עזרה בתכנון מסלול מניו יורק לניאגרה

דף בית פורומים פורום מסלולים בצפון אמריקה עזרה בתכנון מסלול מניו יורק לניאגרה

מוצגות 10 תגובות – 1 עד 10 (מתוך 18 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #3307 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

היי נטע, היום קניתי את ספרך והתחלתי לעיין, אבל קצת הסתבכתי. קיבלתי המלצות למסלול, אבל אני בהחלט מבולבלת.
    אנחנו זוג+ 3 ילדים (13,10,4.5). מגיעים לניו יורק ב-16.7 וחוזרים ב לישראל מניו יורק ב7.8-. רוצים להזמין טיסה גם לאורלנדו.

צריכה את עזרתך לתכנון המסלול כי במסלול הכתום יש חזרה לניו יורק ואנחנו נטוס מבאפלו לאורלנדו, כך שלא נוכל לבקר באיתקה או אלף האיים.

1. האם לבלות 4 ימים ראשונים בניו יורק ואולי לחזור אליה ביום האחרון לנסיעה לניו ג'רזי לקניות אחרונות? או שכדאי לנחות בניו יורק (באים בטיסת יום מישראל), להעביר לילה ואז להתחיל את הנסיעה?

2. לא יודעים אם כדאי לכלול את וושינגטון בנסיעה או לא? הילדים שלי לצערי לא חובבי מוזיאונים ואני לא מרגישה צורך לצלם את הבית הלבן. האם שווה או שאפשר לוותר?

התכנון הוא כזה (מראש כותבת שאני ממש לא בקיאה עדיין ופה צריכה את עזרתך)-

ניו יורק
    וושינגטון?
    אגמי האצבעות
    ווטקינג גלן
    ניאגרה
    באפלו
    טיסה לאורלנדו
    ניו יורק

אשמח לשמוע אם יש הצעה למסלול אחר שיכלול אטרקציות אחרות, אולי פספסתי משהו, אולי כדאי לוותר על וושינגטון ולכלול משהו אחר, כמה ימים את חושבת שכדאי להקדיש לכל מקום…

תודה מראש,
    מאיה.

#3311 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    לשאלותייך
    1. קשה לי לייעץ. זה עניין אישי. אולי כדי לפצל. יש יתרון בלהעביר את הגט לק בניו יורק, מצד שני נחמד גם לסיים בעיר.
    2. אישית אני מאוד אוהבת את וושינגטון והמוזיאונים שם הם כה נהדרים שאין ילד שלא יתרשם/יתלהב מהם. אני הייתי כוללת את וושינגטון (מינימום יומיים, עדיף יותר), אבל שוב – זה עניין אישי.

איני יודעת כמה ימים את רוצה להקדיש לטיול אבל אפשר בהחלט לבלות ארבעה ימים בניו יורק ולנסוע מניו יורק לוושיגנטון (חצי יום נסיעה פלוס לפחות יומיים בעיר), לנסוע מוושינגטון לאגמי האצבעות (חצי יום נסיעה) ולטייל יומיים באזור האגמים ובווטקינס גלן, לנסוע מאגמי האצבעות לניאגרה (חצי יום) ולבלות יום בניאגרה (בעצם לעשות את הסוף של המסלול הכתום בספר הפוך) – סה"כ כעשרה ימים… אם אתם נוסעים לאורלנדו אין טעם להוסיף את פארק השעושעים של הרשי. אפשר להוסיף בדרך לאגמי האצבעות ביקור קצר בחבל האמיש
    נטע

לעדכונים שוטפים מהשטח ולמידע עדכני חשוב (סגירת כבישים, שריפות יער ועוד) גלשו לפייסבוק מסלולים:
    https://www.facebook.com/pages/%D7%9E%D7%A1%D7%9C%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%A6%D7%A4%D7%95%D7%9F-%D7%90%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%A7%D7%94-%D7%A0%D7%98%D7%A2-%D7%93%D7%92%D7%A0%D7%99/204741489613775
    לרכישת ספרי מסלולים בהנחה של 25% (משלוח חינם) גלשו לכתובת:
    https://www.maslulim-america.com/%D7%94%D7%A0%D7%97%D7%95%D7%AA/

• התגובה הזו עודכנה לפני לפני 8 שנים, 4 חודשים ע"י נטע דגני.
    #3315 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

תודה נטע.
    אז אנסה לסכם ולראות אם הבנתי נכון – יוצאים מישראל בטיסת יום לניו יורק ב16.7 כך שנסתובב בערב כמה שעות ונלך לישון. מטיילים יומיים ולוקחים רכב לכיוון וושינגטון ב19.7. נשארים שני לילות וב21.7 יוצאים לאגמי האצבעות. (איפה נכנס איימיש והחנות של הרשיס, לא הבנתי- זה בקירוב לאגמי האצבעות?). נשארים יומיים באיזור 21-22.7 וממשיכים לווטקינס גלן ומפלי טוגנוק ב23.7(האם לא מיותר בהנחה שנהיה בניאגרה?). משם באותו יום (?) מפלי הניאגרה, שני לילות 23-24.7. לוקחים טיסה לאורלנדו מבאפלו ב25.7 ומבלים שם עד ה2.8 משם לוקחים טיסה חזרה לניו יורק מטיילים + עושים שופינג והשלמות בניו ג'רזי עוד 4 ימים וטסים חזרה ב7.8.
    אני לא סגורה לגבי השהות בכל אתר. האם זה יותר מדי, או פחות מדי?
    אני יודעת שזה נראה כאילו פיניתי לניו יורק הרבה זמן אבל אחרי נחיתה מישראל, נחיתה מאורלנדו, התאקלמות והשלמות של קניות שבטח יהיו, נראה לי סביר, לא?
    אשמח לתובנות שלך ולתשובות בהקשר למה ששאלתי בגוף ההודעה.
    המון תודה, מאיה.

#3323 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    הנה מבנה התוכנית אליה התכוונתי
    16.7 – ניו יורק
    17.7 – ניו יורק
    18.7 – ניו יורק
    19.7 – נסיעה לוושינגטון
    20.7 – וושינגטון
    21.7 – וושינגטון
    22.7 – נסיעה לאית'קה – בדרך ניתן לעבור באמיש ולעצור בהרשי
    זה יום עמוס יחסית. ניתן לשקול לפצלו לשניים
    23.7 – טיול באזור אית'קה – מפל טוגנאוק או ווטקינגס גלן או שניהם
    24.7 – נסיעה לניאגרה וביקור במפלים
    25.7 – בוקר במפלים ואחה"צ טיסה לאורלנדו
    נטע

#3328 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

נטע יקרה,

תודה רבה.
    בהנחה שהילדים לא מאוהבי הטבע באופן גורף, על איזה מפל היית ממליצה-טוגנאוק או גלן?
    איפה נכנסים אגמי האצבעות? לוותר? שמעתי שזה מקסים.

תודה,
    מאיה.

#3341 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    העיירה אית'קה ממוקמת לשפת אגם קיוגה שהוא אחד מאגמי האצבעות. מול מפל טוגנוק יש חוף יפה של האגם בו אפשר להתרחץ (ויש שם גם מגרש משחקים נהדר… וכן אזור פיקניק). ווטקינג גלן זה קניון ובו שפע מסלולי הליכה וגם מפלים. מפל טוגנוק (שהוא קרוב יותר לאיתקה) הוא מפל נהדר (יוצא דופן ביופיו) אליו מוביל מסלול קצר יחסית. קשה לי להחליט מה עדיף… שניהם נהדרים. במפל טוגנוק יש להשקיע פחות זמן וכן הוא יותר קרוב לאית'קה.
    נטע

#3355 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

נטע תודה רבה הבנתי עכשיו.
    יש לך מקום מומלץ ללינה באזור מפל טוגנוק? אולי משהו על שפת האגם?

#3360 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    מפל טוגנוק שוכן קרוב מאוד לאית'קה ומלונות אית'קה הם מקום הלינה הקרוב ביותר למפל שתמצאי. לא מכירה מלונות על שפת האגם. בספר שלי על צפון מזרח ארה"ב יש בעמוד 181 יש מידע על מגוון מלונות באית'קה.
    נטע

#3383 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

היי נטע,

עברתי על תיכנון של הימים ומשהו לא מסתדר לי. נותר לי המון זמן בניו יורק בסוף הטיול.
    הלכתי לפי התכנון שלך, רק שהוספתי עוד לילה בניאגרה. כלומר 24-25/7. טיסה לאורלנדו ב26. שם תכננתי לשהות 7 לילות. אשמח לדעת אם להוסיף או אולי לתת קפיצה למיאמי. אם אני שוהה 7 לילות באורלנדו וחוזרת בטיסה לניו יורק ב2/8, זה מותיר לי עוד 5 לילות בניו יורק ושישה ימים מלאים (טיסת לילה) וזה אחרי שכבר ביקרנו בעיר יומיים וחצי בתחילת הטיול. מה עושים? נשאר כביכול עודף זמן לאמצע הטיול ונראה לי שצריך לשנות משהו. יש אפשרות לשלב את אלף האיים? למרות שראיתי זה לא בכיוון שלנו.
    לגבי איימיש והרשיס, המלצת לפצל. אז נניח שנוסעים מוושינגטון לאזור הנ"ל. ישנים יומיים באיתקה ואז מפצלים?
    צריכה ממש עוד הכוונה קטנה ונראה לי שאנחנו בעניינים. עודף הימים בניו יורק מבלבל אותי…

תודה מראש,
    מאיה.

ואגב קנינו גם את מסביב לעולם לילדים. מקווה שנפיק ממנו את המירב.

#3384 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

נטע עוד שאלה,

הרגע הסתכלתי על המפה באינטרנט וראיתי שהמרחק מוושינגטון לאיתקה הוא גדול מאוד. בכמה שעות נסיעה מדובר? 10? לא נעמוד בזה עם הילדים. מה עושים?
    ואני מבינה שאנחנו לא בכיוון של שייט הלוויתניים. פספוס, לא?

מוצגות 10 תגובות – 1 עד 10 (מתוך 18 סה״כ)
מענה ל־Reply #3360 in עזרה בתכנון מסלול מניו יורק לניאגרה
פרטים:

עקבו אחרי האינסטגרם שלי
0