עזרה במסלול מערב ארה"ב

דף בית פורומים פורום מסלולים בצפון אמריקה עזרה במסלול מערב ארה"ב

מוצגות 10 תגובות – 1 עד 10 (מתוך 11 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #3243 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

שלום נטע, קודם כל רצינו לומר שרכשנו את הספר שלך ארה,ב מערב מסלולים.. וכל כך אהבנו!!!
    אופן הכתיבה, העצות, התמונות הכללללל!!
    לאחר שקראנו את הספר שינינו את במסלול אך נתקלנו בבעיות שאנחנו מקווים שתוכלי לייעץ לנו מנסינונך..
    יש לנו סה"כ 43 ימים במערב מתחילים מ-la ומסיימים שם. חשוב לנו להיות בעיר ב-4/7 וחוץ מזה אנחנו רוצים לזרום פחות או יותר (יש מעט עוגנים ולכן קצת קשה).
    5 לוס אנג'לס (כולל יום נחיתה בלילה) ימים ש-ד
    1 אחרי דיסני (לילה חצי יום ומשם לסן דייגו) ד-ה
    3 סן דייגו ה-א
    1 פלאם ספינגס וג'ושוע טרי א
    2 סדונה +סלייד רוק ב-ג
    2 קניון הבסו ד-ה
    1 גרנד קניון ו
    2 פייג', לייק פאוול אנטילופ ש-א
    1 נסיעה למוניומנט ואלי ב
    3 מואב (קניונלנדס ארצ'ס) ג-ה
    1 גובלין וואלי קפיטול ריף ו
    1 כביש 12 ברייס ש
    2 ציון א-ב (ב חצי יום המשך ללאס וגאס)
    5 לאס וגאס (בתכלס רק 3 ימים מלאים) ב-ו
    **** ימים רייקים ו-א****
    3 סקויה קינגס קניון ממוס לייק ב-ד
    סקויה ה-ש
    5 סן פרנסיסקו ש-ד
    3 כביש 1 ה-ש
    1 לוס אנג'לס סיום א טיסה אחה"צ

**** התייחסויות שאשמח אם תוכלי להתייחס אליהם
    יש חור אחרי vegas שהיה אמור להיות לפני כי רצינו להיות קצת גמישים שאם כיף לנו במקום מסויים נוכל להישאר ולא להיות לחוצים אבל עקב הייעוץ שלך ובגלל המחירים העברנו את וגאס לאמצ"ש.
    ולכן אנחנו לא יודעים מה לעשות??

כמה בעיות שיש במסלול שאנו לא יודעים איך לפתור
    רוב המקומות ה"מתוייאים יותר" נפלו על סופש (גרנד קניון, ציון, יוסימיטי)
    כפי שהבנתי וקראתי החוויה של ההבסוו היא מדהימה ואני קצת מפחדת שבגלל שאנחנו מתחילים שם שאר הנופים מעט יתמעטו.. סתם חשש קטן.
    רצינו להעביר את הציון+ברייס לאחרי ווגאס?
    או אולי את ההבסו והגרנד??
    ובכלל חשבנו אולי לעשות את המסלול הפוך כמו שאת אמרת ואז אנחנו צריכים לבטל את סדונה..
    כי זה עיקוף לפי מה שהבנו שווה??

האם יש לך המלצות נוספות? מקום שהקצבנו לו מעט מידי? יותר מידי? על פי טעמך האישי כמובן שמאוד התחברנו אליו.
    ונניח שאנו מוותרים עלל סדונה את ממליצה על מקום אחר?..
    האם יש מקום שאת ממליצה במיוחד לא להגיע לשם בסופש?..
    *אנחנו זוג בני 23 שרוצים לחוות מכל עולמות מלונות, טרקים, קמפינג,נוף עירוני, וטבע..
    פחות מתחברים לארכיאולוגיה אבל חוץ מזה פתוחים להכל..
    ובכלל נשמח לשמוע כל פנינה שיוצאת מפיך.. 🙂 ומכל מי שרוצה להתייחס כמובן
    תודה תודה תודה

#3247 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

תיקונים:
    נוחתים ב26/5 ומסיימים 8/7
    ***1 OC אחרי דיסני (לילה חצי יום ומשם לסן דייגו) ד-ה
    סקויה ה-ש—> יוסימיטי 🙂

#3257 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    קשה לי להבין בדיוק מה התוכנית לפני צורת הכתיבה. אם תנסו לכתוב את התוכנית מתומצת ומסודרת יותר יהיה לי יותר קל לסייע. נראה לי שלא הקצבתם מספיק זמן לברייס ושלא הקצבתם זמן לנסיעות. לגבי דחיית זאיון וברייס לאחרי ווגאס או את הבסו והגרנד קניון לאחרי ווגאס – זה לא נראה לי מסתדר בתוכנית הטיול הזו. כמו כן לא הקצבתם זמן ליוסמיטי. הייתי ממליצה לנסוע ליוסמיטי דרך כביש מעבר טיוגה (להגיע אליה ממזרח) ואולי לוותר על סקויה. לגבי שאלתך על ההבסו – אכן מרשים לדחות את זה לסוף אבל אפשר כמובן גם לטייל לשם בהתחלה (להבסו אתם חייבים להזמין מקום זמן רב מראש!!!). לגבי השאלה על סופ"ש – נכון שמעט יותר מלא בשמורות הטבע בסופ"ש אבל זה לא נורא (לא כמו בשבת בישראל) וברגע שמתחילים ללכת ברגל מתרחקים מרוב המאסה של האנשים. בקושי היחיד בסופ"ש הוא שיותר קשה למצוא מקומות פנויים במוקמות הלינה אבל בקושי כזה אפשר להיתקל בקיץ גם בימי אמצע השבוע… בקיצור – מציעה לא לנסות לבנות את המסלול כך שדברים לא יפלו על סופ"ש… לא תצאו מזה אם תנסו. עוד הערה אחת – הסדר הגיוני במסלול שלכם הוא לדעתי – הבסו, סדונה, גרנד קניון ולא סדונה, הבסו, גרנד קניון
    כאמור אם תכתבו שוב את התוכנית באופן מסודר ומתומצת כולל הקצבת זמן לנסיעה ממקום למקום בתוך התוכנית ותנסו להתמקד בשאלות החשובות אשמח לנסות לסייע שוב.
    מציעה שתנסו לכתוב את התוכנית בסגנון הזה
    יום 1-5 לוס אנגלס
    יום 6 נסיעה להבסו
    יום 7-9 טיול בהבסו
    יום 10 נסיעה לסדונה
    וכדומה…
    נטע

#3258 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

הבנתי.. אנסה לשכתב את המסלול. הבקשה הגדולה היא עזרה בסידור המסלול.
    המקומות כמעט סגורים אך אנחנו שוקלים להפוך את הסדר אחרי ג'ושוע טרי (להתחיל בציון ולא בסדונה)
    26/5 נחיתה בla
    ימים 1-5 לוס אנג'לס
    יום 5 שינה בoc אחרי דיסני
    יום 6 עד הצהריים oc נסיעה לסן דייגו
    ימים 7-9 סן דייגו
    יום 9 פלאם ספרינג וג'ושוע טרי
    יום 10 נסיעה לסדונה
    יום 11 סדונה וסלייד רוק
    יום 12 נסיעה לסופאי (הבסו)
    יום 13 סופאי (חזרה במסוק?)
    יום 14 גרנד קניון
    15 נסיעה לפייג'
    16 לייק פאוול+ אנטילופ קניון
    17 נסיעה למוניומנט וואלי
    18 נסיעה למואב
    ימים 19-20 מואב (ארצ'ס+קניונלנדס)
    21 גובלין וואלי קפיטול ריף
    22 כביש 12 ברייס
    23-24 ציון ונסיעה לוואגס
    24-28 ואגס
    28-30 ????
    31-33 סקויה קינגס קניון ממוס לייק
    33/34 נסיעה ליוסימיטי
    34-36 יוסימיטי
    36 נסיעה לסן פרנסיסקו
    37-40 סן פרנסיסקו
    41-43 כביש 1
    44 לוס אנגלס טיסה לוושינגטון 8/7

שאלות:
    1. האם כדאי ורצוי להפוך את המסלול על פי ההצעה שלך בספר (שילוב מסלול אדום וחום) בלי העצירה בווגאס?
    2. החור נוצר בלוז עקב הקדמה של ווגאס עפ"י עצתך לאמצ"ש והוזלה משמעותית של המחירים ללילה.-> מה ניתן לעשות כדי למלא אותו ולרווח את המסלול "החום"?
    3. ולכן השאלה היתה האם ניתן לדחות לאחרי את הגרנד וההבסו/ציון ברייס?
    (ניתן גם לקצר את הסקויה/קינגס בשביל כך).
    4. האם הלוז הוא צפוף מידי? לחוץ? או נוח?
    האם היית ממליצה להוסיף(נאפה וואלי, אגם טאהו וכו')/ להוריד(סדונה) מקומות מסויימים במסלול?
    5. לא הצלחנו למצוא היכן מזמינים מקום לקמפינג בהבסו, איך עושים זאת?

*כל הערה נוספת נשמח לשמוע
    מקווה שזה יותר מובן
    תודה

#3260 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    אני מתייחסת כרגע רק לתוכנית
    אחרי שתשנו אותה, אם תשנו אותה אוכל להתייחס לשאר השאלות
    הנה הערותיי
    יום 9 – אי אפשר גם לנסוע לפאלס ספרינג וגם לטייל בגושוע טרי ביום אחד. צריך להאריך ליומיים
    יום 10 – יותר הגיוני קודם לנסוע להבסו ואז לסדונה לדעתי
    יום 11 – ההבסו זה סיפור של לפחות שלושה ימים (עדיף ארבעה) – יום ירידה, יום או יומיים למטה ויום עלייה. יש הליקופטר חזרה רק בחלק מימות השבוע ולא כל יום. יש בספר שלי כתובת אתר ובו הפרטים איך מזמינים מקום בקמפינג וכן איך מזמינים אישור כניסה לקניון. למיטב זכרוני אי אפשר לעשות את ההזמנה טלפונית. צריך להתקשר
    יום 13 – לא השארת בתוכנית זמן לנסיעה הבסו-גרנד קניון. זו נסיעה די ארוכה
    יום 23 – לא הקצבתם זמן לנסיעה זאיון-ברייס. לדעתי יש לכם מעט מדי זמן בזאיון. הייתי מוסיפה עוד יום
    מווגאס הייתי ממליצה לכם לנסוע לממות' לייקס ומשם ליוסמיטי דרך כביש מעבר טיוגה
    יש לכם טעות בתוכנית של ממות' לייקס זה לא סקוייה וסקוייה לא משתלבת כל כך בתוכנית הזו. אגב – גם ביוסמיטי יש עצי סקויה
    מעבר לתיקונים הללו הלו"ז בסדר
    אחרי שתתקנו את התוכנית, במידה ויהיו לכם עוד שאלות אשמח לנסוע לסייע אבל בבקשה נסו להיות ממוקדים ומתומצתים שכן אני מקבלת הרבה מיילים ובהם שאלות מדי יותר ולא יכול לצערי לענות באריכות לכולם
    נטע

#3261 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

שוב תודה!

לפני שנשנה את הלוז וננסה למלא את החור אחרי ווגאס, האם לדעתך עדיף להפוך את הלוז מציון והלאה ולא מסדונה?.. (כמו בספר)?
    והתכוונת שרק סקויה פארק לא בכיוון או גם קינגס?

#3263 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    בלהפוך מסלול – האם אתם מתכננים למסלול של
    לוס אנגלס-סן דייגו-גושוע-לאס וגאס-זאיון-ברייס-מואב-מוניומנט-פייג-גרנד קניון-סדונה-הבסו-לא וגאס-יוסמיטי-סן פרנסיסו-לוס אנגלס?
    אם כן – בהחלט אפשר להפוך אבל זה ממש עניין של הרצון שלכם
    מבחינת המסלול גם כך וגם כך זה טוב
    ייתכן שבאמת עדיף לסיים בהבסו

התכוונתי גם לקינגס. אפשר לנסוע אחרי ווגאס לסקוויה/קינגס ואז ליוסמיטי ואפשר לקצר נסיעה בהרבה ולנסוע אחרי ווגאס רק ליוסמיטי דרך כביש מעבר טיוגה היפהפה
    נטע

#3286 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

היי נטע,
    אנחנו לצערנו לא ידענו על ההבסו לפני שקראנו את הספר ואין כרגע מקומות לקמפינג ולמלון.
    האם יש לך עצה עבורנו? יש פתרון נוסף? חברה חיצונית או משהו?
    האם ניתן להגיע בלי מקומות?

#3288 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    אי אפשר להגיע בלי להזמין אישור כניסה לקניון וסידור לינה
    רוב האנשים מזמינים מקום חודשים רבים מראש
    אין לכך פתרון אלא לוותר על ההבסו
    אבל לא נורא- יש עוד מספיק אזורי טיולים יפים אחרים בדרום מערב ארה"ב
    נטע

#3300 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

היי
    להפתעתנו מצאנו חברות שעושות טיולים "מאורגנים" להבסו אך בעלות גבוהה של 1000$ בממוצע ל-3/4 ימים (כולל הכל ציוד, אוכל,שתיה, פרדות שיסחבו, סידורי כניסה ולינה). אנחנו מצאנו דיל של חברה ל-4 ימים ב550$ בהנחה. אנחנו מתלבטים האם כדאי, ושוקלים זאת בחיוב. ההתלבטות היא מפני שאנחנו לא יודעים מספיק על המקום ולא מצאנו תגובות מישראלים פרט לעצה שלך שהשאירה בנו רושם רב.

כמובן שזו החלטה שלנו ושיקול כספי לנו אך בכל זאת נשמח לשמוע מה את חושבת? מה את היית עושה? כי זו או לשלם את הסכום הנ"ל ואז זה לוותר על הביקור ויש לנו חור של 4 ימים.

נשמח לשמוע את דעתך בעניין.
    תודה

מוצגות 10 תגובות – 1 עד 10 (מתוך 11 סה״כ)
מענה ל־Reply #3260 in עזרה במסלול מערב ארה"ב
פרטים:

עקבו אחרי האינסטגרם שלי
0