חברות התעופה הבאות טסות ישירות מישראל לארה"ב/קנדה – יוניטד, דלתא, אמריקן אירליינס, אייר קנדה ואל-על. הרמה של רובן דומה. לדעתי השירות פחות טוב בטיסות לניו יורק ויותר טוב בקווים היותר ארוכים (למשל ישיר לסן פרנסיסקו) או הפחות פופלאריים (למשל לאחרונה ובקרוב – טיסות ישירות לוושינגטון די סי, לשיקגו וכדומה). אפשר גם לטוס לארה"ב דרך אירופה, עם קונקשיין בפרנקפורט, אמסטרדם, פריז, איסטנבול ועוד. גם הרמה של רוב החברות האירופאיות הגדולות (לופתנזה, סוויס, אייר פרנס וכדומה) די דומה בדרך כלל (מהנסיון שלי בחלק מהחברות הטיסות דרך אירופה פחות נוחות מבחינת איכות המטוסים מהטיסות הישירות לארה"ב). מצרפת כאן רשימה של המלצות בנוגע לטיסות לארה"ב ולקנדה – יתרונות וחסרונות ודברים שכדאי לדעת בנוגע לבחירת חברת תעופה ולו"ז של טיסה, וכן עוד כמה טיפים נוספים:
- היתרון בטיסה ישירה לארה"ב/קנדה הוא שאפשר לטוס בטיסת לילה. זהו יתרון גדול שכן טיסת לילה (אם ישנים בה, ובעיקר אם מטיילים עם ילדים), היא בדרך כלל קלה יותר. טיסות לאירופה שממשיכות לארה"ב הן בדרך כלל טיסות בוקר וטיסות יום. זהו יתרון משמעותי ביותר לדעתי.
- החיסרון בטיסה ישירה לארה"ב/קנדה הוא שאם יש צורך בטיסת המשך – הקונקשין חייב חייב חייב להיות ארוך (לדעתי לפחות 3 שעות) כדי לאפשר מספיק זמן להגירה ולמכס (בטיסות דרך אירופה לעומת זאת גם 1.5 שעות של קונקשיין אמור להספיק).
- חיסרון נוסף בטיסה ישירה לארה"ב/קנדה הוא שבדרך כלל טיסות מסוג זה הן יקרות יותר מטיסות דרך אירופה.
- נקודה נוספת – אם טסים לחוף המערבי של ארה"ב/קנדה דרך אירופה אזי הזמן באוויר קצר יותר (כי טסים מעל לקוטב) בהשוואה לטיסה תל אביב-ניו יורק-חוף מערבי.
- כדאי לרכוש את כל הטיסות (גם הפנימיות) כמקשה אחת – כך מזוודה לא תעלה לכם בדרך כלל כסף בטיסה הפנימית וכן גם אם יש עיכוב בטיסות חברת הטיסה אחראית לכם. זה גם בדרך כלל יוצא יותר זול. ברוב האתרים שדרכם אפשר למצוא טיסות יש אפשרות ל-Multi City. כמובן שאם יש לכם טיסה פנימית כמה ימים אחרי הטיסה הטרנס אטלנטית (ולא כטיסת המשך) אין משמעות לעניין העיכוב (אך יש משמעות לעניין התשלום על המזוודה).
- טיסה פנימית בארה"ב/קנדה מהחוף המזרחי למערבי אורכת כ-5 שעות. בשל הפרש הזמנים של 3 שעות בין החוף המזרחי לחוף המערבי אם המראתם מניו יורק בשעה 9:00 תנחתו למשל בסן פרנסיסקו בשעה 11:00. בכיוון ההפוך – אם המראתם מסן פרנסיסקו בשעה 9:00 תנחתו למשל בניו יורק בשעה 17:00.
- הטיסה מישראל לארה”ב/קנדה ארוכה בכשעתיים מהטיסה חזרה לארץ, זאת בגלל כיוון רוחות הסילון המשפיעות על מהירות הטיסה בעת טיסה הלוך מרוויחים את הפרש השעות בין ישראל לארה”ב/קנדה (7 שעות הפרש בין ישראל לחוף המזרחי), כך שלמעשה אם המראתם מישראל בשעה 24:00 תנחתו בניו יורק בשעה 5:00 לפי השעון המקומי, אף על פי שהטיסה אורכת כ-12 שעות. בעת הטיסה חזרה לארץ מפסידים שעות.
- מכסת מזוודות ברוב חברות התעופה היא מזוודה אחת לאדם שמשקלה 50 פאונד (כ-23 ק"ג). את הדברים הכבדים כדאי לשים בתיקי היד.
- כדאי לעשות כרטיס נוסע מתמיד של כל חברת תעופה שטסים בה. בדרך כלל לא צריך לשלם כדי להנפיק כרטיס (למעט באל-על). הכרטיס מאפשר צבירת נקודות שבסופו של דבר אולי יאפשר טיסות חינם. לכל חברה יש קבוצת של חברות שאיתן היא עובדת שגם בהן מקבלים נקודות. כך למשל יוניטד ולופתנזה הן חלק מ-Star Alliance. בחלק מהחברות הנקודות לעולם לא פגות תוקף ובחלק הן פגות תוקף לאחר שלוש שנים – אלא אם עושים פעולה בחשבון (פעולה יכולה להיות גם תרומה של 500 נקודות – כדי לשמר את החשבון).
- אוכל… כאשר מתחילים לחלק אוכל בטיסות יש ציפייה, אבל עד שמקבלים אוכל – עובר המון זמן… וזה מטריד בעיקר בטיסות לילה בהן רוצים כבר ללכת לישון. מה שאפשר לעשות זה להזמין מנה מיוחדת – למשל מנה צמחונית, איסאתית, הודית, כשרה וכדומה (לעתים קרובות מנות אלה גם יותר טעימות מהמנות הרגילות) – שאותה מקבלים בדרך כלל לפני חלוקת האוכל העיקרית
אפשר לקרוא על עוד על המלצות בנוגע לטיסות לארה"ב ולקנדה כאן.
טיסה נעימה