שיט בשמורת גליישר ביי, אלסקה

דף בית פורומים פורום מסלולים בצפון אמריקה שיט בשמורת גליישר ביי, אלסקה

מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #2245 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

שלום נטע,
    האם לדעתך שיט קרחונים היוצא מהאכסניה בגליישר ביי ונמשך כ-8 שעות מתאים גם לילדים – זה לא ארוך מידי לילדים? אם זה לא מתאים לילדים – האם יש טעם להגיע לשמורה עם ילדים?
    תודה,
    אלדר

#2247 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

שלום אלדד,
    וואו, וודאי שגליישר ביי מתאים לילדים אבל לא בגלל שיט הקרחונים אלא בגלל שיט הצפייה בלווייתנים. חובה (!!!) לצאת לשיט צפייה בלווייתנים (שהרבה יותר מרשים משיט הקרחונים). זו חוייה שאני מגדירה אותה 'משנת חיים' לילדים שכן היא כל כך חזקה שהיא יכולה ממש לשנות את חייהם ואת אהבתם לטבע. גליישר ביי הוא אחד המקומות הטובים בעולם לראות לווייתנים מקרוב, במים שקטים יחסית. לגבי שיט הקרחונים – השיט נחמד, פחות מלהיב משיט הלוייתנים ויותר ארוך. השיט מתאים לילדים (גם במהלכו רואים מעט לווייתנים, דולפינים, דובים על החוף) אבל הוא בהחלט מעט ארוך. יש בו קטעים יותר מעניינים לילדים (כמו למשל לראות את הקרחונים נופלים למים) ופחות מעניינים. אבל בסירה יש קפטריה, כסאות נוחים כל ואם מזג האוויר טוב זו בהחלט חוייה נחמדה. כאשר אני הייתי שם החלטנו בעלי ואני לחסוך בהוצאות (שכן השיט יקר) ויצאנו לשיט יום אחרי יום לבד בלי הילדים (כל פעם אחד מאיתנו נותר עם הילדים על החוף ובילה איתם יום שלם לבד). לאחר מכן יצאנו פעמיים לשיט הצפייה בלווייתנים ביחד – זו הייתה אחת החוויות הכי מדהימות של החיים שלנו. הילדים לא הפסיקו לצרוח מרוב התרגשות. מקווה שעזרתי. תהנו!
    נטע

#2262 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

הי נטע,
    תודהרבה!
    האם לקחתם את שני השייט לוויתנים עם אותו מפעיל – מי זה היה? האם את ממליצה על מפעיל מסוים? והאם לדעתך יש עדיפות לסיור לוויתנים בבוקר או אחה"צ?
    לגבי השהות בשמורה עצמה – האם יש בגוסטבוס או באזור הלודג' שבשמורה מסלול קצר (עד 5 ק"מ) שקיימת סבירות לפגוש בו דובים או בע"ח אחרים?
    אלדר

#2268 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

שלום אלדד,
    אין לי המלצה על מפעיל מסויים (אני הייתי שם די מזמן ואני מניחה שחלק מהמפעילים התחלפו בשלוש השנים האחרונות). לא בטוחה לגבי עדיפות להבדל בין סיור בוקר או אחה"צ. יש בקרבת הלודג' מסלולי הליכה נחמד (6 ק"מ)- אפשר לראות לאורכו בע"ח – דובים, דגי סלמון, כלבי ים – ראה פרטים בעמוד 219 בספר שלי על אודות אלסקה. אפשר גם לקבל מידע במרכז המבקרים הסמוך ללודג'. תהנו!
    נטע

מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
מענה ל־Reply #2247 in שיט בשמורת גליישר ביי, אלסקה
פרטים:

עקבו אחרי האינסטגרם שלי
0