אלסקה

מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #6095 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

אנו (בני 55) מתכננים טיול באלסקה ברכב פרטי. אנו מתלבטים בין 2 אפשרויות:
    1. נסיעה במסלול הקלאסי:
    האם יש בעיה, מבחינת השכרת הרכב, או בכלל, לנסיעה בדרך לא סלולה – כביש דנאלי מזרח?
    2. נסיעה במסלול הקליל:
    האם המסלול הקליל (בלי הומר) חזרה לאנקוראג' ונסיעה לשמורת הטבע הלאומית דנאלי מעניין ואטרקטיבי יותר?
    בשני המקרים המרחק לנסיעה הוא כ-1500 ק"מ.

#6101 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    אישית אני חושבת שהמסלול הקלאסי יותר מוצלח מהמסלול הקליל מהסיבה שיש לאורכו הרגשה יותר פראית, וקצת פחות מתויירת (אין זה אומר שהמסלול הקליל לא מקסים אף הוא).
    לגבי כבישים לא סלולים ככביש דנאלי – רבים מכבישי אלסקה אינם סלולים בחלקם (גם הכבישים הראשיים ביותר) כך שכל נסיעה באלסקה תצריך נסיעה על קטעים לא סלולים. כביש דנאלי הוא כביש לכל דבר אך במקום אספלט הוא עשוי כורכר. חברות ההשכרה מצד אחד לא מאשרות בד"כ נסיעה על כביש לא סלול ומצד שני לא אוסרות במפורש על נסיעה בכביש דנאלי (הם כן אוסרות למשל נסיעה על כבישים לא סלולים באיכות פחות טוב מכביש דנאלי כמו למשל כביש דוסון). בקיצור – קשה לקבל מידע מדוייק מחברות ההשכרה האם מותר או אסור לנסוע בכביש זה אבל בפועל מטיילים רבים (ברכב רגיל או בקרוואן) נוסעים בו. אישית הייתי לוקחת את הסיכון ונוסעת בכביש יפהפה זה אבל מעבר לכך אין לי תשובה חד משמעתי לגבי נושא זה.
    בכל מקרה – שווה לבדוק שוב בחברות ההשכרה כי ייתכן שהמידע שיש בידי לגבי נהלי חברות ההשכרה לגבי כביש זה מעט מיושן.
    נטע

מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
מענה ל־אלסקה
פרטים:

עקבו אחרי האינסטגרם שלי
0