שאלות לגבי מסלול במזרח ארה"ב

דף בית פורומים פורום מסלולים בצפון אמריקה שאלות לגבי מסלול במזרח ארה"ב

מוצגות 10 תגובות – 1 עד 10 (מתוך 11 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #3076 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

שלום,

בעוד כחודש אנחנו מתכננים לטוס למזרח ארה"ב וטורונטו, זוג בלי ילדים.
    אנחנו אוהבים טיול איטנסיבי, "להספיק" דברים, ולא טיול רגוע מידי.
    קראנו המון חומר מועיל בספרים ובאתרים רבים והרכבנו את המסלול.

1. יום א -טיסה לטורונטו. נחיתה בערב ולינה.
    2. יום ב – טורונטו: בניין העירייה, (מרכז איטון ביקור קצר), רחוב יאנג, תצפית ממגדל CN , ביקור ב PATH , גן המוסיקה, צ'יינה טאון, אוניברסיטת טורונטו, הפרלמנט של אונטריו (30ד סיור עד 17:30), (אם ישאר זמן טירת קאסה לומה).
    לינה בטורונטו
    3. יום ג – Niagara Falls (נסיעה 2.5ש, הליכהאטרקציות כ6ש, סה"כ 8.5ש)
    Niagara on the lake כ 2ש , מפלי הניאגרה 2ש , שייט עלמת הערפל 1ש (תור+שייט), (מערת הרוחות Cave of the Wind 1ש אם יש זמן)
    לינה: ליד מפלי הניאגרה. (צד קנדיאמריקאי?)
    4. יום ד – אלף האיים ואיתאקה (נסיעה כ4ש, הליכהאטרקציות כ4.5, סה"כ כ8.5ש)
    מפלי Taughannock , מפלי חלב החמאה (Buttermilk Falls) , אוניברסיטת קורנל, Ithaca. (סיור רוחות באיתקה אם ישאר זמן וכח)
    לינה באיתקה.
    5. יום ה: (נסיעה כ1ש +נסיעה לוושינגטון 5.5ש, הליכהאטרקציות כ4ש, סה"כ כ10.5ש)
    Watkins Glen מסלול הליכה (Gorge) כ 2ש , מוזיאון Corning Museum of Glass 2ש
    לינה בוושינטון
    6. יום ו – וושינגטון: סיור בגבעת הקפיטול, ספריית הקונגרס, בניין בית המשפט העליון, מוזיאון התעופה והחלל, המוזיאון הלאומי לתולדות הטבע (National Museum of Natural History), (כמה שנספיק לפי הסדר: מוזיאון הריגול הבינלאומי, מטבעה, מוזיאונים נוספים באיזור המול). (אנחנו לא מתכוונים להתעמק בכל יצירת אמנות)
    לינה בוושינגטון.
    7. שבת – וושינגטון: מנוחה + מוזיאונים חינמיים + טיולים קצרים ברגל. הגלריה הלאומית לאמנות, מוזיאון השואה.
    לינה בוושינגטון.
    8. יום א – וושינגטון: אנדרטאות באיזור המול (4ש) – אנדרטת וושינגטון, אנדרטת ג'פרסון, לזכר רוזוולט, לזכר מלחמת קוריאה, לזכר מלחמת ויאטנם, לינקולן ולזכר מלחמת העולם השניה. הבית הלבן (מבחוץ), תחנת הרכבת, סיור לילי מאורגן בערב (19:00 3ש)
    לינה בוושינגטון.
    9. יום ב – הרשי פארק (נסיעה כ2.5ש)
    לינה באיזור הרשי או באיזור האמיש
    10. יום ג – (נסיעה כ4.5ש, הליכהאטרקציות כ6ש, סה"כ כ10.5ש)
    אמיש (כירכרה, להסתובב): בעיירה Bird in Hand סיור בכרכרת איימיש 1ש, גני לונגווד 3ש, פילדלפיה (פעמון החירות, הליכה עד בניין העיריה) 2ש.
    לינה באיזור ג'רסי גארדנס או וודברי.
    11. יום ד – אוטלט: ג'רסי גארדנס או וודברי
    12. יום ה – טיסה מ JFK.

שאלות:
    1. האם המסלול הגיוני ומה אפשר בבקשה לשפר בו? אשמח לחוות דעת וביקורת.
    2. יום 3 – שכירת רכב בטורונטו והחזרתו בארה"ב גוררת קנסות כבדים. האם כדאי לקחת סיור מאורגן מטורונטו (75$ לאדם) שיאסוף אותנו מהמלון בטורונטו, ולפני החזרה ממפלי הניאגרה להפרד מהסיור, לעבור את הגבור לארה"ב ולקחת מונית לבאפאלו. שם נשכור רכב. האם זה כדאי או שכדיפה אפשרות אחרת?
    3. יום 3 – שמעתי שיש מערה שמגיעה עד המפלים בצד הקנדי. איך היא יחסית למערת הרוחות שבצד האמריקאי?
    4. יום 4 – שאלה: האם כדאי לעשות מסלול הליכה בשמורה שליד מפלי חלב החמאה או שהמסלול (ביום 5) ב Watkins Glen עדיף?
    5. יום 5- לפי החישוב שלי מדובר ב כ 6.5ש נסיעה ו 4ש של מסלול + מוזיאון, סה"כ 10.5ש. אכן יש נסיעה ארוכה והיינו מעדיפים לפצל אותה. מצד שני הנסיעה הארוכה היא אחרי שסיימנו את האטרקציות לאותו יום ואם נפצל אותה אז נפסיד זמן יקר ביום 6. אפשרות נוספת היא אולי להעביר את המסלול ב Watkins Glen מיום 5 ליום 4 (ולהוריד משהו מיום 4) ולהעביר את האמיש מיום 10 ליום 5? כך נשבור את הנסיעה הארוכה לוושינגטון ביום 5. מה דעתך?
    6. יום 7 – שבת – אנחנו שומרים שבת. האם יש מוזיאונים שהכניסה אליהם ללא תשלום ולא צריך לעבור דרך גלאי מתכות?

תודה רבה!

#3082 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

לשאלותייך,
    1. יום 4 אינו הגיוני – אלף האיים הוא במקום אחד ואיתקה במקום אחר. אי אפשר להספיק הכל ביום אחד. כמו כן את מוזיאון הזכוכית בקורנינג עדיף לשלב בדרך מהניאגרה לאיתקה (זה בדרך…). גם יום 5 עמוס מדי. לדעתי תהיו חייבים לוותר על משהו ובגלל שאלף האיים זה ממש לא בכיוון יכול להיות שאין ברירה אלא לוותר עליהם.
    לדעתי גם עדיף לעשות את הרשי והאמיש בדרך לוושינגטון ואז לנסוע מוושינגטון 'דוך' לניו יורק.
    2. יש תחבורה ציבורית משדה התעופה של טורונטו לשדה התעופה של באפלו שם ניתן לשכור רכב.
    3. המערה בצד הקנדי יפה יותר. וגם מראה המפלים בצד הקנדי יפה יותר. וכן בלילה בצד הקנדי מי המפל מוארים באורות יפים. עדיף גם ללון בצד הקנדי אם כי זה לא ממש חובה…
    4. שני המסלולים מאוד יפים. קשה לי להחליט איזה יותר יפה אבל מה שבטוח שעל מפלי Taughannock אסור לוותר שכן הם הכי יפים.
    5. את מוזיאון הזכוכית יש להעביר לדעתי ליום 4 וכפי שכתבתי באמיש (וגם את בהרשי) הייתי מבקרת בדרך לוושינגטון (אבל, לא בטוחה אם מסתדר לכם עם השבת).
    6. כל המוזיאונים של מוסד הסמית'סוניאן בוושינגטון הם ללא תשלום אבל ברובם יש גלאי מתכות. איני זוכרת האם בכולם יש גלאי מתכות אבל מזכרוני ברובם יש..
    נטע

#3083 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

תודה רבה על התשובות.
    1. נראה שבאמת אנחנו חייבים לוותר על משהו. אנחנו חושבים לוותר על הרשי פארק ולהסתפק בביקור בעיר עצמה (הבנתי שהרחובות הם עם מוטיבים של שוקולד).
    2. האם את יודעת איך נקראת המערה בצד הקנדי של מפלי הניאגרה?
    3. אני רוצה לוודא שאנחנו מדברים על אותו מוזיאון זכוכית. לפי גוגל Corning Museum of Glass נמצא דרומית ל Ithaca, בדרך לוושינגטון.
    4. עדכנתי את המסלול. אשמח לביקורת

תודה רבה!
    המסלול המעודכן:

1. יום א -טיסה לטורונטו. נחיתה בערב ולינה.
    2. יום ב – טורונטו: בניין העירייה, (מרכז איטון ביקור קצר), רחוב יאנג, תצפית ממגדל CN , ביקור ב PATH , גן המוסיקה, צ'יינה טאון, אוניברסיטת טורונטו, הפרלמנט של אונטריו (30ד סיור עד 17:30), (אם ישאר זמן טירת קאסה לומה).
    לינה בטורונטו
    3. יום ג – Niagara Falls (נסיעה 2.5ש, הליכהאטרקציות כ6ש, סה"כ 8.5ש)
    Niagara on the lake כ2ש , מפלי הניאגרה 2ש , שייט עלמת הערפל 1ש (תור+שייט), (מערה בצד הקנדי 1ש אם יש זמן)
    לינה: ליד מפלי הניאגרה בצד הקנדי
    4. יום ד – מפלים ואיתאקה (נסיעה כ4ש, הליכהאטרקציות כ4.5, סה"כ כ8.5ש)
    מפלי Taughannock , מפלי חלב החמאה (Buttermilk Falls) , אוניברסיטת קורנל, Ithaca. (סיור רוחות באיתקה אם ישאר זמן וכח)
    לינה באיתקה.
    5. יום ה: (נסיעה כ 4.5ש, הליכהאטרקציות כ5ש, סה"כ כ9.5ש)
    – Watkins Glenמסלול הליכה (Gorge) כ 2ש, מוזיאון Corning Museum of Glass 2ש מעבר בעיירה הרשי
    לינה באיזור האמיש (Lampeter ?).
    6. יום ו –
    אמיש (כירכרה, להסתובב): בעיירהBird in Hand סיור בכרכרת איימיש 1ש
    וושינגטון: מה שלא מספיקים משלימים עד יום שני. סיור בגבעת הקפיטול, ספריית הקונגרס, בניין בית המשפט העליון, מוזיאון התעופה והחלל, המוזיאון הלאומי לתולדות הטבע (National Museum of Natural History), (כמה שנספיק לפי הסדר: מוזיאון הריגול הבינלאומי, מטבעה, מוזיאונים נוספים באיזור המול)
    לינה בוושינגטון.
    7. שבת – וושינגטון: מנוחה + מוזיאונים חינמיים + טיולים קצרים ברגל. הגלריה הלאומית לאמנות, מוזיאון השואה.
    לינה בוושינגטון.
    8. יום א – וושינגטון: אנדרטאות באיזור המול (4ש) – אנדרטת וושינגטון, אנדרטת ג'פרסון, לזכר רוזוולט, לזכר מלחמת קוריאה, לזכר מלחמת ויאטנם, לינקולן ולזכר מלחמת העולם השניה. הבית הלבן (מבחוץ), תחנת הרכבת, סיור לילי מאורגן בערב (19:00 3ש)
    לינה בוושינגטון.
    9. יום ב – וושינגטון – מה שלא הספקנו
    לינה בוושינגטון
    10. יום ג – (נסיעה כ5ש, הליכהאטרקציות כ5ש, סה"כ כ10.5ש)
    גני לונגווד 3ש, פילדלפיה (פעמון החירות, הליכה עד בניין העיריה) 2ש.
    11. יום ד – אוטלט: ג'רסי גארדנס או וודברי
    12. יום ה – טיסה אחה"צ מ JFK.

#3180 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי. הנה הערותיי
    1. אני הייתי מוותרת על הרשי
    2. פרטי המערה בצד הקנדי – http://www.niagaraparks.com/attractions/behind-the-falls.html
    3. אכן אנו מדברים על אותו מוזיאון זכוכית
    4. ביום 4 בדרך לאיתקה עוברים במוזיאון הזכוכית. אין טעם לחזור אליו ביום 5
    5. לידעתך – למוזיאון השואה בוושינגטון יש להזמין מקום מראש
    6. אפשר בשבת בוושינגטון לבקר במונומנטים (טיול ברגל במידה ואתם לנים במרכז
    העיר)
    אתה יכול למצוא עוד מידע על כל האזורים הללו בספר שלי – ארה"ב צפון מזרח
    נטע

#3222 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

תודה רבה!
    אני מתנצל שאני חוזר שוב לעניין של מוזיאון הזכוכית. לפי גוגל, אם עוברים במוזיאון הזכוכית לפני איתקה אז למעשה מוסיפים עוד 30 ק"מ למסלול.
    האם הסיבה היא כבישים טובים יותר או נוף?
    מסלול עם מוזיאון לפני איתקה:
    http://maps.google.com/maps?saddr=Niagara+Falls,+NY,+United+States&daddr=4200+Genesee+Street,+Cheektowaga,+New+York+(Buffalo+Niagara+International+Airport)+to:Corning+Museum+of+Glass,+Museum+Way,+Corning,+NY,+United+States+to:Watkins+Glen,+NY,+United+States+to:taughanock+falls+to:Ithaca,+NY,+United+States+to:Bird+in+Hand,+PA,+United+States&hl=en&sll=41.877741,-76.948242&sspn=2.004105,5.388794&geocode=FZaYkQId1fpJ-ym3M-Yp6mPTiTGzqsW55FqXYQ%3BFRUfjwIdkaVO-yl1JRsjsXTTiTGVjj-KBy-A3A%3BFdongwIdyD5o-yFS_TynsH0YhinNlmT0SkjQiTHlxu2Mp1PDyw%3BFVWthgIdtAFr-ymPYdl7ClnQiTEJF1GeEb0s1A%3BFT4diQIdogRv-yE7lw2Qi56Lbw%3BFbmkhwIdh6xw-yn3iK_ggoHQiTF0zm6laCflCg%3BFTbxYgIdX411-ymv3x_v_DvGiTFE0KAJxoC-Ww&doflg=ptk&mra=ls&t=m&z=7

מסלול עם מוזיאון אחרי איתקה:
    http://maps.google.com/maps?saddr=Niagara+Falls,+NY,+United+States&daddr=4200+Genesee+Street,+Cheektowaga,+New+York+(Buffalo+Niagara+International+Airport)+to:taughanock+falls+to:Ithaca,+NY,+United+States+to:Watkins+Glen,+NY,+United+States+to:Corning+Museum+of+Glass,+Museum+Way,+Corning,+NY,+United+States+to:Bird+in+Hand,+PA,+United+States&hl=en&sll=41.566142,-77.607422&sspn=4.027556,10.777588&geocode=FZaYkQId1fpJ-ym3M-Yp6mPTiTGzqsW55FqXYQ%3BFfsejwId_6RO-yE0YWJRIH7A4A%3BFT4diQIdogRv-yE7lw2Qi56Lbw%3BFbmkhwIdh6xw-yn3iK_ggoHQiTF0zm6laCflCg%3BFVWthgIdtAFr-ymPYdl7ClnQiTEJF1GeEb0s1A%3BFdongwIdyD5o-yFS_TynsH0YhinNlmT0SkjQiTHlxu2Mp1PDyw%3BFTbxYgIdX411-ymv3x_v_DvGiTFE0KAJxoC-Ww&doflg=ptk&mra=ls&t=m&z=7

תודה רבה

#3228 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    אתה צודק.
    טעות שלי (בילבתי בין התוכנית שלך לתוכנית של מישהו אחר
    וחשבתי שאתה נוסע מאלף האיים לנאגרה ורציתי להציע לא לנסוע
    באותה דרך הלוך-חזור)…
    בכל מקרה עדיף אם כך לנסוע בדרך המהירה לאית'קה
    (שתי הדרכים יפות כמעט באותה מידה) ולבקר במוזיאון הזכוכית לאחר
    הביקור באית'קה.
    נטע

#3232 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

תודה רבה!

#5605 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

היי,
    אני ובעלי נוסעים לירח דבש ומישהו המליץ לנו להיות בוושינגטון 4 לילות שגם נוכל להיות במפלי הניאגרה
    וככה עשינו. הזמנו מלון ל-4 לילות ועכשיו אני רואה שלא כל כך יש לנו מה לעשות בוושינגטון
    וסביבתה 5 ימים לזוג שבירח דבש.
    האם זה נכון?
    ואם לא, יש לך אולי הצעה מה יש לנו לעשות בזמן הזה שיש לנו בוושינגטון והסביבה?
    תודה מראש, מיה

#5620 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    אני לא בטוחה שאני מבינה מה הקשר בין וושינגטון ומפלי הניאגרה (שני המקומות מאוד מרוחקים זה מזה)….
    ללון 4 לילות בוושיגנטון זה מצויין (זו העיר נהדרת לטייל בה)…, אבל זה מאוד תלוי כמובן בתחומי העניין שלכם.
    אגב – 4 לילות משמעותו 3 ימים מלאים ולא חמישה כפי שכתבת.
    לגבי המלצות למה לעשות בעיר – תוכלי למצוא שפע רב במיוחד של הצעות מה לעשות בעיר בספר שלי
    על צפון מזרח ארה"ב (המסלול האדום) או בספר על דרום מזרח ארה"ב (המסלול הירוק).
    נטע

#15014 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

רציתי לשול האם לנסוע דוך מטורונטו לוושיגטון קשה מדי?

מוצגות 10 תגובות – 1 עד 10 (מתוך 11 סה״כ)
מענה ל־Reply #3082 in שאלות לגבי מסלול במזרח ארה"ב
פרטים:

עקבו אחרי האינסטגרם שלי
0