דף בית › פורומים › פורום מסלולים בצפון אמריקה › מסלול אלסקה
- This topic has 3 תגובות, 2 משתתפים, and was last updated לפני 13 שנים by
נטע דגני.
-
מאתתגובות
-
Dima
מנהל בפורוםשלום נטע.
החלטתי לעשות את המסלול הקלאסי +המסלול הקל ולהוסיף עוד כ- 3 ימים לטיול באלסקה, אודה לך על הערות והארות.
הטיול, כולל יום ההגעה ויום העזיבה יהיה 20 יום.
1- יום ההגעה בלילה, בשעות אחה"צ לקיחת הקראוון, והתארגנות לקראת תחילת הטיול.
אם יהיה זמן לטייל באנקורג'.
2-נסיעה לשמורת הטבע דנאלי.
3-שמורת הטבע דנאלי.
4-שמורת הטבע דנאלי.
5-מפגש ראשון עם כביש דנאלי.
6-המשך נסיעה על כביש דנאלי.
7-נסיעה לוואלדז.
8- ואלדז.
9-ואלדז.
10-חזרה לאנקורג'- והתארגנות בעיר.
11-נסיעה לאגם קינאי.
12-נהר הקינאי ונסיעה להומר.
13-הומר.
14-נסיעה לסווארד.
15-שיט במי שמורת הטבע הלאומית קינאי פיורדס.
16- נסיעה ליישוב הופ- hope.
17- חזרה לאנקורג'.
זאת התוכנית בגדול, אבל חסרים לי 3 ימים, לדעתך איפה כדאי לטייל? האם כדאי לנסוע לפיירבנקס?
האם יש מקומות שאפשר לטייל עם אופניים?
תודה רבה נטע.
נטע דגנימנהל בפורוםהי
הערותיי:
בד"כ אי אפשר לקבל קרוואן מיד לאחר טיסה טרנסאטלנטית. יש ללון לילה אחד לפני. כמו כן לקיחת הקרוואן היא בד"כ בבוקר. נראה לי שתצטרכו לקחת את הקרוואן ביום 2. לאור זאת אני לא בטוחה שתספיקו להגיע ביום 2 לדנאלי (כי כל התהליך פלוס רכישות מצרכים לוקחת זמן). מניחה שתגיעו לדנאלי רק ביום 3 בצהריים. אבל זה לא נורא כי במילא אני מניחה שתרצו לנסוע באוטובוס החודר לשמורה רק פעם אחת (יום אחד). מציעה לכם ללון בחניון טקלניקה. יש שם מינימום שלושה לילות אז הזמינו שלושה והשתמשו רק בשניים.
מדוע לחזור לאנקורג' ביום 10? חבל ללון בעיר. עדיף ללון בחניון לפני או אחרי העיר.
לפיירבנקס ממש לא. ממש אין טעם.
חניון הלילה טקלניקה בדנאלי מאוד יפה ולכן אם יש לכם ימים נוספים פנויים אפשר להוסיף בו לילה ואז ביום הפנוי הנוסף אפשר פשוט לטייל ברגל לאורך הנהר בקרבת החניון. אפשר גם להוסיף עוד ביום בסווארד ולהקדיש אותו לטיול ברגל אל קרחון האקזיט. ואפשר אולי להוסיף עוד יום בדרך בין ואלדז לאנקורג (למשל לינה באגם לואיז).
מאוד נחמד לנסוע בכביש שנכנס לדנאלי באופניים וגם בכמה דרכי עפר המתפצלות מכביש דנאלי. גם באזור חניון הלילה קוורץ קריק בקינאי כיף לנסוע וגם בוואלדז ובסווארד מאוד כיף להתנייד באופניים אבל – ברוב המקומות בטבע אין איפה לשכור אופניים (בעיירות בד"כ ניתן למצוא מקום לשכור) ולכן אתם צריכים לשאת אותם על הקרוואן איתכם. כאשר אני טיילתי באלסקה קנינו אופניים במיוחד לשם כך. אולי אפשר לשכור בחברת הקרוואן (קשה לי להאמין).
נטע
נטע דגנימנהל בפורוםהי
כאשר אני טיילתי עם המשפחה לדנאלי ישנו ארבעה לילות בחניון טקלניקה. יום אחד הוקדש לנסיעה באוטובוס עד וונדר לייק, יום נוסף סתם לטיול ברגל לאורך הנהר בסמוך לחניון (כדאי לרכוש ספריי נגד דובים כי קצת מפחיד לטייל סתם כך לבד לאורך הנהר במקום הזה שיש בו המון דובים) וביום הנוסף רק אני ובני הגדול נסענו שוב באוטובוס וגם עשינו לבד טיול לאורך אחד הנהרות (שכחתי כרגע את שמו) שהוא ערוץ רחב של חלוקי נחל (בעלי ושני הקטנים נשארו בחניון). היה מאוד רגוע וכיף. אבל אם אתם מסוג המטיילים שיש להם קוצים בטוסיק זה עלול להיות ארוך מדי עבורכם… זה עניין אישי. בכל מקרה מציעה לך להזמין דחוף מקום לחניון הלילה הזה.
לגבי חזרה לאנקורג' – בוואלדז יש אחלה סופר. אין סיבה לעצור באנקורג, עדיף להמשיך דרומה וללון באחד החניונים שקרובים ל-Turnagain Arm בדרך לקינאי.
אגב גם בחניון Quartz Creek שקרוב לאגם קינאי כדאי להזמין מקום כמה שיותר מהר.
נטע
נטע דגנימנהל בפורוםהי
באזורי טיול לא עירוניים קשה להתחבר לאינטרנט. לשם כך יש לנסוע לחניוני לילה פרטיים, למלונות או למסעדות שיש בהן אינטרנט. אם עושים טיול קמפיג אי אפשר להתחבר על בסיס יומי.
אני מניחה שאתה מתכוון קמפינג בקרוואן (כי באסלקה אי אפשר ללון ברוב המקומות באוהל בשל הדובים)? ובכן בעיקרון צריך את אותו ציוד שצריך לקמפינג בכל טיול בארה"ב במקום בו עשוי לרדת גשם:
ראה מידע כאן:
https://www.maslulim-america.com/%D7%A8%D7%A9%D7%99%D7%9E%D7%AA-%D7%A6%D7%99%D7%95%D7%93-%D7%9E%D7%95%D7%9E%D7%9C%D7%A5-%D7%9C%D7%98%D7%99%D7%95%D7%9C-%D7%A7%D7%9E%D7%A4%D7%99%D7%A0%D7%92/
נטע -
מאתתגובות