מ

מוצגות 5 תגובות – 1 עד 5 (מתוך 5 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #17673 הגב
    אסתר
    אורח

הי נטע,
    אנחנו זוג+3 (5,9,13 ) שנוסעים לחודש לארה"ב ב- 24.3.2015, מתוכם 20 יום בחוף המערבי ועוד 9 ימים בחוף המזרחי. אך אתמקד כאן רק על המסלול שבניתי לחוף המערבי, תוך עזרה ושימוש בספרים שלך ( ארה"ב מערב, וקליפורניה ).
    יום 1 ( יום ג' )- נחיתה ב-L.A ב- 7:30 בבוקר. סיור קליל בעיר. לינה- משפחה ב- L.A
    יום 2 (ד')- יום 5 (ש')- הפארקים השונים בלוס אנג'לס: דיסני, קליפרוניה, יוניברסל וsea world בסן דייגו. ( נאלצת לעשות את הפארקים על ההתחלה בגלל חופשת איסטר בהמשך ). לינה- L.A
    יום 6 (א')- נסיעה לכיוון גרנד קניון ( דרומי ), עצירה בדרך בברסטו. לינה- וויליאמס/ גרנד קניון
    יום 7 (ב') – יום טיול בגרנד קניון. לינה-גרנד קניון
    יום 8 (ג')- ברייס קניון. לינה- ברייס
    יום 9 (ד')- מעבר לתצפית בזאיון פארק והמשך לואס. המטרה להגיע לואגס לפנות ערב. לינה- לאס ואגס.
    יום 10 ( ה' )- לאס ואגס. לינה- לאס ואגס
    יום 11 ( ו' )- סכר הובר ונסיעה לכיוון סקויה פארק. לינה- כמה שיותר קרוב לסקויה פארק – vasalia.
    יום 12 ( ש')- סקויה פארק ונסיעה לכיוון יוסמיטי ( לא סגורה דרך איזו כניסה להיכנס ליוסמיטי ). לינה- יוסמיטי.
    יום 13 ( א')- יוסמיטי. לינה- יוסמיטי או בדרך לסן פרנסיסקו.
    יום 14 (ב')- סן פרנסיסקו ( פה מתחילה חופשת איסטר ). לינה- סן פרנסיסקו
    יום 15 ( ג')- סן פרנסיסקו. לינה- סן פרנסיסקו
    יום 16 (ד')- בוקר בסן פרנסיסקו והתחלת נסיעה לכיוון סנטה קרוז ( מיסטרי ספוט ). לינה-?
    יום 17 (ה')- מונטריי. לינה- במונטריי
    יום 18 (ו')- להתחיל במונטריי ולהמשיך לדרך ה-17 מייל- סן סיימון. לינה- ?
    יום 19 (ש')- לוס אנג'לס. לינה- L.A
    יום 20 (א')- לוס אנג'לס. טיסה בלילה לבאפלו.

אשמח לשמוע את דעתך על המסלול. אני מודעת לנגיעות/ תצפיות בטבע, אך זה בהתאם לילדים שלי וליכולת שלהם לראות נוף יום אחרי יום (:
    בתקופה זו איפה מומלץ לסגור מלון מראש?
    בתכנון המקורי הפארקים בלוס אנג'לס היו בסוף אך כפי שציינתי שיניתי בגלל איסטר וניסיתי גם להמנע בואגס בסוף שבוע. לקחתי בחשבון שמעבר טיוגה סגור לכן המסלול הוא מכיוון דרום.
    תודה רבה…

#17685 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    ביום 8 יהיה לכם מעט זמן בברייס בשל הנסיעה הארוכה מהמצוק הדרומי לברייס. גם יום 9 עמוס מאוד/מדי.
    לדעתי חסר יום בקטע הזה של גרנד קניון-ברייס-זאיון.
    כמו כן ביום 6 יש נסיעה ארוכה למדי – כדאי להשכים קום. לא מאמינה שיהיה לכם באמת זמן לשופינג ביום זה.
    הכביש בסקויה במרץ עלול להיות סגור ואם יהיה פתוח ייתכן שתצטרכו לשאת שרשאות שלג (או לשכור רכב 4 על 4).
    גם ביוסמיטי יש לכם מעט זמן.
    כדאי להיכנס ליוסמיטי בכניסה הדרומית ואם הכביש יהיה סגור בשל שלג (סיכוי קלוש) בכניסה המערבית ליד אל פורטל.
    ביוסמיטי יש לכם ממש מעט זמן. ממליצה מאוד לרווח טיפה.
    אני חושבת שביום 16 אפשר ללון במונטריי ולבלות כך שני לילות במונטריי.
    המיסטרי ספוט הוא בעיני לא שווה אבל יש כאלה שאוהבים.
    ביום ה-18 אפשר ללון במורו ביי או בקמבריה.
    נטע

#17686 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

שכחתי לענות לגבי לינות: לכל הסופש (ליל שישי ושבת וכן באיסטר) כדאי לסגור לינות. וכן ביוסמיטי, בברייס חובה לסגור. כדאי גם לסגור בסן פרנסיסקו.

#17702 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    אכן כביש באזור עץ הגריזלי הענק עלול להיות סגור. מציעה לחלק את הנסיעה כך שתוכלו להחליט ספונטאנית האם להיכנס לסקויה או לא בהתאם למזג האוויר. למשל אפשר במידה ומחליטים לוותר על סקויה להגיע מוקדם יותר ליוסמיטי או במקום סקויה להקדיש זמן לאאוטלט בברסטו (שהוא בדרך בין ווגאס לסקויה ולדרום יוסמיטי). לכן אפשר ללון בויסליה (וכאמור אם הכבישים בשמורה יהיו מושלגים ללון להקדיש יותר זמן ביוסמיטי) או ללון בברסטו (ולהקדיש קצת זמן לאאוטלט). הייתי עושה הזמנה כפולה של שני מלונות שאפשר לבטל בהם באותו יום ואז תוכלו להחליט על המקום איזה לבטל בהתאם למזג האוויר ולמצב הכבישים. אפשר גם לא להזמין ללילה זה בכלל בהנחה שהוא לא יוצא בסופש (כרגע נראה לי שהוא כן יוצא בסופש).

הייתי מחלקת את חמשת הימים הראשונים כך:

1 – נסיעה מלוס אנגלס לגרנד קניון ללא ברסטו. זו נסיעה ארוכה. צריך להשכים קום. לינה מצוק דרומי או טוסאיין
    או – לינה בדרך לגרנד קניון
    2. מצוק דרומי, לינה כנל
    3. נסיעה לברייס. אם משכימים קום אפשר לעצור בדרך לטיול בקניון האנטילופ ליד אגם פאוול. לינה ברייס
    4. ברייס. לינה ברייס
    5. נסיעה לווגאס דרך זאיון

או
    1-3 כנל
    4. ברייס ונסיעה לזאיון. לינה זאיון
    5. זאיון ונסיעה לווגאס
    זמן הנסיעה מברייס לזאיון כשעתיים. ומזאיון לווגאס כשלוש שעות

אפשר גם לקצר את הזמן במצוק הדרומי (בהנחה שמגיעים אליו כבר ביום 1) ואז אפשר לעזור את המצוק ביום 2 אחר הצהריים
    זמן הנסיעה מהמצוק לברייס כשלוש שעות

כל זמני הנסיעה הם בנטו. הברוטו הוא יותר
    נטע

#18531 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    בספר ארה"ב דרום מערב מסלולים יש מסלול טיול (המסלול האדום) שכולל את כל המקומות בהם את רוצה לבקר (למעט סן דייגו). המסלול מתחיל ומסתים בסן פרנסיסקו אך מכיוון שהוא מעגלי ניתן גם להתחילו ולסיימו בלוס אנגלס. אורכו של המסלול 15 יום אך בחורף יש לעשות בו שינוי בשל העובדה שכביש מעבר טיוגה חסום לתנועת רכבים. יש בעמוד 45 בספר הסבר לגבי השינוי שיש לעשות במסלול. מציעה לך לעיין במסלול שבספר שבעצם כולל את כל מה שאת צריכה כולל המלצות כמובן לכמה ימי שהייה בכל מקום ומה כדאי לעשות בכל מקום.
    אפשר לרכוש את הספר באתר:
    https://www.maslulim-america.com/%D7%9E%D7%95%D7%A6%D7%A8/%D7%90%D7%A8%D7%94%D7%91-%D7%93%D7%A8%D7%95%D7%9D-%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%91-%D7%9E%D7%A1%D7%9C%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%9D/
    נטע

מוצגות 5 תגובות – 1 עד 5 (מתוך 5 סה״כ)
מענה ל־Reply #18531 in מ
פרטים:

עקבו אחרי האינסטגרם שלי
0