להנחה של 10% ברכישת סים מקומי לחצו כאן והזינו את קוד הקופון NetaD
- הדרך הזולה ביותר לתקשר בתוך ארה"ב/קנדה היא על ידי רכישת כרטיס סים מקומי.
- אפשר לרכוש סים בחנויות רבות כגון וולמרט וטרגט וכן בחנויות חברות הסלולר Verizon, AT&T, T-Mobile ועוד (אך עצם הביקור בחנויות חברות הסלולר מבזבז זמן רב בדרך כלל).
- אם רוכשים סים מקומי עדיף לעשות זאת בחנויות חברות הסלולר לוודא שהסים עובד במכשיר מיד לאחר רכישתו – יש עם כך בעיות/תקלות רבות, ולכן מומלץ לא לרכוש סים בחנויות שאינן של הספק (שלא תוכלו לקבל בהן סיוע).
- סים שנרכש בארה"ב לא בהכרח יעבוד בקנדה וההפך, ויש לקחת זאת בחשבון.
- אפשר לחילופין להזמין סים בחברת גלובוסים (מגיע בדואר אליכם הביתה בישראל. להנחה של 10% הזינו את קוד הקופון – NetaD) שעובד על הרשת של שתי החברות האמריקניות המובילות (T-Mobile ו-Lyca Mobile, מבין השתיים אני ממליצה יותר על טי-מובייל, מבין השתיים זו גם החברה היחידה שיש לה קליטה בקנדה ובאלסקה) – יתרונו הוא בכך שיש לחברה זו חבילות שכוללות גם שיחות בתוך ארה"ב/קנדה וגם שיחות לישראל, וכן הסים יעבוד הן בארה"ב והן בקנדה, פלוס אפשר (בחלק מהחבילות) לשמור על קשר עם ישראל על ידי הפניית שיחות מהארץ לסים המקומי. בנוסף, יש עם מי לדבר אם יש בעיות עם התקנת הסים.
חבילות תקשורת בארצות הברית – ראו אזורי כיסוי של של חברת T-Mobile:
חבילות תקשורת בארצות הברית – ראו אזורי כיסוי של של חברת Lyca Mobile:
להנחה של 10% ברכישת סים של חברת גלובוסים הזינו את קוד הקופון – NetaD.
- אפשר לעשות חבילת שיחות וגלישה דרך ספק הסלולר הישראלי (אך חבילה זו בדרך כלל לא תכלול שיחות מקומיות בארה"ב ובקנדה), יתרונה של אופציה זו היא שהיא תעבוד בדרך כלל הן בקנדה והן בארה"ב והיא מאפשרת לשמר את המספר הישראלי. חיסרונה הוא בכך שהיא לא תאפשר שיחות מקומיות (אלא במחיר הזוי) שהן תמיד חובה.
- למשפחה או לזוג הנוסעים לארה"ב או לקנדה מומלץ לשקול לעשות בטלפון אחד – חבילה מהארץ (שיחות לארץ) ועבור הטלפון השני – לרכוש סים מקומי שיאפשר שיחות בתחומי ארה"ב (לעתים קרובות יש צורך לבצע שיחות בארה"ב למלונות, אתרים וכדומה). כדאי כמובן שאחת החבילות תכלול גלישה (אפשר כמובן גם לרכוש בחברת גלובלוסים שכולל גם שיחות פנימיות בארה"ב/קנדה, גם שיחות לארץ וגם גלישה). שימו לב – הקליטה הסלולרית בארה"ב ובקנדה מוגבלת. קחו זאת בחשבון.
- תוכנת ניווט מקלה מקל מאוד על ההתמצאות בערים. בנסיעות בטבע היא פחות נחוצה ואף יכולה לעתים לבלבל (שכן היא תובילכם מנקודה לנקודה בדרך הקצרה ולא בהכרח בדרך היפה ביותר. בעת ניווט באתרי טבע, שם אין בדרך כלל כתובת מדוייקת, תוכנת ניווט עלולה להוביל אתכם לא למקום שאליו רציתם להגיע).
- אפשר לשכור רכב עם גי פי אס מותקן (פתרון יקר עבור טיולים ארוכים), אפשר לרכוש גי פי אס (פחות מ-100$ בוולמרט), או לרכוש מפות לטאבלט (למשל של חברות I-go או TomTom). כל הפתרונות הללו יעבדו גם אם לא תהיה קליטה סלולרית אך יש לציין שהם מעט מיושנים בעידן הנוכחי של תוכנות ניווט חינאמיות מצויינות.
- וויז וגוגל מפס פועלים היטב בארה"ב ובקנדה ואפשר גם לנווט איתם אופליין (בעיקר עם גוגל), ואפשר בהחלט להסתפק בשימוש בהם בלבד (לשם כך יש לעשות כמובן חבילת גלישה). למידע על הורדת מפות גוגל אופליין לחצו כאן. אפשר גם לנווט באמצעות תוכנות ניווט חינמיות כמו: http://www.sygic.com/gps-navigation ,http://maps.me/en/home. ואפשר גם להוריד מפות אופליין של חברת Mapsme.
שימו לב – שחקן חדש שנכנס כעת לשוק הוא ה-esim. מכיוון שטרם התנסתי בו לא כותבת עליו כאן. מקווה להתנסות בקרוב ואז לחוות דעתי. אפשר לרכוש esim דרך חברת גלובוסים (מגיע בדואר אליכם הביתה בישראל. להנחה של 10% הזינו את קוד הקופון – NetaD).