בקשה להצעה לטיול קצר של שלושה ימים באלסקה

דף בית פורומים פורום מסלולים בצפון אמריקה בקשה להצעה לטיול קצר של שלושה ימים באלסקה

מוצגות 6 תגובות – 1 עד 6 (מתוך 6 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #2116 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

שלום. אני מגיע לאלסקה לאחר שיט מונקובר. יש לנו יומיים וחצי לטייל באלסקה.
    מה לדעתך ניתן לעשות והיכן ללון ב 2 הלילות? ( איננו מעונינים בפארק דנלי).
    רכשתי את ספרך אך איני מוצא מסלול קצר, יפה וממצה. תודה!

#2119 הגב
    נטע דגנינטע דגני
    מנהל בפורום

שלום עופר,
    אמור לי לאן אתה מגיע עם האונייה ובאיזה שעה ומאיזה שעה אתה טס ובאיזה שעה וכך יהיה לי קל יותר לתת לך תשובה מהימנה. אם אינך מעוניין בדנאלי (אגב – מדוע אינך מעוניין בדנאלי?) יכול להיות שכדאי לך לנסוע לקינאי – לסווארד או הומר. בכל מקרה שלח לי את המידע החסר (כולל קצת מי המטיילים ומה העדפותיהם) ואענה לך.
    נטע

#2120 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

ראשית כל הכבוד לך על המענה המהיר. אני עוגן בסיווארד בשעה 05:00. לוקח רכב ב 08:00 מאנקורג. יש לי יומיים מלאים. ביום השלישי אני טס אחה"צ מאנקורג' לניו יורק.
    אנו משפחה – זוג + בני 17 ו 13.
    האמת שחשבתי על הדנאלי ואף הזמנתי מלון באקספדיה. עברתי תידרוך בממסי והמלווה קטל את הפארק "אוטובוס אגד, לא רואים בע"ח וכו וכו "… הרס לי את כל התוכנית ולכן ביטלתי. בעיקרון אני יכול לחזור. בספרך נדלקתי על ולדז. הבעיה שאין לי לאן לפני ולאן אחרי…
    שוב – המון תודות !!!

#2123 הגב
    נטע דגנינטע דגני
    מנהל בפורום

שלום עופר,
    לא ברור לי מדוע המליצו לך לא לנסוע לדנאלי… לדעתי זה אחד המקומות היפים באלסקה. נכון שאם יורד גשם נסיעה באוטובוס המוביל ללב השמורה יכול להיות מבאס אבל מצד שני במזג אוויר יפה זו אחת הנסיעה היפות שיש. הנהרות באזור יוצאי דופן ביופיים (המים טוריקז עז) הפסגות עוטות קרחונים ואם הר מקינלי מבצבץ מבעד לעננים אז זה בכלל סוף הדרך…. תמוהה שאמרו לך שלא רואים בע"ח לאורך הדרך. אני נסעתי בדרך זו מספר פעמים ובכל נסיעה ראיתי כמה וכמה דובי גריזלי (בד"כ אמהות עם גורים), קריבו, עזי הרים וכן בחלק מהנסיעות אף איילי קורא, שועלים וזאבים. נסיעה זו היא אחת ההזדמנויות הטובות ביותר לראות בעלי חיים באלסקה. יתרה מכך, האלטרנטיבות לדנאלי הן לנסוע לאזורי החוף (קינאי או ואלדז) ולמרות שגם אזורים אלה מקסימים, הנוף בהם דומה לזה שתראה בקרוז אותו אתה עושה מונקובר לאלסקה. לכן אני ממליצה בחום על דנאלי (כולל אולי טיסה מעל הר מקינלי במידה והראות טובה). אם יש זמן לשלב נסיעה בדנאלי הייווי (יש מידע מפורט על כביש זה בספר שלי) בכלל תצאו מרווחים שכן הנוף הנשקף מכביש זה יפה באופן שקשה לתאר. אם יש לך יומיים הייתי מתכננת את הלו"ז כך – ביום הראשון נסיעה לדנאלי ובדרך אם יש זמן כניסה לדנאלי היווי ונסיעה בו כמה עשרות ק"מ הלוך חזור. מומלץ ביום זה להכנס גם לטלקיטנה ואם הראות טובה כאמור לצאת לטיסה מעל הר מקינלי. ביום השני השכם בבוקר כדאי לעלות על אוטובוס של שמורת דנאלי (יש להזמין מקום מראש על האוטובוס הרגיל – לא צריך את האוטובוס היקר, עדיף כבר עכשיו וכן מבחינת תצפית בב"ע עדיף לעלות על אוטובוס לא יאוחר מהשעה 7 בבוקר). כדאי להזמין מקום לנסיעה עד סוף הדרך – וונדר לייק. במקרה הכי גרוע אם לא רוצים לנסוע את כל הדרך אפשר לרדת קודם ולקחת אוטובוס אחר בחזור. יש להצטייד במזון לנסיעה וכן במעילי גשם ובחומר דוחה יתושים. ביום השלישי על הבוקר אפשר לחזור לאנקורג'.
    נטע

#2129 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

נטע שלום. תודה רבה על התשובה המפורטת. בהנחה שניסע לדנאלי, להזמין 2 לילות במלון אחד? נכנסתי לאתר של הפארק. איזה סיור להזמין? של ה-12 שעות?
    תודה, עופר.

#2132 הגב
    נטע דגנינטע דגני
    מנהל בפורום

שלום עופר,
    כן, כדאי ללון את שני הלילות בכניסה לשמורה. מומלץ להזמין את הסיור המוביל לוונדר לייק (11 שעות אם אני לא טועה).
    נטע

מוצגות 6 תגובות – 1 עד 6 (מתוך 6 סה״כ)
מענה ל־בקשה להצעה לטיול קצר של שלושה ימים באלסקה
פרטים:

עקבו אחרי האינסטגרם שלי
0