גיבוש מסלול סופי במערב

דף בית פורומים פורום מסלולים בצפון אמריקה גיבוש מסלול סופי במערב

מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #4447 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

היי נטע!
    כתבתי לך פה לפני כמה חודשים כשרק התחלנו לחשוב על שלד ועכשיו הטיסה ממש מתקרבת (14.9) ורצינו להגיע למסלול סופי. בנינו את המסלול בעזרת הספר המקסים שלך – המסלול ה-6 שבו את מחברת את המסלול הכתום והחום, אך מפאת חוסר הזמן השמטנו חלקים ממנו. אשמח אם תוכלי להעיר הערות( אנחנו זוג בני 28) תודה מראש..!!

14.9 נחיתה בערב בסיאטל
    15.9 הסתובבות בעיר (לא ממש החלטנו לאן – אולי למוזיאון התעופה, המחט, השוק..)
    16.9 נסיעה מוקדם בבוקר להר ריינר ומסלול סקייליין שהמלצת, לינה בחניון לילה (התלבטנו פה קצת לגבי עוד יום בריינר..)
    17.9 נסיעה לסנט הלנס, טיול בינוני. לינה באחד המוטלים באיזור
    18-19 נסיעה לילוסטון (טרם החלטנו איפה ללון בדרך)
    20-24 כניסה דרך שן דוב, ביקור בילוסטון וגרנד טיטון (נוותר כנראה על המעיינות ממות' כפי שהמלצת אם אין זמן), לינה בחניוני לילה
    25.9 נסיעה לכיוון זאיון פארק (לינה לא החלטנו – כנראה לא בחניון לילה)
    26.9 – 30.9 פארקים זאיון, ברייס ואולי גרנד קניון
    1.10 הגעה מאוחרת לוגאס
    2.10 וגאס (הופעה כלשהיא, מקווה סרקס דה סוליי, להסתובב בבתי מלון – קניות באאוטלט)
    3.10 נסיעה בצהריים ללוס אנג'לס
    4.10 – 8.10 לוס אנג'לס : יוניברסל סטודיוס, מג'יק מאונטון, ביקור משפחה וחברים, קניות
    9.10 טיסה מוקדם בבוקר הביתה (כולל יום בוינה 🙂 )

אני אשמח לכל הערות שיש לך, אם את חושבת שיש דרך קצת יותר טוב לתכנן את הזמן – גם אשמח!

תודה רבה!!!

#4449 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    סה"כ התוכנית ממש בסדר, הנה הערותיי
    אני לא בטוחה שתספיקו ב-16.9 גם לנסוע לריינר וגם לטייל במסלול. כדאי שתשכימו מאוד קום לשם כך (זה יקרה באופן טבעי כי תהיו בגט לג…). בכל מקרה המסלול מרשים מאוד ולא כדאי לוותר עליו.
    הנסיעה לסנט הלנס מאריכה את המסלול. סנט הלנס מקום מרשים, אך רק ואך ורק כאשר יש ראות טובה. מציעה שתחקו החלטה תוך כדי האם לוותר על סנט הלנס או לא.
    לגבי כביש שן הדוב – יש סיכוי רב שבסוף ספטמבר הוא יהיה סגור עקב שלג. מציעה לברר כמה ימים לפני מה מצב הכביש. יש בספר שלי מידע על כך בעמוד 157 כולל טלפון לבירורים.
    גם בילוסטון סיכוי רב לשלג בסוף ספטמבר. מקווה שאם ירד שלג הוא לא יהיה משמעותי. בכל מקרה ייתכן שלא תוכלו ללון בחניוני לילה. לא תהיה בעיה למצוא מקום לינה פנוי בווסט ילוסטון. באמצע ספטמבר נסגרים רבים ממלונות השמורה עצמה. יש גם סיכוי שיהיה חמים והשמיים יהיו כחולים.. ספטמבר הוא חודש הפכפך – יום אחד יכול להיות קיץ חמים ונעים וביום השני חורף של ממש.
    לגבי ההמשך – מציעה כמובן להתחיל בברייס (ליד ברייס יש חניון מדהים בשמורת קודאכרום) להדרים למצוק הצפוני של הגרנד קניון ולהמשיך לזאיון.
    סירק דה סולי – מומלץ מאוד!
    נטע

#4603 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

היי,
    תודה רבה על התגובה!
    כרגע לפי התחזית נראה שיהיה יום שמשי ללא עננים בסנט הלנס (מדובר ב- 17.9) אז לדעתי נגיע אליו. היכן היית ממליצה לנו לישון אחרי יום בסנט הלנס? (חניון לילה עם אוהל עדיף, אבל גם מוטל זה בסדר). המקומות שאת ממליצה בספר הם קרובים לנהר קולומביה, מאחר וזה חלק מהמסלול המקורי – לפי המפה נראה שזה מרחיק אותנו מהנסיעה לכיוון ילוסטון.

דבר נוסף – כתבת בחלק מהחניוני לילה שחובה להזמין לינה מראש, נכנסתי לאתרים ובחלקם כתוב ש"כל הקודם זוכה". האם יש סיכוי שלא יהיה לנו איפה לישון? האם כדאי להגיע לפני תחילת המסלול?

ודבר אחרון – האם החלוקה לפארקים ביוטה נראית לך הגיונית? היית מוסיפה מקום/מורידה מקום? (מלבד ההערות לגבי הסדר הכרונולוגי :)) שמעתי רבות אודות פייג' – שווה להוסיף?

תודה רבה!!

#4617 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    לדעתי הדרך המהירה ביותר לילוסטין היא דרך נהר הקולומביה (כי זו נסיעה בכביש מהיר), ראו לינק כאן (מקוגר שנמצאת ליד סיינט הלן, ללאורל בכניסה לשן הדוב): http://goo.gl/maps/sQKDp. יש לאורך הנהר חניון יפה מאוד ששמי מרי-היל (ראו עמוד 127 בספר ארה"ב מערב). לגבי חניוני לילה – יש כאלה שבהם אכן ניתן להזמין מראש ויש כאלה של 'כל הקודם זוכה'. אם אתם רוצים להבטיח בהם מקום כדאי להגיע לחניון מוקדם, בעיקר בסופ"ש. לא כתבת לי את החלוקה ביוטה (כתוב רק שמוקדשים לפארקים חמישה ימים) אז קשה לי לייעץ. אני הייתי מקדישה ימים אלה ל-זאיון, ברייס ולמצוק הצפוני של הגרנד קניון. לא בטוחה שיהיה לכם זמן לפייג' ולדעתי אישית לא שווה להוסיף. דבר אחרון – בררו ששן הדוב פתוח לפני שאתם נוסעים עד לשם – לעתים הכביש נסגר כבר בספטמבר.
    נטע

מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
מענה ל־גיבוש מסלול סופי במערב
פרטים:

עקבו אחרי האינסטגרם שלי
0