שיקגו-סיאטל בקרוואן

דף בית פורומים פורום מסלולים בצפון אמריקה שיקגו-סיאטל בקרוואן

מוצגות 8 תגובות – 1 עד 8 (מתוך 8 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #90072 הגב
    שרון
    אורח

היי,
    אנחנו זוג עם תינוקת בת חצי שנה, מתכננים לצאת בקיץ הקרוב לטיול בארהב עם קרוואן לשישה שבועות.
    מיומנים בטיול עם קרוואן בארהב, פעם ראשונה עם הילדה.
    מעוניינים במסלול מעגלי, נקודת התחלה וסיום היא שיקגו.
    האם ריאלי לעשות את המסלול שפירסמת באתר של שיקגו לסיאטל, ולבצע אותו מעגלי בפרק זמן כזה?
    או שעדיף להתמקד במסלול מעגלי של שיקגו דנוור?
    תודה רבה

#90086 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    אני לא הייתי נוסעת עד סיאטל. זה ממש רחוק מדי. גם לא בטוחה אם הייתי מגיעה עד דנבר
    הייתי מתרכזת בדרום דקוטה, אולי צפון דקוטה
    אפשר למצוא מידע כאן
    https://www.maslulim-america.com/destination-category/central-usa/
    כמובן ילוסטון וטיטון
    ואם יש זמן – אולי קולורדו ואולי שמורת גליישר
    מציעה לנסות להכין שלד מסלול ואז לשלוח לי לשאלות ממוקדות
    שימו לב שכבר יהיה קשה למצוא מקום בחניוני הלילה לקרוואן, לקיץ הקרוב, ביעדים הללו
    נטע

#90127 הגב
    שרון
    אורח

תודה, אופציה נוספת היא לעשות את מסלול סיאטל מעגלי שמופיע באתר.
    בהתחשב בעובדה שאנחנו רוצים טיול מאוד רגוע, נוח וגמיש, כמה ימים היית משריינת?
    ברור לי שזה הרבה פחות משישה שבועות. אולי ארבעה?
    יתכן שהמסלול הוא רק 1000 מיילים?

אציין שמטיולים קודמים שלנו בארה"ב, אנחנו מאוד אוהבים לטייל בערים ובעיירות הציוריות, פחות מתעכבים בפארקים הלאומיים לפרקי זמן ארוכים (וכאמור אנחנו עם תינוקת בת חצי שנה ככה שלא ניתן לעשות מסלולים איתה בכל מקרה).
    אנחנו נצא לדרך כבר אחרי כמה ימים בסיאטל, ככה שהעיר לא כלולה במניין הימים למסלול.

תודה רבה

#90132 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    איזה מסלול של סיאטל מעגלי? יש כמה
    אנא שלחי לינק
    בכל מקרה המסלולים באתר קצרים יותר משמעותית מפרק הזמן העומד לרשותכם ואני חושבת שכדאי לכם לתכנן משהו מותאים אישית
    מציעה לעשות שעורי בית, להיעזר בספרים שלי ובתוכן שבאתר, לנסות לבנות מסלול ולחזור עם שאלות ממוקדות ואשמח לענות
    או לפנות ליעוץ אישי בתשלום
    נטע

#90166 הגב
    שרון
    אורח

היי, תודה על המענה.
    התכוונתי לסיאטל מעגלי 3
    https://www.maslulim-america.com/track/setose1c/

בכל מקרה כמו שאמרת לרשותנו פרק זמן ארוך יותר ולכן פניתי לספרים שלך.
    אנחנו שוקלים לעקוב אחר השילוב של המסלולים הירוק והכחול מהספר כדי למלא את הימים. ויתרנו על רעיון של מסלול ארוך של שישה שבועות.
    כאמור סיאטל לא חלק ממניין הימים שלנו, וממנה נצא לדרך, אבל אנחנו מעוניינים להתעכב מעט יותר בערים שבמסלול ככה שיכול להיות שזה לא ישפיע משמעותית על כמות הימים. מה גם שבגלל התינוקת אני מניחה שהימים שלנו יהיו קצרים יותר מהרגיל. מעוניינים בטיול רגוע וקל, מאוזן מבחינת כמות יעדים בערים ובטבע.
    לקחנו בחשבון את העלות הגבוהה של העלאת הקרוואן לשיט במעבר הפנימי.

המסלול שבנינו לפי ההמלצות בספר:
    1. יציאה מסיאטל ושיט במעבורת לחצי האי אולימפיק (העיירה פורט טאונסנד) 2. מערב חצי האי אולימפיק (מעיינות חמים של סול דק, חוות לבנדר ליד סקווים) 3. פורט אנג'לס ושיט לוויקטוריה 4. ויקטוריה (מסלול הליכה 2 ק"מ ברחבי העיר וטיול בסביבת רציף הדייגים) 5. יום נוסף בוויקטוריה (שייט צפייה בלוויתנים קטלנים/ אקווריום/ גני בוטצ'ארט) 6. נסיעה לטופינו 7. טופינו (שמורת פסיפיק רים/ שיט המוביל למעיינות החמים hot springs cove /מסע דיג גנים בוטאניים) 8. יום נוסף בטופינו 9. נסיעה לצפון האי ונקובר לעיירה פורט הרדי שבצפון האי (יום של נסיעות) 10. שייט במעבר הפנימי לעיירה פרינס רופרט 11. פרינס רופרט (יום מנוחה- מזח העיירה, מדגרת דגי סלמון) 11. נסיעה לעיירות סטוארט והיידר 12. העיירות סטוארט והיידר (היידר- טיילת העץ של ערוץ הדגים+טיילת עץ הדובים) 13. נסיעה לוונקובר 14. המשך נסיעה לוונקובר 15. ונקובר 16. ונקובר 17. ונקובר 18. ונקובר 19. רכס הרי הקסקייד (נסיעה בשמורת הטבע הלאומית של צפון הרי הקסקייד, תצפיות לאורך הדרך, עצירות עם הליכה קצרות) 20. מזרח הרי הקסקייד- העיירה ווינת'רופ (שיט נהרות/שייט אבובים/סיור בבלון פורח/רכיבה על סוסים) 21. שייט באגם שלן לעיירה סטהיקן

נשמח לדעת:
    1. האם יש משהו חריג במסלול שלא מתאים ולא רלוונטי לעשות עם תינוקת? לדוגמא, האם יש מה לעצור בהר רייניר ובהר סנט הלנס בדרך חזרה לסיאטל, בהתחשב בעובדה שאנחנו עם תינוקת? במידה וכן, לעניין הר הגעש סיינט הלנס כתבת שכביש 99 עשוי להיות בעייתי עם קרוואן ארוך. האם זה רלוונטי לכל המסלולים והתצפיות באזור ההר?
    2. האם יש הבדל בין יציאה ביוני לטיול לבין יציאה ביולי?
    3. מה מומלץ לעשות בסטיוארט? בספר התייחסת בעיקר להיידר..
    4. הגיוני שהמסלול הוא סביב 5000 ק"מ?

אשמח אם יש לך הארות/הערות כלליות נוספות בעניין המסלול, בעיקר לגבי תוואי הדרך והרלוונטיות שלו לקרוואן, כמו גם העצירות והיעדים שבדרך לעניין התינוקת.
    שוב תודה רבה

#90170 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    המסלול בסדר גמור
    אפשר לעשות הכל עם תינוקת
    השיט בממעבורת במעבר הפנימי עם קרוואן יקר מאוד
    אפשר לעלות להר סיינט הלנס עם קרוואן מהצד המערבי
    אבל אתם לא זקוקים לקרוואן אורך אז אפשר לדעתי גם מהמזרחי אם הקרוואן לא מאוד ארוך
    לא ראיתי אבל את רייניר במסלול בכלל ולא את סיינט הלנס
    בסטוארט אין המון מה לעשות
    מסטוארט לונקובר כדאי אולי להקדיש שלושה ימים – מציעה לראות מה מוצע בספר במסלול הכחול
    לגבי מס קמ – צריך לשים הכל על מפה ולראות
    יש הערכת קמ למסלול הכחול בספר קנדה מערב מסלולים שדי שומה למסלול הזה
    השיט לאגם שלן – הוא ככ ככה. מאוד תלוי מזג אוויר. לא חובה לדעתי (למרות שאני אישית מאוד נהנתי)
    ביולי יהיה יותר סיכוי לראות דובים בהיידר, מעבר לזה לא רואה הבדל בין יוני ליולי
    נטע

#90176 הגב
    שרון
    אורח

תודה על התשובה.
    את רייניר ואת סיינט הלנס התכוונו להוסיף בסוף המסלול לפני חזרה לסיאטל, אחרי אגם שלן.
    אנחנו פשוט תוהים אם יש לנו מה לעשות באתרים אלו מבחינת מסלולים עם תינוקת במנשא..

לעניין השייט במעבר הפנימי, במידה ואנחנו מחליטים לוותר על המסע הזה צפונה לסטוארט והיידר, מה החלופה להגעה לוונקובר?
    מטופינו לנסוע לוונקובר דרך נמל נאנאימו? אני מניחה שאפשר להעלות קרוואן למעבורת הזו?
    אם כן, זה יקצר לנו את המסלול בשישה ימים בערך, מה היית ממליצה להוסיף במקום?
    הסתכלנו על המסלול הכתום בספר "קנדה מערב" כדי לנסות ולקבל רעיונות ליעדים נוספים, אבל נראה שהיעד לפני/אחרי סיאטל הוא בויזי, והוא רחוק מאוד ולא שווה את הנסיעה של 800 ק"מ…

גם הצצנו במסלולים באתר, האם כדאי להדרים לכביש 101 לקנון ביץ, שמורת אקולה, ניופורט, מפעל הגבינות וכו'?
    אם כן, האם סביר המסלול הבא:
    יציאה מסיאטל ושיט במעבורת לחצי האי אולימפיק ומשם להמשיך לכיוון כביש 101 מאסטוריה עד ניופורט. מנקודה זו לפנות לכיוון פורטלנד (הבנו שאין הרבה מה להתעכב בה) ואז להר רייניר דרך סיינט הלנס. אח"כ להמשיך במסלול רק בכיוון ההפוך, אגם שלן, מזרח הרי הקסקייד- העיירה ווינת'רופ, רכס הרי הקסקייד, והעיר ונקובר, ממנה לקחת את המעבורת לנמל נאנאימו, ואז טופינו, ויקטוריה, שיט לפורט אנג'לס וחזרה לסיאטל.
    האם הגיוני?
    כמה זמן היית מציעה להקדיש למסלול על כביש 101? האם כדאי להוסיף עוד עצירות בדרך?
    תודה

#90182 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    קשה לי לענות על השאלות הללו בפורום
    הפורום מיועד לשאלות יותר ממוקדות ולא יכולה להקדיש מספיק זמן שנדרש כאן
    אני גם לא יכולה לעקוב אחורה מהודעה להודעה ולקרוא את הטקסט הארוך כדי להיזכר מה המסלול
    אפשר או לנסות לשאול מסודר וממוקד יותר או לפנות ליעוץ פרטי בתשלום
    לשאלותיך –
    בעיני ילד קטן שיכול לשבת במנשא – אפשר לעשות איתו כל מסלול טיול (בהנחה שלא לחוץ מדי ובלי יותר מדי שעות נסיעה)
    זה הגיל שהכי קל לטייל עם ילדים (:
    וממש בקצרה מענה על שאר השאלות –
    אפשר לשוט מננאימו לוונקובר
    מעבר לזה קשה לי לעקוב אחר המסלול – מציעה לשלוח לי שלד מסודר בחלוקה לימים בודדים
    בדיוק כפי שהמסלולים נכתבים במחולל המסלולים (אפשר וכדאי גם להיעזר בו), כולל מתי מתבצעות הנסיעות והיכן הלינה
    https://www.maslulim-america.com/m-maslulim/
    ואשמח לחוות דעתי
    לגבי המסלול שהצעת בסוף ההודעה שלך – אפשר בהחלט לעשתו אבל אם יש עוד זמן אפשר וכדאי להוסיף את מערב האולימפיק, את החופים הדרומיים של אורגון שהם הכי יפים לאורכה של המדינה, ועל הרדוודס וקרייטר לייק – המסלול הכחול בספר ארהב מערב מסלולים
    נטע

מוצגות 8 תגובות – 1 עד 8 (מתוך 8 סה״כ)
מענה ל־Reply #90127 in שיקגו-סיאטל בקרוואן
פרטים:

עקבו אחרי האינסטגרם שלי
0