעבורת)
20. גוסטבוס (חמישה ימים – מחכים למעבורת)
21. גוסטבוס – ג'ונו (מעבורת)
22. ג'ונו – פרינס רופרט (מעבורת)
23. פרינס רופרט – בלה בלה (מעבורת)
24. בלה בלה – בלה קולה (מעבורת)
25. בלה קולה
26. בלה קולה – צפון ונקובר (נסיעה של שלשה ימים)תחילת הטיול מסודר לפי ימים, אולם אמצעו עדיין לא מחולק לימים, שכן לפי התכנון המקורי אנחנו מגיעים להיינס חמישה ימים לפני שיש לנו מעבורת לג'ונו. המשך הטיול הותאם לתאריכי המעבורות.
נשמח לדעת האם החריגה לבלה קולה אכן שווה את המאמץ, האם השייט מפרינס רופרט דרך המעבר הפנימי הדרומי יפה שחבל להפסיד או שאנחנו יכולים לוותר על כל ההארכה הנ"ל ולנוע מזרחה מפרינס רופרט לפרינס ג'ורג' וחזרה דרומה לצפון ונקובר, דבר שיאפשר לנו להרחיב בחלקים אחרים של הטיול וכן היכן כדאי להאריך לפני ההגעה להיינס כי יש לנו כרגע ארבעה ימים עודפים (בהתחשב ביום הנוסף שרשום בהיינס).
נשמח לתשובתך המהירה, כך שנוכל להזמין את המקומות על המעבורות השונות.
שכחתי לציין, אנו נטייל עם האוטו שלנו ונישן לרוב באוהל באתרי הקמפינג.תודה רבה, לירון
נטע דגנימנהל בפורוםהי
הנה הערותיי
אם תצליחו להשיג מקום לאוטובוס לאגם אוהרה ביוהו תצאו מורווחים.
לא בטוחה שהבנתי כמה ימים תהיו בהיינס אבל לדעתי חובה להיות בהיינס לפחות יומיים-שלושה מלאים. היינס הוא (לדעתי) המקום היפה באלסקה.
אם יש לכם עודף זמן – הוסיפו ביקור בעיירה באנף (רכבל, מעיינות חמים, שבילי אופניים). אפשר גם לנסוע מהיינס גנקשיין קצת צפונה לאגם קלואן המדהים שלאורכו יש גם חניוני לילה נהדרים (שוב – לא בטוחה שאפשר ללון בהם באוהל בגלל הדובים). וכן ייתכן שתרצו להוסיף עוד זמן לנסיעה מסטוארט לסקגווי (שלושה ימים זה לא המון לנסיעה היפהפייה הזו).
אין טעם להיות שלושה ימים בגו'נו.
אם חסר לכם זמן – אתם יכולים להוריד יום מיוהו.
לגבי לינה באוהל – ככל שתצפינו לינה באוהל תהפוך בעייתית (בגלל הדובים). אנחנו ישנו באוהל בסטוארט (היה קצת מפחיד) אבל צפונה משם כבר ישנו רק בקרוואן. אני חושבת שעלולה להיות בעיה ללון בחלק מהמקומות באוהל.
השיט מפרינס רופרט דרומה יפה מאוד אבל אם משווים לשיט הצפוני יותר אני חושבת שהוא קצת פחות יפה. אפשר לוותר עליו (ואז אין בכלל ממש טעם לנסוע לפרינס רופרט) אבל אני לא בטוחה שזה כדאי כי אז הנסיעה ארוכה. יש יתרון בלעשות שיט זה – והוא ביקור באי ונקובר בדרך לעיר ונקובר. אבל אם גרתם בוונקובר אולי כבר טיילת בעצם באי.
לשאלתך – בלה קולה יפה מאוד. אבל אפשר גם להגיע לשם עם הרכב (הדרך לשם נהדרת) ואז תהיה לכם יותר גמישות.
ודבר אחרון – מה לגבי לעצור בעיירות לאורך הדרך מג'ונו לפרינס רופרט – ובראשן סיטקה ופטרסבורג?
מקווה שעזרתי ולא רק בלבלתי אותכם.
יש לכם בכל מקרה מסלול נהדר.
תיזהרו מהדובים!
נטע-
התגובה הזו עודכנה לפני לפני 8 שנים, 4 חודשים ע"י
נטע דגני.
נטע דגנימנהל בפורוםהי
לא עשיתי מעולם שיט קרחונים מוויטיייר אז קשה לי לייעץ. השיט מסווארד הוא שיט של בעיקר של פיורדים ופחות של קרחונים. הוא נחמד מאוד. לא מרהיב אבל נחמד. אני לא חושבת שמה שתראו מהמעברות יהיה דומה למה שתראו בשיט קרחונים (המעבורת לא נכנסת למפרצים שבקצה שלהם מצויים הקרחונים).
נטע -
התגובה הזו עודכנה לפני לפני 8 שנים, 4 חודשים ע"י
-
מאתתגובות