צפון מזרח ארה"ב בשבועיים וקצת

דף בית פורומים פורום מסלולים בצפון אמריקה צפון מזרח ארה"ב בשבועיים וקצת

מוצגות 5 תגובות – 1 עד 5 (מתוך 5 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #9506 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

    שלום,
    אני ואשתי מתכננים טיול של שבועיים וקצת בארה"ב, באמצע-סוף אפריל (מקווה שלא יהיה קר מדי)
    נחיתה בחמישי, שבת בניו-יורק, שבועיים טבע עם אופציה שבת אמצעית לעשות במונטריאל ושבת אחרונה שוב בניו-יורק טיסה בראשון. אנחנו שומרי שבת אז אנחנו מעדיפים להיות במקומות שאפשר לטייל בהם בשבת ברגל.
    בקיצור הסתכלתי על הטיול הכתום בספרך, אבל נראה לי שאין לו מספיק בשר לשבועיים, שבוע לעלות עד מונטריאל , ושבוע עד לניאגרה ( אני מתכנן לעשות את איתיקה בהלוך לניאגרה ואז לחזור בטיסה מהניאגרה לניו-יורק לחסוך את נסיעה)

    אני אולי מתלבט לדחות את הרי אדירנודאק לשבוע השני ואז להתחיל תשבוע השני במונטריאל,משהו בסגנון של יומיים שמורת אדירונדאק, יום באלף האיים, יום באגמי האצבעות ויום בניאגרה.
    אם כן אז לא ברור לי מה לעשות בשבוע הראשון ואשמח לקבל ממך עצה

    תודה רבה, זוהר

    #9509 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

    הי
    ראשית קח בחשבון שבאפריל חלק ניכר משמורות הטבע וממסלולי ההליכה באזור עלולים להיות עדיין סגורים ומכוסים שלג/קרח. כנ"ל לגבי אטרקציות תיירותיות שעלולות להיות סגורות. אולי מה שכדאי לך לעשות זה את השבוע הראשון להקדיש דווקא להרים הירוקים של ורמונט ולהרים הלבנים של ניו המפשייר עד מונטריאול (משהו כזה: http://goo.gl/maps/CTrh6). ואת הדרך ממונטריאול לניאגרה לעשות דרך הרי האדירונדק, אלף האיים ואגמי האצבעות. כפי שאמרתי כל האזורים הללו בעייתים באפריל אבל את אתה מוכן לקחת את הסיכון זה מה שהייתי מציעה לך לעשות.
    נטע

    #9528 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

    הי
    לפני שאני מעירה על התוכנית אני חייבת שוב להדגיש שיש סיכוי סביר שמקומות רבים לאורך התוכנית יהיו סגורים בשל שלג/קרח, בעיקר בהרים. זה מאוד משתנה משנה לשנה. זה סיכון שאתה צריך להיות מודע לו. לכן אני מציעה לך לנסות עד כמה שניתן להוסיף שהות גם באזורי החוף שהם יותר נמוכים טופוגרפית ויותר ממוזגים. אני הייתי עושה מסלול כזה:
    ניו יורק->חצי האי קייפ קוד->בוסטון (ביקור קצר בלבד)->הרים לבנים (אפשר לבלות את השבת כאן ולוותר על מונטריאול)->הרים ירוקים->הרי אדירונדק->אלף האיים->אית'קה/אגמי האצבעות->ניארה.
    אגב – ראיתי שכתבת על שיט לווייתנים – זו עדיין לא העונה. למיטב ידיעתי בחודש אפריל הלווייתנים עדיין שוחים במקומות דרומיים יותר.
    שלחת לי במייל שאלה לגבי שינוי גורף במיקום הטיול – טיול בדרום מערב ארה"ב מתאים מאוד לחודש אפריל כמו גם טיול בדרום מזרח ארה"ב.
    נטע

    #9564 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

    הי
    המסלול נראה לי בסדר אבל אם תפרט את המסלול בחלוקה לפי ימים אוכל לתת הערות יותר ספציפיות… אגב פלורידה מקסימה – אכן אין בה נופים דרמטיים אבל יש בה שפע עצום של בעלי חיים, המון מעיינות יפהפיים, חופים נהדרים, אזורי ביצות איים… בקיצור שווה אבל שונה מאוד מקליפורניה.
    נטע

    #9570 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

    הי
    התוכנית בסדר גמור. אני חושבת שאכן עדיף לך לבחור בברייס על פני זאיון. שים לב שביום רביעי עלייך גם לנסוע כחצי יום לגרנד קניון (זה משאיר חצי יום בקניון ביום זה ועוד קצת בבוקר היום הבא). לגבי העמק של יוסמיטי – יומיים בעמק זה אחלה. אם תראה שזה יותר מדי תוכל לקצר ביום ולהוסיף עוד יום בסן פרנסיסקו שהיא מיותר לציין עיר נהדרת. כאמור סה"כ התוכנית בסדר גמור.
    נטע

מוצגות 5 תגובות – 1 עד 5 (מתוך 5 סה״כ)
מענה ל־Reply #9509 in צפון מזרח ארה"ב בשבועיים וקצת
פרטים:




עקבו אחרי האינסטגרם שלי
0