דף בית › פורומים › פורום מסלולים בצפון אמריקה › כביש 1 ויוסמיטי
- This topic has 2 תגובות, משתתף 1, and was last updated לפני 4 שנים, חודש 1 by
נטע דגני.
-
מאתתגובות
-
אסנת
אורחהי נטע,
תודה על תשובות לשאלות קודמות ששאלתי! נעזרתי בספרים שלך לתכנן את המסלול אבל בגלל אילוצי זמנים ושבתות יצא שיש לנו יומיים להגיע מסן פרנסיסקו ללוס אנג'לס ורציתי את המלצתך איך לחלק אותם והאם ללון במונטריי או דרומה יותר.
לחילופין, ראיתי שכתבת שגליישר פוינט ביוסמיטי יהיה סגור השנה (הטיול באוג 22) ובמקור תכננתי 3 ימים ביוסמיטי – 1. מעבר טיוגה. 2.יוסמיטי וואלי. 3. אזור גליישר פוינט ונסיעה לכיוון סן פרנסיסקו.
אבל גליישר סגור.
האם כדאי לקצר ביום אחד את יוסמיטי כדי לתת יותר זמן לכביש 1?תודה!
נטע דגנימנהל בפורוםהי
אפשר ביום 3 בבוקר אכן לנסוע ישירות לסן פרנסיסקו כי גליישר פוינט סגור (ואז ישאר לכם חצי יום בעיר)
אם נוסעים ללוס אנגלס ביומיים ורוצים לנסוע בכביש 1 אפשר או ללון בלילה הראשון במונטריי (ולטייל בעיר) וביום הבא לנסוע את כל הדרך ללוס אנגלס דרך כביש 1 (סהכ 6-7 שעות נסיעה) – יום קצת קשוח. או שאפשר לנסוע ללינה דרומית למונטריי – באזור ביג סר (Big Sur) אלא ששם קשה למצוא מקומות לינה פנויים במחיר סביר
נטעאסנת
אורחשאלה נוספת לגבי אנטילופ – אנחנו צפויים להיות שם באוגוסט עם ילדים בגילאי 5-15. אני מתלבטת אם לעשות את אנטילופ תחתון (יש מקומות פנויים רק בין 14:30 ל16:30) או את קניון X באנטילופ שעוד לא נפתח הרישום אליו בכלל אז שם תהיה לי גמישות גדולה יותר בשעות (אם כי אנחנו לא טיפוסים של שעות בוקר מוקדמות). מצד אחד קראתי שX פחות עמוס וצפוף כי הוא פחות ידוע וההמלצות עליו טובות מאד, אבל מצד שני ראיתי שאנשים כתבו שיש עליה תלולה ויכול להיות קצת קשוח ביום חם. האם את ממליצה "ללכת על בטוח" ולהזמין (כמו כולם) סיור בחלק התחתון אף שיכול להיות צפוף וחם בשעה הזו אבל אולי ידידותי יותר לילדים, או על X שהינו פחות צפוף אבל אולי העליה תהיה קשוחה ביום קיץ חם ואני תוהה אם הנופים שם יפים כמו בתחתון? האם במקרה היית בקניון X ויכולה להמליץ?
נטע דגנימנהל בפורוםהי
שני הקניונים מקסימים. אכן בקניון איקס יש עלייה בדרך המובילה אל הקניון (אבל לא משהו היסטרי). אין ספק שהקניון התחתון קצת יותר ידידותי חווייתי לילדים (גם בגלל הקצת סולמות שיש בו וגם בגלל הפתח הצר שממנו יוצאים). הסיורים אל קניון איקס אל יוצאים באופן סדור – כלומר כל יום סיור (כלומר יתכן שבכלל לא יהיה סיור ביום בו תרצי לצאת לסיור). אני חושבת לכן שכדאי ללכת על בטוח ולהזמין לקניון התחתון.
נטע -
מאתתגובות