דף בית › פורומים › פורום מסלולים בצפון אמריקה › מערב ארה"ב – צעירים בקיץ.
- This topic has 2 תגובות, 2 משתתפים, and was last updated לפני 13 שנים, חודש 1 by
נטע דגני.
-
מאתתגובות
-
Dima
מנהל בפורוםשלום לנטע ולשאר הגולשים,
אנחנו חבר'ה צעירים שנוסעים לשליחות במחנות קיץ עם הסוכנות היהודית. אחרי המחנות אנחנו מתכננים לטייל כ- 40 יום במערב ארה"ב. לתכנון הטיול אני נעזר רבות בספר מסלולים – מערב ארה"ב שכבר עבר שלושה אחים במשפחה שלנו וכולם נהנו ממנו מאד מאד.
מועד הטיול הוא החל מאמצע אוגוסט והילך, והמסלול המתוכנן הוא שילוב של המסלול האדום והחום, רק ברוורס, כאשר העדיפות היא לישון בחניוני לילה בכל האיזורים שהם לא-ערים:
ימים 1-3: לוס אנג'לס: וניס, הוליווד, סיקס פלאגס, סנטה מוניקה.
ימים 4-6: כביש 1: סנטה ברברה, סוואנג',מורו ביי, סן סמיון, Limekiln, קמברייה, ביג סר.
יום 7: מונטריי
ימים 8 – 13: סן פרנסיסקו.
ימים 14-15: לייק טאהו.
ימים 16-19: יוסמיטי
יום 20: נסיעה לפארק ציון
ימים 21-22: פארק ציון
ימים 23-24: ברייס
ימים 25-26: גרנד קניון
ימים 27-31: לאס ווגאס
שארית הימים: התארחות אצל משפחות בסן דייגו ולוס אנג'לס.שאלות:
1. אשמח להערות כלליות על השלד (יש צורך להתחיל ולסיים בלוס אנג'לס ולהיות בלייק טאהו בעת שבה הוא מתוכנן).
2. אני שובר את הראש לגבי סידור שלושת הימים בכביש 1, אשמח לסיוע קל והמלצות
3. לגבי לינה על כביש 1, חניון הלילה קירק קריק, שעליו את ממליצה מאד, מקבל מידע סותר כאן ובספר: בעוד שכאן (באתר) כתוב שלא ניתן להזמין אליו מקום מראש, בספר כתוב כי חייבים להזמין מקום לפחות 8 ימים מראש.
4. במהלך הטיול, צפויה נסיעה מהיוסמיטי ישירות לפארקים בנבדה (כדי להגיע ולשהות בווגאס אחרי פרק האוהלים בטיול), זוהי נסיעה ארוכה מאד. איפה, לדעתך כדאי לעצור בדרך?אני משוכנע שיהיו שאלות נוספות בהמשך, המון תודה על ספרך הנפלא!
שי.
נטע דגנימנהל בפורוםהי
אכן ביוסמיטי קשה למצוא מקום לינה פנוי בחניוני הלילה. גם הסיכוי למצוא מקום על בסיס מקום פנוי (למשל בחניון Yosemite Creek שהוא מקסים ואי אפשר להזמין בו מראש) לא רב (בעיקר בסופ"ש) וזה מאוד עניין של מזל (זה בהחלט אפשרי אבל זה סיכון). אני הייתי מזמינה מקום בשמורה או ביערות הלאומיים המקיפים אותה – בחניון שבו ניתן להזמין, ובמהלך הטיול מחפשת מקום בחניונים היפים בהם אי אפשר להזמין. אם תמצא מקום בחניונים אלה כבר לא תוכל בכל מקרה באותו יום לבטל את ההזמנה שעשית ולכן יש לקחת בחשבון שעלות ההזמנה הזו (סביב 20$) תלך לפח.
אם אינך רוצה לעשות הזמנה כפולה שכזו ואתה רוצה לקחת את הסיכון תמיד תוכל למצוא מקום לינה איפשהו אבל זה עלול להיות רחוק יחסית מלב השמורה. למשל, לאורך כביש 120 בקטע שבין העמק ללי ונינג (קרוב יחסית ללי וונינג) יש לאורך הנהר שפע חניונים בסיסיים מאוד שתמיד ניתן למצוא בהם מקום – אבל מרחקם מהעמק כשעה-שעה וחצי נסיעה… כמו כן ניתן בדרך כלל למצוא על בסיס מקום פנוי לינה בחלק מחניוני היערות הלאומיים המקיפים את השמורה.
נטע
נטע דגנימנהל בפורוםהי
התוכנית נראית בסדר גמור.
כדי שהיא תהיה ברורה יותר אני חושבת שכדאי שתציין אילו ימים משמשים לנסיעה. למשל: אין לך באמת יומיים בברייס ויומיים בגרנד קניון כיוון שיש כמעט יום נסיעה בין השניים אז מאחד מהם אתה צריך בפועל להוריד יום… כנ"ל במקומות רבים נוספים לאורך התוכנית. כמו כן אני אישית הייתי מוותרת על אגם טאהו ומוסיפה לטיול את אזור מואב (שמורת הקשתות והקניונלנדס). ודבר אחרון – הנסיעה מיוסמיטי לזאיון היא ארוכה יחסית (מעל 10 שעות, ראה לינק: http://goo.gl/maps/kE5Ms) – אני לא בטוחה שהגיוני לנסוע את זה ביום אחד.
נטע -
מאתתגובות