בקשה לטיפים לטיול במזרח (במיוחד אדירונדק) ובמערב (ניו מקסיקו)

דף בית פורומים פורום מסלולים בצפון אמריקה בקשה לטיפים לטיול במזרח (במיוחד אדירונדק) ובמערב (ניו מקסיקו)

מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #12387 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

נטע, שלום.

אנו זוג + 2 מתבגרים (כיום בני 16 וכמעט 14) בוגרי 3 טיולים לאמריקה הצפונית. היינו במזרח , במערב וברוקי'ס בקנדה – בעיקר בתחנות הקלאסיות אך גם בחופי אורגון ובקרייטר לייק וכמובן פעמיים ביילוסטון (הלוואי ונוכל לחזור אליו שוב…)

מכיוון שהילדים התבגרו (מריחים כבר את הצבא והבגרויות בעורפינו) אנו יכולים להקצות כחודש ימים (סוף יולי עד כמעט סוף אוגוסט) לטיול בו נרצה לעשות השלמות, משום שלא יודעים מתי נוכל לחזור לטייל בארה"ב בשנים הקרובות.

אוהבים מוזיאונים וגם טבע ומעדיפים מסלולי הליכה של עד 2-3 ק"מ.

חושבים על שילוב מזרח ומערב: כ – 12 יום במזרח במסלול מעגלי מניו יורק צפונה לכיוון האדירונדק, ההרים הלבנים, פארק אכדיה וירידה דרומה דרך בוסטון (יומיים). סוג של שילוב בין המסלול הכחול והתכלת, בספר החדש (ארה"ב מזרח – "העולם")
    יום מעבר למערב בטיסה ללאס וגאס, טיול מעגלי לכיוון מואב (אוהבים את האיזור) וירידה דרומה דרך ניו מקסיקו (לוס אלאמוס, רוזוול, נקודות עניין מיוחדות באיזור) וסיום בסן דייגו.

לאור כל זאת ולאחר ביקור מוצלח בקנדה שהסתיים לפני כחודש כשהילדים רווי אגמים …

ההתלבטות הגדולה בחלק המזרחי:
    אנו "חסרי מנוחה" ולמעט פעם אחת שכנראה נשוט בקאנו או קייק, לא ממש נרצה לרבוץ על חופי האגמים.
    נשמח לטיפים כיצד למצות את האדירונדק (לא הבנו מהספר כיצד להתנהל שם. התרשמנו שכדאי, אך לאן לטייל?)

לגבי המערב, אנו מתלבטים לגבי ניו מקסיקו:
    האם סנטה-פה, אלבוקרקי, לוס אלמוס מצדיקות ביקור? מה מומלץ לעשות באיזור?
    חשבנו על שני לילות שם+ירידה לרוזוול .

בקיצור, נודה על עזרה בדגשים ונקודות מומלצות במסלול המתואר במזרח ובמערב.

#12392 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    בנוגע לשאלותייך
    יש בספר די הרבה מידע על הרי האדירונדק, כחלק ממסלול נסיעה כמובן. אני לא בטוחה שהבנתי את שאלתךבנוגע לאדירונדק – אם תכוון אותי מה אתה מחפש אוכל אולי לסייע. בעיקרון אלה הרים לא מאוד תלולים – בעיקר ירוק ואגמים אבל לא ברמה של שום נוף שקיים במערב. נחמד לשוט שם בקאנו, בקיאק, לעשות רפטינג וקמפינג אבל זה לא ברמה של המערב…
    לגבי ניו מקסיקו – אני מכירה מדינה זו חלקית בלבד אבל יש בה אזורים נהדרים. סנטה פה מקסימה ושווה ביקור. על אלבקרקי הייתי מוותרת. ואת לוס אלאמוס איני מכירה. לצערי היכולת שלי כאן לסייע לכם מוגבלת…
    מתי יערך הטיול (באיזה חודש)? מה דעתכם לטייל בקולורדו – שהיא מדהימה מבחינה נופית….? במקומכם הייתי מוותרת על האדירונדק ועושה טיול משולב בקולורדו, דרום יוטה וצפון ניו מקסיקו… אם אתם נוסעים בקיץ הרי שעד נסיעתכם הספר שלי על דרום מערב ארה"ב (הכולל פרק נרחב על קולורדו כבר יצא לאור ותוכלו להיעזר בו..(:).
    נטע

לעדכונים שוטפים מהשטח ולמידע עדכני חשוב (סגירת כבישים, שריפות יער ועוד) גלשו לפייסבוק מסלולים:
    https://www.facebook.com/pages/%D7%9E%D7%A1%D7%9C%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%A6%D7%A4%D7%95%D7%9F-%D7%90%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%A7%D7%94-%D7%A0%D7%98%D7%A2-%D7%93%D7%92%D7%A0%D7%99/204741489613775
    לרכישת ספרי מסלולים בהנחה של 25% (משלוח חינם) גלשו לכתובת:
    https://www.maslulim-america.com/%D7%94%D7%A0%D7%97%D7%95%D7%AA/

• התגובה הזו עודכנה לפני לפני 8 שנים, 4 חודשים ע"י נטע דגני.
מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
מענה ל־בקשה לטיפים לטיול במזרח (במיוחד אדירונדק) ובמערב (ניו מקסיקו)
פרטים:

עקבו אחרי האינסטגרם שלי
0