עזרה בטיול לצפון מזרח ארה"ב בפסח

דף בית פורומים פורום מסלולים בצפון אמריקה עזרה בטיול לצפון מזרח ארה"ב בפסח

מוצגות 10 תגובות – 1 עד 10 (מתוך 11 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #4830 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

נטע,
    אני, אשתי ו- 2 הבנות שלנו (13 ו- 11) מתכננים טיול בת מצווה באמצע מרץ למזרח ארה"ב (זה התאריך היחיד שהתאפשר מבחינת החופשות). מכיוון שמזג האוויר לא אידיאלי לצפון, אנחנו נתחיל בפלורידה ונגיע לניו-יורק ב- 27/3 ואז נשכור קראוון לטיול בן 15 יום באזור וסיום של 4 ימים במנהטן לאחר החזרת הקראוון.

תכננתי את מרבית המסלול אבל בשל מזג האוויר (אנו לא חוששים מכך שיהיה קר אלא מכך שהכבישים יהיו חסומים או שהמקומות יהיו סגורים) יש לי התלבטויות רבות האם זה המסלול הנכון, בנוסף למס' שאלות ספיציפיות בתוך המסלול.

27/3 – נסיעה מניו יורק לוושינגטון (לינה ב- RV park סמוך לוושינגטון)
    28-29/3 – וושינגטון (לינה ב- RV park סמוך לוושינגטון)
    30/3 – יציאה מוושינגטון וטיול ב- Strasburg, Bird in Hand, Lancaster, York, Hershey (לינה ב- RV park באיזור Williamsport)
    1/4 – נסיעה וטיול ב- Corning Glass Center והמשך למפלי הניאגרה (לינה ב- RV park סמוך)
    2-3/4 – מפלי הניאגרה כולל מעבר לצד הקנדי (לינה ב- RV park סמוך)
    4/4 – נסיעה ל- Watkins Glen ו- Ithaca ואח"כ להמשיך לאזור Shelburne – כאן אני מתלבט האם להגיע דרך Albany ואז לעלות צפונה או דרך Alexandria Bay ואז מזרחה – מה את ממליצה? בכל מקרה הלינה תהיה באותו יום ב- RV park שנמצא או ב- Albany או ב- Alexandria Bay
    5/4 – טיול ב- Waterbury, Montpelier, Franconia ולינה ב- ב- RV park סמוך
    6/4 – כאן ההתלבטות היא האם להמשיך מזרחה לכיוון Portland ואז דרומה ל- Boston או ישר לרדת דרומה ל- Boston דרך Lincoln – מה את ממליצה?
    7/4 – בוסטון (לינה ב- RV park סמוך לבוסטון)
    8/4 – טיול ב- Plymouth ו- Cape Cod והמשך ללינה בכיוון פארק six flags ב- Agawam
    9/4 – פארק six flags (לינה ב- RV park סמוך)
    10/4 – טיול ל- Newport ו – Mystic ולינה ב- RV park בדרך למנהטן
    11/4 – הגעה בשעות הבוקר למנהטן

נודה לך מאד אם תוכלי לעזור ולכוון אותנו.

#4834 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    אני לא הייתי מטיילת במרץ אפריל בטיול קרוואן לצפון מזרח.
    מציעה לכם להתמקד בפלורידה (שהיא מדינה מדהימה!!! גם מבחינת טבע ובעלי חיים וגם מבחינת טיול קרוואן), בחופי ג'ורג'יה והקרוליינות (ובאיי האאוטר בנקס) וכן בהרי הסמוקי. תוכל למצוא מידע על האזורים הללו בספר שלי על דרום מזרח ארה"ב. האזורים הללו יפים לא פחות מבחינה נופית (אם לא יותר…) מהצפון מזרח ומרץ אפריל הם עונה סבירה לטייל בהם (אם כי גם לאורכם במרץ ייתכנו כבישים סגורים ושלג למשל בהרי הסמוקי אבל הסבירות לכך פחות בהשוואה לצפון). לגבי המסלול עצמו – קח בחשבון שפארק השעשועים כמו סיקס פלגס יהיה קרוב לוודאי סגור באפריל. לא הבנתי מה התוכנית שאתה מתכנן ל-4.4 וה-5.4. נראה לי שהתכנון שלך ליומיים אלה עמוס מאוד מאוד ולא מתחשב בזמני הנסיעה הארוכים. קח גם בחשבון שהכבישים החוצים את הרי האדירונדק וכן הכבישים החוצים את ההרים הלבנים עלולים להחסם בעונה זו בשלג. לא הייתי כוללת את פורטלנד בתוכנית זו שכן גם כך התוכנית לחוצה יחסית. ה-8.4 עמוס מאוד. לא תספיקו גם להגיע לקייפ קוד וגם לטייל בשמורה וליהנות בה. אם נוסעים לקייפ קוד כדאי להקדיש לחצי האי עוד יום. באופן כללי – עדיף לך לחפש חניוני לילה בשמורות הטבע ולא חניונים פרטיים שהם על פי רוב ממש ממש לא יפים (בניגוד לשמורות בהן יש חניונים יפים). שם לב שבעונה זו רבים מהחניונים בצפון מזרח עלולים להיות סגורים.
    נטע

#4835 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

הי נטע
    תודה על התגובה המהירה.
    אנחנו נהיה 12 יום בפלורידה לפני שנגיע לניו-יורק. הנחנו שיהיה קר אבל התחלנו קודם כל דרומה לכיוון וושינגטון מתוך הנחה שבאפריל מזג האוויר פחות נורא.
    האמת היא שכבר הזמנו את הקראוון ליציאה ב- 27/3 מניו-יורק וחזרה אליה ב- 11/4.
    בימים שציינת שהם עמוסים אנחנו נהיה גמישים ומקסימום נוותר על חלק מהמקומות בהתאם. בנוסף, אם נמשיך מזרחה דרך Albany לדעתי אז לא נצטרך לחצות את הרי האדירונדק, האם זה נכון?
    בנוסף, אם מזג האוויר לא יאפשר נוכל להמשיך ישירות מ- Albany ל- Boston ולוותר על החלק הצפוני של ורמונט וניו-המפשייר. האם יש היכן לברר בדרך האם הכבישים חסומים?
    בקשר לחניונים, אנחנו כמובן נשתדל להגיע לחניונים שבשמורות הטבע אבל במידה והם יהיו סגורים, אני מבין שהחניונים הפרטיים של KOA למשל שהם כמובן ממש לא יפים, בכל זאת פתוחים כל השנה, ליתר בטחון.
    אנחנו נוותר על החלק שעובר בפורטלנד.
    יש פארק סיקס פלגס אחר במסלול שכן פתוח בתקופה זו?
    מה לגבי מפלי הניאגרה? הם פתוחים באופן מלא בתקופה זו של השנה?
    האם יש שינויים נוספים או התאמות שכדאי לנו לעשות?

המון המון תודה על העזרה!

#4843 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    אני לא כל כך הבנתי את המסלול שאתה מתכנן ב-4-5.4 אז קשה לי לענות לך על השאלות לגבי אלבני, בוסטון וכדומה. כמו שאמרתי אני לא ממש הייתי מטיילת בקרוואן באזור זה בעונה זו (זה עדיין חורף של ממש עם טמפרטורות נמוכות, לעתים קרובות מתחת לאפס וכן שלג וקרח ברוב מסלולי ההליכה ואתרי הטבע כאשר רבות מהשמורות לאורך המסלול תהיינה סגורות) ולא הייתי מסתמכת בטיול רק חניונים פרטיים שהם בדרך כלל ממש לא משהו (ורוב החניונים הציבוריים בשמורות טבע יהיו סגורים בעונה זו)… אני לא חושבת שיש פארקי שעשועים שפתוחים בעונה זו באזור זה. במפלי הניאגרה הכל יהיה לדעתי פתוח בעונה זו. תוכלו לברר מצב כבישים באתר: http://www.fhwa.dot.gov/trafficinfo/. אני ממש מציעה לך להציץ בספר שלי עד דרום מזרח ארה"ב שם יש הצעות למסלולים מקסימים בנופים נהדרים (למשל הרי הסמוקי, איי האאוטר בנקס) במקומות שהרבה הרבה יותר מתאים לטייל בהם בעונה זו. מצטערת אם אני מייאשת אותך. אני בדרך כלל דווקא אומרת שכמעט הכל אפשרי… אבל לא במקרה זה.
    נטע

#4844 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

הי
    תודה על ההתעקשות. זה אכן בהתחלה ייאש אותי אבל התאוששנו בעזרת קריאה בספר שלך של דרום מזרח ארה״ב והחלטנו לשנות ולצאת מניו יורק לכיוון וושינגטון ואז לעשות את המסלול הירוק.

תודה רבה על העזרה.

אופיר

#4847 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    החלטה חכמה מאוד מאוד. המסלול הירוק בספר הדרום מזרח מקסים. ייתכן שהדרך הנופית בלו רידג' לא תהיה פתוחה בתחילת אפריל ואז תצטרכו לחזור לוושינגטון בדרך עוקפת אבל זה ממש בקטנה. את כל שאר הטיול תוכלו לעשות במזג אוויר הרבה יותר נוח מאשר זה השורר בצפון כאשר רוב האתרים פתוחים. שמחה שהחלטתם לשנות. ואם אתם באורלנדו – מציעה לנסוע ליום אחד למעיין בלו ספרינגס שם עדיין ניתן לראות במרץ פרות ים. כדאי גם לבקר בשמורת הטבע הלאומית אברגליידס ליד מיאמי.
    נטע

#4857 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

שלום נטע ,

אנחנו נוחתים בניו יורק ב-18/10 משכירים אוטו ונוסעים לכיוון מפלי הניאגרה עד ה- 21/10 חזרה לניו יורק בשעות הערב .
    השאלה שלי האם יש לך מסלול מומלץ שלא עובר בוושינגטון ופילדלפיה ודיין יש בו מספיק מקומות לראות ?
    את מכירה מלונות ממולצים שאפשר לישון בהם בדרך לשם ובחזרה , המליצו לנו על מוטל SIX ?
    איך אני יכולה להשיג מפה של הכבישים שבה אני יכולה לסמן את המקומות שבהם אנחנו רוצים לעצור , אמנם אנחנו נוסעים עם GPS אבל נראה לי שיהיה יותר קל להסתדר גם עם מפה .
    שאלה אחרונה האם יש מסלול שעובר דרך וורמונט ולא מבזבז הרבה זמן כדי שנוכל להספיק לראות את השכלת ?

תודה רבה

#4866 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    יש בספר שלי הצעות למלונות במסלול הכתום – ספר על צפון מזרח ארה"ב. מוטל 6 זו רשת סבירה, בסיסית מאוד מאוד וזולה. אפשר לטייל בדרך באזור אית'קה ואגמי האצבעות (את יכולה למצוא מידע את מקומות מומלצים לטייל בהם בספר שלי). את יכולה לקנות מפה של מדינת ניו יורק בממסי או בחנויות הספרים או דרך אתר העולם בהנחה מהלינק של ההנחות באתר שלי. באמצע אוקטובר כבר יש מעט מאוד שלכת בוורמונט וניו יורק – שיא השלכת הוא ממש עכשיו, בימים אלה. לשאלתך – בטיול שאורכו שלושה ימים שצריך לכלול נסיעה הלוך חזור ניו יורק ניאגרה (שאורכה נטו לפחות 7 שעות לכל כיוון, עם הפסקות ועצירות לחילוץ עצמות ולמילוי דלק אורכה קרוב לוודאי 9 שעות לכל כיוון) וגם צריך לכלול ביקור בניאגרה עצמם – אני לא חושבת שיש איזושהי דרך לדחוס גם את ורמונט.
    נטע

#13584 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

היי נטע
    גם אנחנו אמורים להגיע לצפון מזרח ארהב לשבועיים בתחילת אפריל.רצינו לשמוע את דעתך בעניין-אין לנו גמישות בתאריכים 1-15/4 אנחנו מתכננים 5 ימים בבוסטון בביקור משפחתי ולבעלי והילדים (4 ושנה) זה הביקור הראשון בארה"ב ולכן חשבנו בכל זאת על ניו יורק…מה לדעתך כדאי לעשות?

#13585 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

היי נטע
    אנחנו ממש מתלבטים מה לעשות.יש לנו הזדמנות לטוס ב1-15 לאפריל לארה"ב. אנחנו עם ילדים- בן 4 ובן שנה -ומתכננים 5 ימים בבוסטון בביקור משפחתי.חוץ מזה זה הביקור הראשון שלנו בארה"ב ולכן ניו יורק נראה לנו חשוב לבקר.מה דעתך ומה עוד אפשר לעשות?

מוצגות 10 תגובות – 1 עד 10 (מתוך 11 סה״כ)
מענה ל־Reply #4866 in עזרה בטיול לצפון מזרח ארה"ב בפסח
פרטים:

עקבו אחרי האינסטגרם שלי
0