המדריך להוצאת ויזה לארה"ב

שימו לב, החל מסתיו 2023 ישראלים אינם מחוייבים להוציא ויזה לארה"ב. במקום ויזה, אם יש לכם דרכון ביומטרי (דרכון שהוא בתוקף לעשר שנים), תוכלו להוציא אישור נסיעה – אסטה, (Esta) באתר הזה (כדאי להוציא את האישור כמה שבועות לפני מועד הטיול הצפוי אם כי רשמית אמורים לקבל את האישור תוך 72 שעות בלבד). בניגוד לוויזת התייר הרגילה שתקפה ל-6 חודשים, אישור השהיה תקף לשלושה חודשים בלבד ואי אפשר להאריך אותו. כל מטייל (כולל ילדים קטנים) צריכים להצטייד באישור זה. העלות סביב 20$ (פחות מעשירית מעלות הוצאת ויזת תייר רגילה). האישור תקף לשנתיים או עד פגות התוקף של הדרכון. יש מקרים בהם בקשת האישור נדחית (למשל בשל עבר פלילי, שהייה בארה"ב מעבר למותר וכדומה). במקרים אלה כדאי לנסות להוציא ויזה בהליך הרגיל. לגבי ילדים – לילדים אפשר לעשות אסטה עם דרכון שהופק לחמש שנים (לילד מתחת לגיל 16 לא מנפיקים דרכון לעשר שנים). אבל, אם הילד יטוס אחרי גיל 18 עם הדרכון של החמש שנים – לא ינפיקו לו אסטה, גם אם הדרכון יהיה בתוקף – כי הוא נחשב מבוגר וחייב דרכון לעשר שנים. לכן מי שרוצה לנסוע עם ילד בגילאי הביניים – כדאי שיפיק לו דרכון ביומטרי שבתוקף ל-10 שנים לפני הוצאת האסטה (אפשר להפיק דרכון כזה החל מגיל 16). אם יש לכם שאלות נוספות אתם מוזמנים לשאול בקבוצת הפייסבוק שלנו ונשמח לסייע.

כל המידע להלן מתייחס להליך הרגיל של הוצאת ויזה:

המדריך להוצאת ויזה לארה"ב

כללי

מילוי הטופס במלואו אורך כ-90 דקות אבל אפשר לשמור את הטופס בסיום כל חלק, ולחזור אליו במועד מאוחר יותר.

אחרי כ-20 דקות של חוסר פעילות המערכת תפסיק להגיב ותצטרכו להתחיל מההתחלה – לכן חשוב ללחוץ על כפתור SAVE שממוקם בתחתית כל דף ולשמור לעצמכם את מספר הבקשה שמופיע בחלק העליון של הטופס. כך תוכלו לחזור את הטופס השמור.

ניתן לשמור את הטופס למשך 30 יום, לאחר מכן הוא יימחק ותצטרכו להתחיל הכל מההתחלה בטופס חדש.

לפני שתתחילו למלא את הטופס הכינו את הטפסים והמידע הנדרשים: דרכון בתוקף, תאריכים של חמשת הביקורים האחרונים שלכם בארה"ב + תאריכי נסיעות אחרונות לחו"ל במידה ויש, פרטי אנשי קשר בארה"ב (במידה ויש) , פרטים על מקום העבודה הנוכחי והקודם שלכם.

מילוי הטופס הוא אלקטרוני בלבד ונעשה כולו באנגלית. ליד כל שדה יש סימן שאלה קטן – כאשר תרחפו מעליו עם העכבר יופיע תרגום של השאלה לעברית.

כל אחד חייב ויזה – גם תינוק מגיל אפס. ילדים עד גיל 14 שלשני ההורים יש ויזה תקפה ומבקשים מעל גיל 80 לא יחוייבו להגיע לראיון ואחרי השלמת הגשת הבקשה תקבלו הנחיות למשלוח כל המסמכים בדואר שליחים לשגרירות. ילדים מגיל 14 עד גיל 18 יחוייבו להגיע לויזה ואחד ההורים יוכל להיכנס איתם לראיון. מעל גיל 18 המועמד ייכנס לבד לראיון – אין אפשרות להיכנס עם מלווה, גם אם הוא אזרח אמריקאי.

אם זו אינה ויזה לארה"ב הראשונה שלכם – במידה ותעמדו בתנאים מסויימים לא תידרשו להגיע לראיון ובסוף התהליך תקבלו הנחיות למשלוח המסמכים לשגרירות. התנאים אינם נתונים לשיקול דעתכם – המערכת תחליט לפי התשובות לשאלות שתרשמו במהלך תהליך הגשת הבקשה.

המדריך להוצאת ויזה לארה"ב – שלב א':

מילוי הטפסים

השלב הראשון בתהליך הגשת ויזה לארה"ב הוא מילוי טופס הבקשה טופס הבקשה לויזה DS-160

עמוד הבית 1

המדריך להוצאת ויזה לארה"ב עמוד הבית

1. לאחר שהגעתם לעמוד הבית של טופס בקשת ויזה לארה"ב DS-160, תתבקשו לבחור את שפת התרגום בחלק האדום בכותרת בצד ימין שבו רשום
Tooltip Language. – כאשר תרחפו עם העכבר על סימן השאלה הקטן ליד כל שאלה יופיע תרגום השאלה לעברית.
2. בחרו בלשונית את המיקום שבו תגישו את הויזה: ISRAEL, TEL AVIV.
את הראיון תוכלו לבצע בקונסוליה בתל אביב או בשגרירות בירושלים – תוכלו לבחור את מקום הראיון בשלב מאוחר יותר.
3. הכניסו את הקוד המופיע באותיות גדולות ומספרים, בלשונית בה כתוב: Enter the code as shown.
4. תמונה: בחלק זה המערכת תבקש מכם לבחון תמונה של מבקש הבקשה, בהתאם להנחיות המדויקות (ההנחיות מופיעות בתחתית המדריך). את התמונה תידרשו להעלות בסוף תהליך מילוי הטופס, כאן יש אפשרות לבדוק שהתמונה שתרצו להעלות עומדת בדרישות של הטופס. השלב הזה אינו חובה ויהיה אפשר להמשיך במילוי הטופס גם בלי להעלות תמונה.
5. להגשת בקשה חדשה, לחצו על START AN APPLICATION.
6. העמוד הזה ישמש אתכם אם תרצו לחזור לטופס שכבר מילאתם באופן חלקי או מלא – במידה ואתם חוזרים לבקשה, לחצו על
RETRIEVE AN APPLICATION, והקלידו את מספר הבקשה שכתבתם לעצמכם לפני לכן, וענו על שאלת האבטחה.

עמוד הבית 2

המדריך להוצאת ויזה לארה"ב שאלת ביטחון

1. בעמוד זה תדרשו תחילה להסכים "הודעה בנושא חוק הונאה ושימוש לרעה במחשבים". זכרו, את הפסקאות תוכלו לקרוא גם בעברית כשתניחו את הלחץ עליהן. לאחר שקראתם את המידע , לחצו על תיבת "אני מסכים/ה" ועברו לשלב הבא.
2. בחלק השני והחתון של העמוד, תוכלו למצוא את מספר הבקשה הייחודי של הטופס שלכם. רשמו אותו ושמרו אותו, תצטרכו אותו כדי לחזור אל הטופס וכדי לרשום אותו בזמן תשלום האגרה.
3. כדי שתוכלו להיכנס חזרה לטופס הבקשה שלכם, תצטרכו בנוסף למספר הזיהוי, גם לענות על שאלת אבטחה. את השאלה תוכלו לבחור בעצמכם מתוך רשימה שמציעה המערכת, כשכולן שאלות אישיות בסיסיות כמו שם סבכם, העיר שבה היה מקום עבודתכם הראשון ועוד. רשמו לעצמכם את השאלה והתשובה המדוייקת – אחרת לא תוכלו לחזור לטופס השמור.

לחצו על Continue כשאתם מסיימים למלא את הפרטים בסוף כל עמוד.

עמוד פרטים אישיים חלק א'המדריך להוצאת ויזה לארה"ב - מידע אישי

בעמוד זה תדרשו להתחיל ולמלא את פרטיכם האישיים. שימו לב שאתם עונים על התשובות באנגלית ובאותיות גדולות: שם משפחה, שם פרטי וכו'. בין הפרטים שתתבקשו למלא, תמצאו גם את הסעיף שמבקש מכם לכתוב את שמכם בעברית. זו השאלה היחידה בכל הטופס שעליכם להקליד בשפה אחרת מאנגלית. לגבי סעיף הטלקוד, המשמעות היא לבחון האם יש לכם קיצור של השם על ידי אותיות. לדוגמה: TEL AVIV = TLV.סביר להניח שאין לכם טלקוד ולכן סמנו "לא". לגבי סעיף "מדינה/מחוז", סמנו "לא תקף" בתיבה שמתחת לשורה. אופציה זו תחזור על עצמה בהמשך בשאלות נוספות.

עמוד פרטים אישיים חלק ב'ויזה לארה"ב מידע אישי

בעמוד זה תדרשו להמשיך למלא את פרטיכם האישיים, כגון מדינת הלאום (ISRAEL), אזרחויות נוספות, תושבות נוספת וכו'. במרבית המקרים אם תסמנו את התשובה "כן", תתבקשו להעניק פרטים נוספים. כך במקרה ויש לכם אזרחות נוספת, דרכון נוסף או תושבות נוספת, תידרשו לספק את המידע הרלוונטי לגבי כל אחד מהסעיפים.בסעיף תעודת הזהות (National Identification Number), הקלידו את מספר תעודת הזות הישראלית שלכם. בסעיף מספר ביטוח לאומי אמריקאי (U.S. Social Security Number) – סמנו "לא תקף" בתיבה. כך גם בסעיף מספר זיהוי משלם מיסים אמריקאי (U.S. Taxpayer ID Number).

עמוד פרטי הנסיעה

1. סוג הוויזה (Purpose of Trip to the U.S):
בלשונית הראשונה סמנו TEMP. BUSINESS PLEASURE VISITOR (B)
בלשונית השניה סמנו BUSINESS & TOURISM (TEMPORARY VISITOR) (B1/B2)
2. פרטי הביקור המתוכנן (Have you made specific travel plans?): בחלק זה של הטופס, תתבקשו לספק מידע אודות הביקור המתוכנן שלכם בארצות הברית.אם יש לכם תוכניות מסודרות, סמנו "כן" והשלימו את הפרטים הרלוונטיים וביניהם תאריכי הנסיעה וההגעה לארה"ב, פרטי הטיסות (הלוך וחזור), כתובות של המלונות בהם תתארחו ועוד, כתבו את הפרטים המדויקים. העיר ממנה יוצאת הטיסה היא TEL AVIV. אם סימנתם "לא": השלימו את הפרטים – תאריך הגעה מתוכנן, זמן השהייה המתוכנן ופרטי הכתובת אליה תגיעו. מדובר בהערכה כללית שלכם לגבי הנסיעה הקרובה והכיוון הכללי, לכן כתבו את העיר שאתם מתכננים להגיע אליה והשאירו פרטים של מלון או בית אירוח שאתם חושבים להגיע אליהם או שתרצו להתארח בסביבתם. בסעיף האדם/החברה הממנים את הנסיעה (Person/Entity Paying for Your Trip) – סמנו SELF אם אתם משלמים על הנסיעה או את האפשרות הרלוונטית האחרת.

עמוד המידע בנוגע לאנשים המתלווים אליכםויזה לארה"ב שותפים
בעמוד זה של טופס הבקשה, תדרשו לספק מידע אודות האנשים שאתם עתידים לנסוע איתם לארצות הברית.אם אתם אכן טסים עם אנשים נוספים, עליכם להכניס את פרטיהם של הנוסעים אתכם, כולל סוג היחסים, כאשר תוכלו ללחוץ על Add another כדי להוסיף עוד אנשים. אם סימנתם שאתם נוסעים לבד, עליכם לבחור אם אתם נוסעים כחלק מקבוצה או ארגון ולכתוב את שמם אם אכן כך.

עמוד בנושא ביקורים קודמים בארצות הברית
ענו על השאלות הבאות הנוגעות לנסיעות הקודמות שלכם לארה"ב. שימו לב – אם תסמנו "כן", יהיה עליכם לספק את המידע הרלוונטי כגון תאריכי ביקור קודמים, פרטי ויזות קודמות, סירובים קודמים ובקשות להגירה. בחלק מהשאלות תוכלו להשיב כי אינכם יודעים את הפרטים, כאשר באחרות תתבקשו להעריך.

עמוד כתובת ומספרי טלפון

בחלק זה תתבקשו להשלים פרטי מידע אישיים, הנוגעים לאמצעי התקשרות שלכם וביניהם כתובת המגורים, כתובת למשלוח דואר, מספרי טלפונים (ראשיים ומשניים), כתובות דואר אלקטרוני ועוד. זכרו לספק את הפרטים הרלוונטיים ביותר, כמו מספר הטלפון הראשי שבו אתם משתמשים, כדי שלא תפספסו שיחות חשובות בנוגע לבקשה שלכם.

עמוד נוכחות ברשתות החברתיות

חובה למלא את כל הרשתות החברתיות שבהן אתן רשומים , כולל כאלה שכבר אינן פעילות. במידה ואתם חושבים שיש מידע כלשהו ברשת החברתית שלכם שיכול להביא לסירוב הבקשה, הסירו אותו. בהמשך, מלאו את פלטפורמת הרשת החברתית מתוך האפשרויות בלשונית, ואחר כך את השם שבו אתם משתמשים. להוספת רשתות חברתיות נוספות, לחצו על Add Another.

עמוד פרטי דרכון

בעמוד זה תדרשו לספק מידע בנוגע לדרכון שלכם. סוג הדרכון שעליכם לסמן הוא REGULAR. בסעיף שמבקש את המספר הסידורי של הדרכון, סמנו "לא תקף" בתיבה והמשיכו למלא את הפרטים הבאים כגון המדינה שבה הונפק הדרכון (ISRAEL), העיר בה הונפק, תאריך הנפקה ותוקף. שימו לב, בהמשך תשאלו האם אי פעם נגנב לכם הדרכון, במידה וכן, תדרשו לספק הסבר לגבי המקרה.

עמוד איש קשר בארצות הברית

עמוד זה הוא מעט בעייתי, מכיוון שהוא דורש מכם לספק מידע שאולי אין ברשותכם. אם אין לכם איש קשר בארצות הברית – סמנו Do Not Know . אם יש לכם איש קשר תצטרכו לתת את פרטיו ומהות הקשר בניכם בשדה נוסף שייפתח. בשדה Organization רשמו  פרטי מלון, עסק או ארגון שאתם חושבים שתגיעו אליהם במהלך הביקור שלכם.

עמוד מידע אודות קרובי משפחה

בעמוד זה תתבקשו לספק מידע בנוגע לקורבי המשפחה המידיים שלכם, כלומר פרטי אב ואם, כולל שמות מלאים תאריכי לידה וכן האם הם נמצאים בארצות הברית.בהמשך, תמצאו סעיף נוסף השואל אתכם אם יש לכם קרוב משפחה מיידי הנמצא כעת בארצות הברית. במידה וכן, תדרשו כמובן לספק את המידע הרלוונטי לגביהם כגון שמם והסטטוס שלהם בארה"ב.

עמוד עבודה/ לימודים/ הכשרה
1. נוכחי: בסעיף זה של הבקשה, תדרשו לספק מידע לגבי העיסוק הנוכחי שלכם. עליכם לבחור מתוך הרשימה שבלשונית, כשלאחר מכן ייפתחו לכם שדות נוספים שאותם תצטרכו למלא: שם החברה או הארגון שבו אתם מועסקים, כתובת, טלפון, תאריך התחלת העסקה, משכורת (בשקלים). לאחר מכן תתבקשו לספר בקצרה על התפקיד שלכם בחברה. כתבו בקצרה את תאור התפקיד שלכם בעבודה.
2. קודם: בסעיף זה, תתבקשו לספק מידע בקשר לניסיון התעסוקתי הקודם שלכם. בין אם מדובר במקום עבודה קודם או מקום לימודים, תדרשו לספק את המידע המלא לגבי תאריכים, כתובות, שם המעסיק, מסלול הלימודים ועוד. לכן, הכינו את כל המידע הרלוונטי מבעוד מועד.
3. מידע נוסף: בחלק זה של הבקשה, תתבקשו לספק מידע לגבי מגוון הכשרות וכישורים שבידכם. חלק מהשאלות ידונו בהשתייכותכם לכת או שבט מסוימים, שפות שאתם דוברים, טיולים נוספים בעולם, ידע צבאי כולל מידע אודות השירות הצבאי ועוד. אם תסמנו "כן" בשדה שרות צבאי יהיה עליכם למלא שאלות נוספות, לכן הכינו את הפרטים הרלוונטיים מראש. לדוגמה: תאריכי השירות הצבאי, דרגה, יחידה וכו' – באנגלית.

עמוד שאלות בנושא רקע ובטחון
בחלק זה של בקשה, תתבקשו לענות על שאלות העוסקות ברקע שלכם, לרבות הרקע הרפואי, הנפשי, רקע פלילי, שאלות הקשורות לסיוע לארגוני טרור, אלימות ועוד. ככל שתסמנו "כן" בתשובות שלכם, תדרשו להסביר את עצמכם במילים חופשיות. שימו לב שתשובות בעיתיות לחלק מהשאלות, יכולות בהחלט להביא לסירוב במתן הויזה.

עמוד העלאת תמונה
זהו החלק האחרון בטופס בקשת ויזה לארה"ב DS-160, ובו תתבקשו להעלות תמונה שעומדת בכל התנאים שצוינו מקודם. את התמונה יכולתם לבחון עוד לפני התחלת מילוי הבקשה, לכן במידה ולא עשיתם כן, תוכלו לעשות זאת כעת, אך וודאו כי שמרתם את הטופס למקרה וייקח לכם זמן רב מדי להעלות את התמונה המתאימה. אין חובה להלעות תמונה לטופס, אם העלתם תמונה שאינה מתאימה לדרישות הפורמט – אחרי 2-3 ניסניות ייפתח לחצן שיאפשר להמשיך בטופס בלי תמונה.
לראיון עצמו חובה להגיע עם שתי תמונות לפי דרישות קפדניות של השגרירות. לא כדאי לנסות לעמוד בדרישות אלה בצילום עצמי/ביתי אלא להגיע לכל חנות צילום/פוטו ולבקש תמונה לויזה. הם מכירים את הדרישות ויפיקו עבורכם תמונה שיומדת בדרישות.

עמוד בדיקה חוזרת של הבקשה (Review)
סיימתם למלא את טופס הבקשה, עברו על חלקיו השונים על מנת שתוכלו לוודא כי כל הפרטים נכונים. שימו לב לשמות, תאריכים, מספרים וכדומה, שיכולה להיות בהן טעותא. אחרי חתימה והגשת הבקשה לא ניתן לערוך בו שינויים או תיקונים.

עמוד חתימה והגשה
זהו החלק האחרון של מילוי טופס הבקשה. אם אדם אחר עזר לכם למלא את השאלון יהיה עליכם לציין זאת. זכרו, גם אם אדם אחר הוא זה שמילא ולחץ בכל שלבי התהליך, תהיו אתם אלו שצריכים לחתום וללחוץ על כפתור Sign and Submit Application. בסיום החתימה יש אפשרות להדפיס את דף האישור (שאותו תקבלו גם למייל שרשמתם בפרטים האישיים). אין צורך להדפיס את כל הטופס (אלא אם ברצונכם לשמור אותו לעצמכם כדי לזכור מה בדיוק רשמתם בו). חשוב להדפיס את דף האישור של טופס הבקשה. שמרו עליו עד ליום הראיון שאליו תהיו חייבים להביא את הטופס עמכם. בלי האישור הזה לא תוכלו להיכנס לשגרירות.

המדריך להוצאת ויזה לארה"ב – שלב ב':

תשלום האגרה לויזה וקביעת מועד הראיון

1. יש להיכנס לאתר הרשמי לשירותי ויזות, בו תתבקשו לשלם את האגרה ולקבוע את מועד הראיון. תוכלו לבחור אם ברצונכם להגיע לשגרירות ארצות הברית בתל אביב או בירושלים. החלק הזה כולו בעברית ופשוט למילוי – צריך רק לעקוב אחרי ההנחיות ולהקפיד על מילוי פרטים נכונים.
2. לאחר שתגיעו לאתר, לחצו על "הגש בקשה" והתחילו את התהליך. שימו לב שאתם כבר אחרי מילוי טופס הבקשה DS-160, לכן לחצו על אפשרות זו.
בהמשך יהיה עליכם להשלים את פרטיכם האישיים השונים וליצור סיסמה שאיתה תוכלו לחזור שוב לחשבונכם. זכרו את הסיסמה מאחר והיא תאפשר לכם בהמשך להיכנס למערכת על מנת שתוכלו לעקוב אחרי משלוח הדרכון שלכם.
3. לאחר שסיימתם למלא את הפרטים ואת אופן קבלת הדרכון (ע"י דואר שליחים או באיסוף עצמי ממשרד ייעודי של השגרירות בתל אביב ), שלמו את האגרה באשראי (באפשרותכם גם לשלם את האגרה במזומן בבנק הדואר – תקבלו קבלה שאת פרטיה תצטרכו לרשום באתר זה). לאחר התשלום ייפתח לוח שנה – בחרו את השגרירות שאליה תרצו להגיע ומתוך התאריכים שייפתחו – את המועד הרצוי לכם ואת השגרירות שאליה תרצו להגיע (ייתכנו תאריכים שונים לכל סניף). יש להדפיס את האישור שיישלח אליכם ולהגיע עימו לראיון.

משפחה/קבוצה
אם אתם משפחה/קבוצה תוכלו להגיש לכולם בקשת ויזה לארה"ב כקבוצה. ממלאים טופס ראשון (למשל לאבא), בסוף הטופס, אחרי החתימה וקבלת אישור עם בר קוד , יש שאלה "האם ברצונך למלא טופס עבור בן משפחה נוסף" – מסמנים כן ואז נפתח טופס נוסף עבור בן משפחה נוסף – וכך הלאה עד שממלאים לכל בני המשפחה.עוברים לאתר התשלום – ושם צריך לרשום את מספר הטופס שעבורו משלמים ויש אפשרות לסמן "תשלום עבור טופס נוסף" – ממלאים את כל מספרי הטפסים שעבורם רוצים לשלם. מכאן המערכת תתייחס אליכם כקבוצה ותוכל לקבוע ראיון לכולם ביחד באותו יום ושעה. אם יש ילדים מתחת גיל 14 הם לא חייבים להגיע לראיון – מי שמגיע לראיון יכול להביא את הטפסים והדרכונים שלהם איתו.

שגרירות ארה"ב מציגה "עבור את התור לויזה מהר יותר"

כתבה: ורדה אלברט אמנוני

עקבו אחרי האינסטגרם שלי
0