כל מה שרציתם לדעת על בחירת אוהל מתאים והקמתו

לינה באוהל היא חוויה נהדרת, במובנים רבים אפילו יותר מומלצת מטיול בקרוואן. יחד עם זאת בחירת אוהל מתאים והקמתו מצריכה תשומת לב מיוחדת שכן מזג האוויר בארה"ב ובקנדה נוטה לקיצוניות ואם לא תקפידו לבחור אוהל מתאים ולהקימו כהלכה תוכלו למצוא עצמכם בנקל טובלים בלילה בשלולית מים.

כדאי לרכוש אוהל המסוגל לעמוד בגשם. באנגלית זה נקרא אוהל של Three Seasons. אוהלים כאלה ניתן לרכוש בדרך כלל רק בחנויות מקצועיות כמו REI  או Sierra Trading Post (אם קונים ב-REI אפשר לבקש שישלחו אותו לחנות ואתם תוכלו לאסוף את האוהל בחנות בתחילת הטיול. במקרה זה תוכלו לרכוש אוהל במבצע ב-REI Garage באתר של REI). גם אוהלים פשוטים יותר (כאלה שתוכלו למצוא בוולמרט או טרגט) יצליחו בדרך כלל לעמוד יפה בגשם, אבל פחות טוב מאוהל מקצועי.

בכל מקרה חובה תמיד (גם כאשר בערב השמיים בהירים) להקפיד להרכיב על האוהל את הכיסוי שלו (שנקרא Rainfly) שכן מזג האוויר בכל לילה בכל מקום בצפון אמריקה יכול להתחלף באופן חד מאוד (ולצאת בארבע בבוקר בגשם זלעפות כדי להרכיב את הכיסוי זה ממש לא כיף גדול). כמו כן חשוב להקפיד שהאוהל שתרכשו יכלול כיסוי המגיע עד למטה, אחרת – צפו לחדירות גשם מצדי האוהל… להלן תמונות של כיסוי טוב וכיסוי לא טוב:

אוהל טוב/לא טוב

בחירת אוהל מתאים אינה הדבר היחיד שיש לשים אליו שכן למרבה הפלא המקום הכי מסוכן מבחינת חדירת מים הוא דווקא החלק התחתון של האוהל ובמקרה הזה זה בכלל לא משנה האם תרכשו אוהל שעולה 100$ או תרכשו אוהל שעולה 400$. רבים רוכשים (ובצדק רב) ברזנט שאותם הם שמים מתחת לאוהל כדי להגן עליו (ניתן לרכוש ברזנט בוולמרט בעלות של פחות מ-20$). במידה והברזנט גדול יותר ממימדי האוהל חשוב להקפיד לקפלו כך שלא יבלוט מעבר למימדי האוהל. אחרת מים שירדו מהאוהל יתנקזו על הברזנט (במקום לחלחל לאדמה) ויגלשו על הברזנט ממש אל מתחת לשקי השינה שלכם.

להלן דוגמא להנחה לא נכונה של ברזנט מתחת לאוהל. למרות שהאוהל המצולם הוא אוהל מעולה שאינו חדיר למים ובעל כיסוי מצויין, במקרה של גשם זלעפות המים יזרמו מלמעלה אל הברזנט וממנו אל תחתית האוהל ישר לשקי השינה (וזו רק עוד סיבה שבגלל כדאי מאוד לשים את שקי השינה על מזרון):

אוהל טוב אך יריעה ממוקמת לא טוב

בנוסף, לא כדאי לרכוש אוהל גדול מדי. אוהל שכזה הוא מסורבל, קשה להקמה, קר יותר (אוהל קטן אוגר את חום גופכם…) ובעיקר – לא ייכנס ברבים מהמשטחים הנוחים המיועדים להקמת אוהלים בחניוני הלילה. להלן דוגמא של אוהל מסורבל וגדול מדיי:

אוהל גדול ומסורבל

ודבר אחרון, חובה להיות מודעים לכך שמכות רוח הן מאורע שכיח בעיקר בחניוני לילה מדבריים חשופים ויתדות של האוהל לעתים אינן עושות את העבודה. לכן, לפני שעוזבים את האוהל כדאי להקפיד להכניס אליו ציוד כבד (אבל אל תכניסו לאוהל צידניות – זה אינו מעשה חכם שכן הוא כלול למשוך בעלי חיים) או לקשור אליו כמה אבנים. לא נעים לחזור למחנה הלילה ולראות את האוהל שלכם מתגלגל ברוח אי שם.

כמו כן כדאי לקפיד בבוקר לייבש היטב את האוהל לפני שמקפלים אותו כדי לשמור עליו טוב יותר. לעתים במקרים קיצוניים תאלצו להמתין מעט לצאת השמש כדי לייבש את האוהל מהטל או אפילו מקרח שהצטבר עליו בלילה לפני שתוכלו לקפלו. וכדברי קנדי חכם שפעם פגשתי בטיול – "אתה יודע שהלילה היה באמת קר כאשר בבוקר התעוררת באוהל שהפך לאיגלו קפוא" (עקב קפיאת המים שהתעבו עליו)…

רוצים להמשיך לתכנן את הטיול?

קראו עוד על חניוני לילה שבהם ניתן ללון עם האוהל החדש שלכם כאן.

קראו עוד על ציוד מומלץ נוסף לטיול קמפינג כאן.

למידע שימושי נוסף לחצו כאן.

עקבו אחרי האינסטגרם שלי
0

מכירים את מחולל המסלולים שלנו?

הדרך החדשה לתכנן טיול לחו"ל

מוזמנים להתנסות