התייעצות בנוגע לטיול במזרח ארה"ב בספטמבר

דף בית פורומים פורום מסלולים בצפון אמריקה התייעצות בנוגע לטיול במזרח ארה"ב בספטמבר

מוצגות 10 תגובות – 1 עד 10 (מתוך 10 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #4881 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

שלום, אנחנו מתכננים טיול למזרח עם הילדים בספטמבר 2013. מאחר ומדובר בטיול בר מצווה, הכוונה היא להגיע גם לאורלנדו, לאחר שהות של כשבוע בניו יורק. ייתכן ונעשה טיול צפונה מניו יורק. רכשתי את שני הספרים בנושא מזרח ארה"ב וטרם גיבשנו את מסלול הטיול. הכוונה היא לטייל כשלושה שבועות. מאחר וספטמבר נחשב לחודש ההוריקנים, האם עשויה להיות בעיה אם נבקר באורלנדו וסביבותיה בתקופה זו?
    האם את ממליצה לטייל בחודש זה בהרים הלבנים?
    תודה ,
    טל

#4889 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    ספטמבר הוא אכן חודש בעייתי. מצד אחד זהו חודש השיא של ההוריקנים. מצד שני מספר ההוריקנים הגדולים בשנה הוא גג אחד או שניים וחלקם מתרחשים גם ביוני, יולי, אוגוסט או אוקטובר. אני עשיתי טיול אורך בפלורידה בספטמבר-אוקטובר לפני שנה וגם לי היה חשש שהטיול ייפגע עקב מזג אוויר רע. בסופו של דבר למעט שתי סופות טרופית בהן ירד יומיים גשם זלעפות שקצת הרס, הכל היה בסדר. בקיצור – זה ממש עניין של מזל…
    לגבי ההרים הלבנים – ספטמבר חודש מצויין.
    אגב – פלורידה נהדרת לטיול עם הילדים (כמות בעלי החיים שניתן לראות במדינה זו מפתיע ויוצא דופן) ואם מתאפשר לכם לטייל בה (ובעיקר במעיינות שהיפה בניהם הוא וולקולה) – אני ממליצה מאוד.
    נטע

#4908 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

תודה רבה! אשמח להעזר בך בהמשך

#5111 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

נטע שלום,
    קראתי את שני הספרים המצויינים והכוונה היא לקחת את המסלול הירוק של צפון מזרח ואני מתלבטת לגבי טיול לוולקולה.
    גיבשתי מסלול (פחות או יותר) על מנת שנוכל להתכנס למספר הימים הנדרש לצורך הזמנת הטיסה. הרכב הבנים – 13, 8, 4.5. נקודות העוגן – ניו יורק ואורלנדו, נסיעות ברכב לטיולים כאשר מקסימום משך הניסעה אינו עולה על שעתיים מנקודה לנקודה.
    אני מעדיפה טיולים נינוחים שלא צריך לרדוף אחרי הזנב של עצמנו. היקף הטיול בין 21 ל24 ימים.
    התכנון הוא לנחות בניו יורק ולשהות שם 7 ימים ברוטו.
    ביום השביעי – נסיעה Springfield – לפארק six flages ומשם נסיעה לנקודת הלינה בWhite River
    ביום השמישי נסיעה לאורך כביש קנקמגוס, בהתאם למסלול המפורט בספרך. נקודת לינה בNorth Conway. התכנון ללון שם שני לילות
    ביום התשיעי המשך הטיול באזור , כולל נסיעה ברכבת הקיטור להר וושינגטון. שאלה – האם נסיעה ברכבת להר יכולה להחליף את העליה להר ברכב?
    ביום העשירי אני מתלבטת : האם לנסוע לאקדיה – משך הנסיעה הוא 5 שעות לכיוון כאשר אני לא מעוניינת לפצל או לנסוע ישירות לבוסטון – נסיעה של שעתיים ומשם טיסה לאורלנדו. במידה וניסע לאקדיה המטרה היא לשהות שם יומיים וללון באזור מיין ומשם למחרת נסיעה (גם של 5 שעות) לבוסטון לטיסה לאורלנדו.
    באורלנדו נוכל להשאר עוד 10-11 ימים. אני לא מעוניינת לפצל לינה.התכנון לבקר בחמישה פארקים ובמרכז החלל.
    מעיין וולקולה מאוד מעניין ונראה לי כאנחתא מצויינת, הבעיה שהגעה אליו אורכת 5 שעות. האם את ממליצה לנסוע למעיין ובסוף היום לחזור אליו?
    התכנון ליום האחרון : טיסה לניו יורק ומשם לארץ.

תודה שוב,
    טל

#5117 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    רכבת הקיטור יכולה להחליף את העלייה ברכב. להר. כדי לחסוף כסף (שכן העלייה ברכבת לא זולה) אפשר לוותר על הרכבת ולעלות רק ברכב להר – לשיקולכם… לגבי אקדיה – אקדיה מקסימה. אני ממליצה מאוד, אבל – הכל כמובן עניין של זמן. בכל מקרה התוכנית לצפון מזרח נשמעת בסדר גמור. לגבי ווקולה – אני לא ממליצה לנסוע אליו הלוך חזור באותו יום מאורלנדו (זה יותר מדיי…). המעיין מקסים. כאשר אנחנו היינו שם ראינו כמות בעלי חיים שלא הייתה מביישת ספארי באפריקה. הילדים שלי התעלפו מרוב התלהבות. אבל אם אתם נוסעים לשם הייתי משלבת בטיול הכולל גם את מנטי ספרינגס ואולי את חופי יד המחבת של פלורידה שהם נהדרים במיוחד (לא הייתי עושה נסיעה כה ארוכה רק בשביל המעיין) – טיול של לפחות 3 ימים (2 לילות). אפשרות אחרת היא לבקר בבלו ספרינגס השוכן ממש קרוב לאורלנדו (פחות משעה נסיעה) שגם הוא נחמד מאוד, יש עליו מידע בספר על הדרום מזרח. אם יוצאים שם לשיט בנהר הסיינט ג'ונס אפשר לראות די הרבה בעלי חיים. זה יכול להחלוף את מעיין ווקולה אם כי זה פחות יפה. בכל מקרה כדאי להמנע מהמקום בסופ"ש. גם מצפון למרכז החלל יש שמורה קטנה בה ניתן לראות די הרבה בע"ח (בעיקר אליגטורים) – שמה Merritt Island NWR ואת יכול למצוא עליה מידע בעמוד 350.
    נטע

#5130 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

נטע שלום,
    תודה על ההמלצות. נראה לי שננצל את בלו ספרינגס או נפצל לינה באורלנדו.
    האם יש אתר אינטרנט לבלו ספרינגס?
    קראתי שיש באזור את פארק הומוסאסה. מה את יכולה לספר לי עליו?
    תודה
    טל

#5132 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    הנה האתר של בלו ספרינגס: http://www.floridastateparks.org/bluespring/
    הומוססה זה ממש סתם מקום – יש שם מעיין שסביבו הקימו גן חיות. מאוד מתוייר ולא ממש מרשים. למעיין גם מגיעות פרות ים אבל המקום כאמור מתוייר להחריד. זה נחמד לבקר אם מטיילים עם ילדים ובמילא עוברים בקרבת מקום אבל לנסוע לשם במיוחד – ממש אין טעם. יש גם המון מעיינות ומקומות טיול נהדרים ביער הלאומי אוקלה (Ocala) מצפון לאורלנדו אבל אני לא מכירה מספיק לצערי כדי לייעץ לך לגבי אתרים ספציפיים ביער זה.
    בכל מקרה – כדאי להמנע מבלו ספרינגס בסופ"ש.
    נטע

#5138 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

מנצלת את עניין בעלי החיים:
    באוגוסט נהיה בפלורידה. 6-7 ימי לינה באורלנדו לטובת הנוער בעיקר, אם כי הייתי שמחה לשלב גם עבור אבא ואמא קצת מפגשים עם בע"ח בטבע ושמורות.
    בנוסף כיוון שהטיסה חזרה לארץ ממיאמי חשבתי להדרים לעוד 2-3 לילות לכיוונה (ואולי לשלב יום בקיי ווסט ? הגיוני או נסיעה מטורפת ?).
    א. האם במרחב המתואר הזה, הן בחלק של אורלנדו והן בחלק הדרומי יותר ואנחנו עם רכב – ניתן ואיפה לשלב קצת שמורות ביצה ובע"ח ?
    ב. האם שווה מאורלנדו נסיעה מורכבת לווקולה שכ"כ המלצת ?
    ג. היכן מומלץ לדעתך להתמקם ל2-3 לילות נוספים בכיוון מימאמי
    תודה מראש

#5139 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

תודה. אני אכן מעדיפה את המקומות הטבעיים יותר ונשקול פיצול לינה. הבעיה היא שצריך מראש לתכנן מתי לפצל על מנת לשריין מקומות לינה.
    אני רואה עכשיו שבטעות כתבתי על המסלול הירוק והכוונה כמובן למסלול הכחול בצפון מזרח.
    שאלה אחרונה – ראיתי שיש ב בNorth Conway מגלשות – Alpine Slides
    בטיול שלנו ליער השחור, הבנים שלי היו בעננים וחשבתי שזה יכול להיות נחמד לשלב את זה
    האם יש לך הכרות עם מקומות אלו?

#5144 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

תגובה להילה
    איני יודעת באיזה חודש הטיול אבל אם אתם נוסעים למיאמי אני ממליצה לא לוותר על שמורת האברגליידס. איי הקייז נחמדים אבל לדעתי קצת מאכזבים וגם אכן נסיעה ארוכה… אבל זה באמת עניין של טעם. ווקולה מקסים אבל לא בכיוון למיאמי אלא בכיוון מערבה מאורלנדו. אני חושבת שהייתי מתמקמת ללילה אחד בדרך לאברגליידס למשל באי סניבל ועוד לילה בקרבת האברגליידס.
    נטע

תגובה לטל לשאלתה למעלה
    אכן יש בקרבת נורת קונוואי מגלשות כאלה (ראי מידע כאן: http://www.attitash.com/summer.html), הן נחמדות מאוד ואין ילד שלא יהנה בהם. אבל צריך לזכור שיש עוד הרבה דברים מעט יותר מיוחדים שניתן לעשות באזור זה (שמשלבים הנאה מהטבע של האזור) – כמו למשל שיט נהרות, קיאקים, אבובים, טיול אופניים וכדומה. מצד שני לא מדובר על פעילות ארוכה והאתר קרוב מאוד לעיירה אז אם את חושבת שיילדייך יהנו – לכי על זה.
    נטע

מוצגות 10 תגובות – 1 עד 10 (מתוך 10 סה״כ)
מענה ל־התייעצות בנוגע לטיול במזרח ארה"ב בספטמבר
פרטים:

עקבו אחרי האינסטגרם שלי
0