ילוסטון, רוקיס ועוד

דף בית פורומים פורום מסלולים בצפון אמריקה ילוסטון, רוקיס ועוד

מוצגות 5 תגובות – 1 עד 5 (מתוך 5 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #21559 הגב
    dan
    אורח

היי נטע,

התכתבנו שלשום במייל, בסופו של דבר רכשנו את הספר בלמטייל 🙂
    הספר ערוך בצורה מדהימה, אין מילים!

אני טיילתי שבועיים ברוקיס הקנדיים בשנה שעברה 1-15.09.2014, ומזג האויר היה שמשי ונעים רוב הזמן. רוב הזמן ישנתי בוואן גדול ששכרתי, אוהל או אכסניות.
    השנה אני נוסע שוב לרוקיס, ליילוסטון וליעד נוסף באיזור הפעם עם אחי. מסגרת הטיול שלנו היא 10.09 ועד 7.10 בבוקר שבו אנו צריכים לחזור לניו יורק.

אנחנו מגיעים בטיסה לניו יורק ב9.9, מתכננים לעלות על טיסה (טרם הוזמנה) ליילוסטון למחרת ממש מוקדם בבוקר 07:00.

ישנן 3 אופציות לנחיתה באיזור שבדקנו בתאריך זה מוקדם בבוקר:
    קליספל
    ווסט יולוסטון
    ג'קסון הול
    בוזמן
    מיסולה

מבחינת משך הטיסה ועלותה – הבחירה המועדפת עלינו היא בוזמן (נחיתה ב 13:00 בצהריים ועלות נמוכה ב 200$ לפחות מכל השאר).
    שיקול נוסף הוא שעדיף לעלות למעלה לגליישר, ווטרטון, קלגרי וג'אספר וסביבתה מוקדם ככל האפשר בספטמבר ובחזור לעשות את יילוסטון. (אני מניח שקנדה תהיה יותר קרה אם נתחיל ביילוסטון ואז אסיים עם קנדה. האומנם? )

התיכנון אם כך הוא לנחות בבוזמן, לעלות לליק מקדונלד כמה שעות נסיעה ומשם להתחיל את המסלול הסגול (2) אולם בסדר שונה, במקום להתחיל מקלגרי.
    מהגעתנו ולינה באיזור לייק מקדונלד / קליספל ב 10.09 אנחנו נתעורר לבוקר ה-11.09 ונתחיל את המסלול הסגול ל-14-14.5 ימים ולאחריו כשנחזור חזרה לליק מקדונלד נרד למטה ליילוסטון ל-4.5-5 ימים.
    במהלך הטיול, ברובו לפחות אנחנו מתכננים לינה באוהלים או ברכב (מיני ואן גדול מאוד עם מיטה AIR BAD מאחור), ככה נחסוך זמנים ונהנה יותר 🙂
    לפי החישוב ב 29.09 או ב 30.09 בבוקר נסיים את המסלול הזה ונשאר לנו עד 07.09 בבוקר שבו אנו צריכים לחזור לניו יורק . ככל הנראה אנחנו נחזיר את הרכב בנקודה שונה מהלקיחה (בוזמן), אולי לג'קסון או ווסט ילוסטון, היכן שנסיים ביילוסטון.
    היינו מאוד רוצים ביעד הבא 30.09-07.10 לעשות שייט צפיה בלוויתנים ולשלב נקודות מהמסלול הכחול, פחות אורבני וכמה שיותר טבע, חיות ונופים.

הערה – אני מצלם טבע ומחפש כמה שיותר WILD, חיות ונופים עוצרי נשימה. גיזרים ביילוסטון זה נחמד אבל לא הייתי רוצה להתעכב על זה הרבה אלא יותר חיות, טיולי אופניים, קייאקים, סוסים.

אז עכשיו הגענו לשלב הייעוץ 🙂

האם השיקולים והמסלול נראים לך בסדר בגדול הן מבחינת הסדר, העונה והספק?
    במידה וכן, האם תוכלי לתת לנו דגשים לעיבוי השלד?
    האם אכן עדיף להתחיל ברוקיז הקנדיים ורק אחכ לרדת למטה?
    מה את מציעה לנו לעשות ב 8 הימים הנותרים? מעין מסלול כחול מקוצר ביום עם הרבה טבע בדגש על חי.

שקלתי אפשרות אחרת של התחלה ביילוסטון, עלייה למעלה לליק מקדונלד, גליישר, כביש השמש, ווטרטון, באנף ג'אספר ומשם לוונקובר למסלול הכחול ואז החזרת הרכב בסיאטל (עלות נוספת לא זולה בכלל של 500$). די ירדתי מהאופציה הזו משום שאם נתחיל בילוסטון 5 ימים ואז נעלה למעלה אז יכול להיות כבר יתחיל ממש להתקרר ברוקיס הקנדיים, ובעלות קנס ההחזרה הרחוקה בסיאטל ובשעות הנסיעה הארוכות לוונקובר יוצר שלא באמת חסכנו משהו ואז כבר עדיף אולי המסלול אותו ציינתי בראשית דבריי וטיסה מיילוסטון לאיזור ונקובר לתחילת מסלול כחול מקוצץ ביום… וכמו כן מנסיוני ברוקיס גם הלוך חזור באותה הדרך תמיד רואים דברים שונים בצד הדרך ועם תהפוכות מזג האויר…

נשמח מאוד לקבל את חוות דעתך 🙂

#21569 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    ראשית – שימו לב לכך שהכביש החוצה את ילוסטון כבר יהיה סגור לדעתי בספטמבר. תוכלו לוודא זאת באתר השמורה
    שנית – ילוסטון זה לא רק גייזרים… זה גם המקום לצפות בבעלי חיים
    לא בטוחה שהבנתי את המסלול וכדי להקל אשמח אם תשלח בפירוט לפי ימים
    האם אתם רוצים לנסוע מהרוקיס לאזורי החוף (כתבת שיט לווייתנים) ומשם חזרה לילוסטון? לא בטוחה שהבנתי וזה גם נסיעות נורא ארוכות
    שים לב שהחל מאמצע ספטמב כבר יש סיכוי רב לשלג גם בילוסטון וגם ברוקיס והמשמעות היא סגירות כבישים
    נטע

נעזרתם בפורום מסלולים?
    רוצים להחזיר לפורום?
    בצעו את ההזמנות לטיול (מלון, רכב, קרוואן) באמצעות הלינקים שבצד עמוד הפורום
    https://www.maslulim-america.com/%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%9D/
    המחיר שלכם יהיה זהה והעמלה שלנו תאפשר המשך השקעה בפורום ומתן תשובות מפורטות

#21597 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    בקטע של ילוסטון חושבת שתהיו בסדר מבחינת מזג אוויר
    בקטע של הרוקיס אתם לוקחים סיכון
    אני הייתי לפני כמה שנים בווטרטון למשל באמצע ספטמבר וכבר ירד שלג די כבד
    זה כמובן משתנה בין שנה לשנה ויש גם יופי בלראות את האזור משולג (זאת במידה וכבישים לא נחסמים כמובן)
    כדי להגדיל את הסיכוי לכך שתוכלו לעבור בכבישים כדאי לשקול לשכור 4 על 4 או לרכוש שרשראות
    בקטע שמגאפסר לוונקובר כבר יש פחות סיכוי לשלג בעונה זו
    נטע

נעזרתם בפורום מסלולים?
    רוצים להחזיר לפורום?
    https://www.maslulim-america.com/%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%9D/

#21688 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    הבעיה בטיול בעונה בה סיכוי לשלג שכבישים עלולים להיחסם וכן יתכן מצב בו תהיה חובה לשאת שרשראות שלג. מציעה לכם לשכור רכב 4 על 4 או לרכוש שרשראות.
    לא הכנסת לתוכנית את הזמן המוקצה לנסיעות. למשל האם אתם נוסעים לגלישר ב-15 או ב-14?
    לכן קשה לי לומר האם מסגרות הזמן מספיקות אבל על רגל אחת נראה לי שכן…
    בילוסטון ממליצה על מסלול Yellowstone River Picnic Area.
    עמק Hayden הוא מקום טוב לצפות בו בבעלי חיים.
    ווטרטון שווה מאוד. שונה משאר השמורות, פראי יותר. מקום מצוין בעונה זו לצפות בדובים שיורדים לאכול עוד קצת פירות יער לפני החורף וכן לצפות באייילים בקרבות חיזור שבעונה זו בשיאם.
    מסלולי הליכה שכדאי לא לפספס – Wilcox Pass, Parker Ridge, Sulphur Ridge וכן המסלול בהר אדית קאבל
    לגבי ההמשך מציעה לכם בכל מקרה לעבור לאי ונקובר ולהגיע לטופינו. זה יכול להיות על ידי נסיעה דוך לוונקובר (אפשר גם להאריך ולנסוע בכביש 99 היפה) ושיט במעבורת לאי וזה יכול להיות על ידי נסיעה ארוכה לפרינס רופרט ומעבורת משם לפורט הרדי (צריך לבדוק שאכן יש מעבורת פעילה בימי הטיול שלכם באזור).
    לא יודעת אם אתם בעניין אבל שווה לכם לשקול אולי לנסוע ללודג המבודד בלב אזור פראי של דורון אראל ליד בלה קולה
    http://www.nuktessli.com/
    נטע

נעזרתם בפורום מסלולים?
    רוצים להחזיר לפורום?

#21717 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    אי אפשר להגיע לנאק טיסלי עצמאית. אפשר להגיע לבלה קולה עצמאית.
    אמור להיות שיט מבלה קולה לפורט הרדי
    לא יודעת מה התאריך שלכם וגם החיפוש באתר המעבורות מסובך ולוקח הרבה זמן
    מציעה להתקשר לחברת המעבורות ולשאול
    http://www.bcferries.com/
    השיט לא מחליט שיט לווייתנים אולם בעונה בה אתם מטיילים כבר אין המון לווויתנים אז לא בטוחה עד כמה כדאי לצאת לשיט
    אני יצאתי פעם באוקטובר לשיט (שבו אמורים לראות לווייתנים קטלנים) מויקטוריה ולא ראינו כמעט לווייתנים
    יצאת פעם לשיט לווייתנים אפורים מטופינו וראינו כמה לווייתנים אך הים היה מאוד סוער ולא נעים
    נטע

נעזרתם בפורום מסלולים?
    רוצים להחזיר לפורום?

מוצגות 5 תגובות – 1 עד 5 (מתוך 5 סה״כ)
מענה ל־Reply #21569 in ילוסטון, רוקיס ועוד
פרטים:

עקבו אחרי האינסטגרם שלי
0