עזרה בתכנון מסלול לחוף המערבי ולשמורת ילוסטון

דף בית פורומים פורום מסלולים בצפון אמריקה עזרה בתכנון מסלול לחוף המערבי ולשמורת ילוסטון

מוצגות 10 תגובות – 1 עד 10 (מתוך 10 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #13956 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

הי נטע.
    אנחנו – זוג + 2 ילדים – מתכננים בקיץ טיול לחוף המערבי ולשמורת ילוסטון.
    משך הטיול 23 יום.
    מתוך סך כל הימים רצינו להקדיש מס\' ימים לשמורות ילוסטון וגראנד טיטון (סה\"כ שבוע כולל יומיים של נסיעות מסולט לייק סיטי לפארקים וחזרה).
    ההתלבטות היא בין 2 אופציות:
    האופציה הראשונה:
    -נוחתים בלוס אנג'לס ונשארים יום נוסף לביקור בעיר (הוליווד, בבוורלי הילס).
    -משם לסן דייגו – 3 ימים.
    – 3 ימים בלאס ווגאס (יומיים וחצי בלי הנסיעה) ומשם טיסה לסולט לייק סיטי.
    תכנון הטיול בילוסטון:
    יום 1 – טיסה מלאס ווגאס לסולט לייק סיטי. לטיייל חצי יום בעיר ומשם להמשיך לעבר העיירה ג\'קסון.
    יום 2 – לבלות יום שלם בג\'קסון
    יום 3 – להמשיך לכיוון הגראנד טיטון ולטייל בו יום שלם
    ימים 4,5,6 – טיול בילוסטון
    יום 7 – חזרה לסולט לייק סיטי עם עצירה בפארק השעשועים LAGOON
    יום 8 – טיסה לסן פרנסיסקו
    המשך הטיול: – 4 ימים בסן פרנסיסקו. 3 ימים כביש מס\' 1. ויום אחרון בלוס אנג\'לס.
    באופציה הנ\"ל אנחנו מוותרים על פארק יוסימיטי.

האופציה השניה היא: לטוס לסולט לייק סיטי מסאן דייגו. להוריד יום אחד מהטיול בילוסטון ובגראנד טיטון. לחזור בטיסה מסולט לייק ללאס ווגאס. להיות בווגאס 3 ימים ולהמשיך לעבר סן פרנסיסקו עם עצירה של יום אחד ביוסימיטי.

בעיקרון האופציה הראשונה נראית לי יותר רגועה ונכונה. אבל אני לא בטוחה לגמרי…
    האם אפשר לוותר על יוסימיטי אחרי טיול בטיטון ובילוסטון?
    האם אפשר להסתפק ביומיים בילוסטון – עם ילדים שלא מורגלים בטיולי טבע, אבל מאד אוהבים בעלי חיים וכן רוצים לראות?

אשמח אם תוכלי לעזור לי לפתור את הדילמה…

המון תודה
    אורלי

#13959 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    אני חושבת שאם תסעו ברכב מווגאס לילוסטון תגיעו יותר מהר מאשר אם תטוסו (ובטוח תגיעו יותר רעננים)… אני הייתי מוותרת על הטיסות הפנמיות (שהן די סיוט) ככל שניתן ובונה את הטיול לגמרי אחרת. כמו כן לדעתי שלושה ימים בווגאס זה יותר מדי ויום אחד ביוסמיטי (כאשר היום הזה גם כולל נסיעה ממקום למקום) זה ממש מעט מדי. אפשר גם להוריד יום מסן פרנסיסקו. אם הילדים אוהבים בעלי חיים – ילוסטון זה 'ה'מקום. יוסמיטי זה משהו אחר לגמרי וממש לא הייתי מוותרת. במקומכם הייתי נוחתת בסולט לייק, נוסעת צפונה לילוסטון ולאחר מכן נוסעת לווגאס (אפשר גם לטוס מגקסון לווגאס אבל זו לא טיסה ישירה) ומשם דרך יוסמיטי וכביש מעבר טיוגה לסן פרנסיסקו ואחכ דרומה ללוס אנגלס וסן דייגו (ובכל מקרה עדיף פארקי שעשועים בסוף…). אף אחת מהתוכניות שהצעת לא מאוד טובה לדעתי… מציעה לך לעיין בספר שלי על מערב ארה"ב. אולי הוא יעזור לך קצת לעשות סדר. כאשר יהיה לך שלד טיול מגובש את מוזמנת לשלוח כדי שאעיר עליו.
    נטע

עדכונים שוטפים מהשטח ולמידע עדכני חשוב (סגירת כבישים, שריפות יער ועוד) גלשו לפייסבוק מסלולים:
    https://www.facebook.com/pages/%D7%9E%D7%A1%D7%9C%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%A6%D7%A4%D7%95%D7%9F-%D7%90%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%A7%D7%94-%D7%A0%D7%98%D7%A2-%D7%93%D7%92%D7%A0%D7%99/204741489613775
    לרכישת ספרי מסלולים בהנחה של 25% (משלוח חינם) גלשו לכתובת:
    https://www.maslulim-america.com/%D7%94%D7%A0%D7%97%D7%95%D7%AA

#13965 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    אכן אפשר להוסיף לנסיעה מטיטון או גקסון לווגאס ביקור בזאיון וברייס. כך:

View Larger Map
    את יכולה לראות בלינק פירוט שעות נסיעה.
    נטע

עדכונים שוטפים מהשטח ולמידע עדכני חשוב (סגירת כבישים, שריפות יער ועוד) גלשו לפייסבוק מסלולים:
    https://www.facebook.com/pages/%D7%9E%D7%A1%D7%9C%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%A6%D7%A4%D7%95%D7%9F-%D7%90%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%A7%D7%94-%D7%A0%D7%98%D7%A2-%D7%93%D7%92%D7%A0%D7%99/204741489613775

• התגובה הזו עודכנה לפני לפני 8 שנים, 4 חודשים ע"י נטע דגני.
    #14010 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    מבחינת חלוקת הימים הכל בסדר – למעט יוסמיטי שם לדעתי חסר יום.
    אבל למרות זאת אני לא הייתי עושה מסלול כזה שאורכו הכולל כ-2200 מייל.
    חלק ראשון – 726 מייל, חלק שני – 1449 מייל

הצג מפה גדולה יותר

הצג מפה גדולה יותר
    לעומת המסלול הזה שאורכו 2,350 מייל (הפרש זניח בשעות נסיעה), שכולל דרכים יפות יותר וחוסך את הטיסה…

View Larger Map

נטע

לעדכונים שוטפים מהשטח ולמידע עדכני חשוב (סגירת כבישים, שריפות יער ועוד) גלשו לפייסבוק מסלולים:

#18923 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    ה-1.6 עמוס מדי לטעמי. עדיף להתחיל בנסיעה בערב ה-31. כמובן שכדאי לנסוע בכביש 1
    ב-3.6 יהיה לכם חצי יום בסן פרנסיסקו אם תצאו לדרך על הבוקר. לכן אפשר להוריד יום בסן פרנסיסקו
    ביוסמיטי/סקויה בוודאות חסר יום אחד – יש להוסיף
    לגבי ההמשך אחרי וגאס הייתי הופכת את הסדר כך

הצג מפה גדולה יותר
    מסלול כזה יחסוך לכם 300 מייל נסיעה. החיסרון היחיד – אתם תבקרו בגדה הצפונית של הגרנד קניון ולא בדרומית וזה אומד פחות אפשרויות לינה
    הנה לוז מוצע
    14 נסיעה לברייס וטיול בשמורה לינה ברייס – יש להזמין לינה בדחיפות
    15 ברייס ונסיעה לזאיון לינה זאיון
    16 זאיון לינה זאיון
    17 נסיעה למצוק צפוני וטיול במצוק לינה גיקוב לייק או מצוק צפוני – יש להזמין לינה בדחיפות
    18 נסיעה לפייג לינה פייג
    19 פייג לינה פייג
    20 נסיעה למוניומנט לינה מוניומנט – יש להזמין לינה בדחיפות
    21 מוניומנט ונסיעה למואב לינה מואב
    22 ארצס לינה מואב
    23 קניונלנדס והתחלת נסיעה לגרנד טיטון לינה בדרך
    24 המשך נסיעה לגרנד טיטון לינה גקסון
    25 גרנד טיטון ונסיעה לילוסטון
    26-27 ילוסטון (יומיים זה קצת מעט אבל זה מה יש… או שאפשר לאחד את יום 19,20)
    28 ילוסטון ונסיעה לסולט לייק

אכן ספר הדרום מערב לא כולל את ילוסטון
    ספר המערב וספר מערב קנדה כן כולל
    נטע

#18941 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    לא הבנתי את השאלה בנוגע למונטריי
    לגבי יוסמיטי/סקויה: 6.6 מספ ליוסמיטי לינה יוסמיטי. 7.6 יוסמיטי לינה יוסמיטי. 8.6 טיול כל היום ביוסמיטי ונסיעה לסקויה לינה סקויה. 9.6 סקויה לינה סקויה. 10.6 נסיעה לוגאס
    מה שהצעת לפייג ולמונומנט בסדר אך זה משאיר מעט זמן יחסית בפייג. לא צריך יותר זמן בפייג אלא אם רוצים לצאת ליום מלא או חצי יום של שיט באגם (שוכרים סירה ומשיטים עצמאית). במידה ולא רוצים אז הזמן שמוקצב כאמור מספיק וכדאי להקדישו לאנטילופ קניון ואולי לשיט קצר מאורגן באגם.
    כמה ימים מלאים יש לכם בילוסטון (כדאי לפחות שלושה מלאים)?
    אין טיסות מהמצוק הצפוני
    נטע

#18970 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    סליחה על העיכוב בתשובה
    האם תוכלי לצרף לשאלות את כל שלד המסלול. קשה לי למצוא אותו בשרשור ואני צריכה כל פעם להיזכר במה מדובר
    פשוט שלחי שוב את כל השלד עם שאלות מתחת לכל יום
    לגבי חלוקת ימים בילוסטון – יום אחד לאזור הגייזרים אולד פייתפול וצפונה ממנו, יום אחד לאזור המעיינות ממות ועמק הלאמר, יום אחד לגרנד קניון של הילוסטון ואולי לאגם ילוסטון ולגייזרים שליד האגם (או במקום להשלמות באזור אולד פייתפול)
    תודה, נטע

#19050 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    סליחה על העיכוב
    משום מה פיספסתי את הפוסט הזה
    אלה הערותיי
    1. קשה למצוא לינה במצוק הצפוני. אם עדיין לא הזמנת אני בספק אם תמצאי. במקרה הכי גרוע הזמיני בגיקוב לייק. גם בברייס וביוסמיטי יש להזמין בדחיפות.
    2. ה-22.6 מעט לחוץ. השכימו קום.
    לשאלותייך:
    לא הייתי בניו זילנד אז קשה לי להשוות אבל יש לי הרגשה שילוסטון מנצחת… הגייזרים שכדאי להתמקד בהם הם אלה שבאזור אולד פייתפול ואלה שמצפן לאולד פייתפול עד צומת מדיסון. על נוריס ניתן לדעתי לוותר.
    אכן בגלל החורף מפת גוגל לא מאפשרת הכנת נתיב על הכבישים הללו. הנסיעות לא קצרות. למשל מסלול מעגלי מווסט ילוסטון לממות לעמק הלאמר וחזרה לווסט ילוסטון יכול לקחת 3 שעות נהיגה ואף יותר מכך (וכמובן שיש סיכוי רב לראות בעלי חיים לאורך הדרך מה שעלול לגרום לעצירות מרובות).
    ב-27.6 אפשר לוותר על הגייזרים שליד אגם ילוסטון (כדי לחסוך את הנסיעה דרומה). אפשר לבקר בהם בדרך צפונה ב-24.6 או לוותר עליהם (לא הפסד עצום). כך היום הזה יהיה יותר פנוי להשלמות (ואני בטוחה שתהיינה כאלה).
    בסולט לייק סיטי אפשר לבקר בכניסה המורמונית שבמרכז העיר (נחמד אבל לא הרבה יותר מכך). זו הדזמנות כמובן גם לקצת שופינג.
    אכן יכול להיות קר (בעיקר בברייס ובילוסטון) אבל בעיקר בלילה. לא צריך לקחת מעיל דובון אבל כן צריך כובע צמר, פליז טוב, חולצה ארוכה חמה וכן מעיל רוח או גשם טוב. יכול כמובן גם לרדת גשם בעיקר בחלק הצפוני של המסלול ובעיקר בשעות אחר הצהריים.
    נטע

#19066 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

בכיף. תהנו

#24445 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    באיזו עונה הטיול?
    מי המטיילים?
    אנא שלחו שוב שלד עם חלוקה לימים בודדים כולל ציון מתי מתבצעות הנסיעות.
    למשל לא ברור לי יום 5 – מתי מתבצעת הנסיעה לברייס? היכן לנים? וכן הלאה
    ככה אוכל להעיר בצורה יסודית יותר
    נטע

מוצגות 10 תגובות – 1 עד 10 (מתוך 10 סה״כ)
מענה ל־Reply #18970 in עזרה בתכנון מסלול לחוף המערבי ולשמורת ילוסטון
פרטים:

עקבו אחרי האינסטגרם שלי
0