מסלולים בקנדה ואלסקה

דף בית פורומים פורום מסלולים בצפון אמריקה מסלולים בקנדה ואלסקה

מוצגות 5 תגובות – 1 עד 5 (מתוך 5 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #3047 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

נטע שלום,

קוראים לי מוטי ויחד עם אשתי מירב ו-2 ילדינו הבוגרים (17-21) , החלטנו בקיץ הקרוב לנסוע לטיול להרי הרוקי הקנדים ואלסקה ל-24 יום.

התחלתי לתכנן את הטיול כבר לפני 3-חודשים. בשלב הראשון נתקלתי בספרים שלך ורכשתי את שניהם יחד עם מפות.

שני הספרים פשוט מצוינים והיו לי לעזר רב. שיטת המסלולים היא הטובה ביותר, פשוטה וברורה ונותנת רצף הגיוני לטיול. כמו כן נעזרתי בהמלצותיך לגבי מלונות,

וכן רכשתי בהזמנה מארצות הברית את המיילפוסט של אלסקה 2012 .

כעת אני נכנס לפרטי הטיול, אתרים ומסלולי הליכה ושוב נעזר מאוד בספריך, אך יש לי מס' שאלות ואודה לך מאוד באם יתאפשר לך לענות לי.

בקנדה:

בחלק מהמסלולים את מציינת תוספת גובה. בחלקם תוספת של 250 מ' דרגת קושי בינונית , לי זה נשמע עליה מטורפת! אני טועה?

המסלולים שאני בעיקר מתענין:

בכביש הקרחונים : פארקר רידג' או ווילקוקס פאסס שניהם כ-5-6 ק"מ. כמה זמן לוקח מסלול כזה למשפחה רגילה?

באגם לואיז : פליין אוף סיקס גליסר – 11 ק"מ 365 מ' הפרשי גובה וזה גם מסלול בינוני, כמה זמן נדרש לזה?

באגם אוהרה: המסלול המומלץ אופביין סירקוויט האם הוא קשה יותר? כמה זמן צריך לשריין לו?

באלסקה:

רציתי לשאול לגבי השייט לקרחון קולומביה. אני מבין שזה יפה ומיוחד אך אני שואל כי מספר ימים קודם לכן כבר הזמנתי שייט בגלייסר ביי, שייט של 7-8 שעות ואנחנו גם ישנים שם.

בגלל העלויות המטורפות, בייחוד שאנחנו נחשבים ארבעה מבוגרים, חשוב לי לדעת אם השייט בואלדז לקרחון אכן יתן לנו משהו שונה.

אציין רק שאחרי ואלדז אנחנו מתכוננים לעצור ליד קרחון מטנוסקה ולהתנסות בהליכה מודרכת על קרחון.

כביש 8 – כביש דנאלי- לצערי אני צריך לעבור אותו ביום אחד ואני ישן צפונה ממנו. איזה מסלול קצר של 1-2 שעה, הכי מומלץ לאורך הכביש.

ברור לי גם שכדאי לנסוע בו רק אם מזג האויר טוב ואין גשם רציני.

לסיום אציין רק שאנחנו מטיילים עם הילדים כל שנה מזה 12 שנה, למעט 3 השנים האחרונות שבננו חייל .

לא מפחדים מנסיעות ארוכות, מסלולי הליכה ובדרך כלל היום נמשך אצלנו עד 11-12 בלילה, כך שנשמח לקבל כל הצעה או הערה והארה שלך.

בברכה ותודה מראש

משפחת עציץ

מוטי ,מירב , איתי ויובל.

#3050 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    לשאלותייך – מסלולי פארקר רידג’ וליין אוף סיקס גליסר אינם קשים. רק כדי לקבל מושג – בני בן ה-7 הלך בהם בקלות רבה. תוואי המסלול מאוד נוח. אופביין סירקוויט מעט יותר קשה ותוואי המסלול בו מעט פחות נוח (וגם מסומן מעט פחות טוב – כדאי לרכוש מפה של מסלולי האזור או לבקש מפה במרכז המבקרים) אבל גם אותו ילדיי הלכו בקלות כך שזה נותן מושג לכך שזה אפשרי בהחלט. יש להקדיש למסלול כחמש שעות לערך או אפילו מעט פחות מכך.
    לגבי השיט לקרחון הקולומיה – הוא לא יתן משהו שונה בהרבה מהשיט בגליישר ביי. אם אתה רוצה לחסוך עלות – וותר עליו (בכלל השיט לקרחוני אלסקה מעט מאכזבים). אם כבר – אפשר לשיט קיאקים ליד קרחון הקולומביה שזה יותר מרשים (אבל גם זה לא זול)…
    בגליישר ביי – אל תוותרו על שיט לווייתנים שהוא הרבה יותר יפה משיט הקרחונים.אפשר אפילו לצאת פעמיים לשיט לווויתנים כי זה כה מרשים. לשיט זה יוצאים מגוסטבוס.
    לגבי כביש 8 – היופי הוא הנסיעה בכביש. בכל פינה ניתן לעצור. מסלול מומלץ הוא
    Maclaren Summit – ראה עמוד 117 בספר שלי. אכן אם אין ראות טובה יש פחות טעם לנסוע בכביש יפההפה זה.
    נטע

#3051 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

תודה רבה על התשובה המהירה.
    לגבי הלוויתנים – בשיט מג'ונו לגוסטבוס וגם בשיט הקרחונים לא רואים לוויתנים ?
    האם בשיט קיאקים בברטלט -קוב לכף אדולפוס רואים לוויתנים?
    אם חייבים לבחור בין שיט הקיאקים לשיט לוויתנים מה עדיף?

תודה
    מוטי

#3055 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    הלווייתנים מתרכזים בכף אדולפוס אז ניתן לראותם בעיקר לקראת סוף השיט מג'ונו לגוסטבוס – אבל מכיוון שהמעבורת לא עוצרת לכבודם זו תצפית בחטף… בשיט הקרחונים ניתן לראות קצת לווייתנים – בעיקר קטלנים, אבל כמות הלווייתנים גדולי הסנפיר שניתן לראות (שהם המרשימים ביותר באזור זה) קטנה. שיט קיאקים בכף אדולפוס זה נהדר – ניתן לראות את הלווייתנים מגובה נמוך וזו חווייה נפלאה. צריך רק לוודא שרוב זמן השיט הוא בכף אדולפוס ולא הלוך-חזור משם. בכל מקרה כף זה הוא אחד המקומות הטובים בעולם לראות לווייתנים מקרוב במים שקטנים – וחוויה זו הרבה יותר מרשימה מהקרחונים אז כדאי לא לפספסה…
    נטע

#3366 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

תודה רבה נטע

האמת שגם אנחנו התלבטנו בגליישר ביי בין שיט לווייתנים ושייט קרחונים (אין לנו זמן לשניהם) ובחרנו את הלווייתנים. שמח לשמוע שהבחירה נכונה.

בהזדמנות זאת, גם אנו רכשנו את שני הספרים קנדה-מערב ואלסקה. שניהם מדהימים ומצויינים.

תודה

יצחק

מוצגות 5 תגובות – 1 עד 5 (מתוך 5 סה״כ)
מענה ל־Reply #3050 in מסלולים בקנדה ואלסקה
פרטים:

עקבו אחרי האינסטגרם שלי
0