טיול שלכת

תגיות: 

מוצגות 3 תגובות – 1 עד 3 (מתוך 3 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #11318 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

לאחר שנעזרנו בספרך ארה"ב צפון מזרח, עלו לנו מספר שאלות לגבי התכנון:
    הטיול מתוכנן לתקופה של 30-35 יום. נכון לעכשיו, זה המסלול באופן כללי. טסים לוושינגטון (טיסת המשך מניו יורק), מטיילים בעיר מספר ימים, שוכרים אוטו ועולים לכיוון Ithaca דרך חבל האמיש במחוז לנקסטר. משם ממשיכים לאגמי האצבעות, מפלי הניאגרה. עוברים לצד הקנדי ממשיכים בו עד לאזור אלף האיים, שם חוזרים לארה"ב. נוסעים לברלינגטון, הרי אדירונדק ואגם שמפליין. לאחר מכן ההרים הלבנים, הר וושינגטון, שמורת אקדיה, בוסטון, קייפ קוד ונסיעה לניו יורק , החזרת האוטו וכמה ימי טיול בעיר.

1. חלוקת הזמנים כרגע: 4 ימים בוושינגטון, יציאה למסלול הטיול ברכב – 20-25 יום, 5 ימים בניו יורק. האם זו חלוקת ימים סבירה? האם כדאי להוריד להוסיף ימים לכל חלק?

2. מבחינת מזג אוויר ושלכת מתי כדאי לנסוע במסגרת החודשים ספטמבר עד אוקטובר? האם יש אתרים שמראים תחזית לגבי מועד השלכת בכל אזור השנה?
    האם כדאי לשנות את סדר המסלול, כדאי שניסע כמה שיותר בשלכת (להתחיל בערים ורק אחר כך לצאת לטיול ברכב, או לעשות את הטיול בכיוון הפוך)?

3. האם יש אזורים שכדאי להוסיף לטיול? (כמובן שמה שכתוב כאן זה רק התמונה הכללית, והכנו מסלול מפורט).

כל תשובה, הערה, הארה או המלצה תתקבל בברכה

#11324 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    1
    4 ימים בוושינגטון ו-5 בניו יורק זה הגיוני. לגבי המסלול ברכב – כדאי שאומר לך אם זה הגיוני עלי לראות שלד עם חלוקה לפי ימים. על פניו נראה לי שזה אמור להיות בסדר.
    2
    שיא השלכת בהרים הלבנים למשל הוא ב-1.10 בדרך כלל. בהרי האדירונדק השלכת מעט מוקדמת יותר ובחופי מיין מעט מאוחרת יותר. הנה אתר בו את יכולה לקבל מושג לגבי מועדי שיא השלכת:
    http://www.yankeefoliage.com/peak-foliage-forecast-map/
    איני יודעת את תאריכי הטיול אז קשה לי לומר אם כדאי לשנות כיוון או לא
    3
    אני חושבת שהשיא מבחינה נופית זה ההרים הלבנים, אקדיה וקייפ קוד ולהם צריך לתת את מירב הדגש מבחינת זמן. מעבר לכך התוכנית נראית בסדר
    נטע

#11373 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    קשה לי מאוד במגבלות הזמן לעקוב אחר שאלה כה ארוכה..
    כמו כן יותר נוח להכניס את מסלול הנסיעה היומי לגוגל מפס ולא לכתוב את ההוראות במילים…(:

ממה שכן ראיתי אלה הערותיי:
    שימי לב שעל הקטע של קנדה איני יכולה להעיר שכן אין לי מספיק ידע על אזור זה
    6
    הייתי נוסעת ישירות לשמורת ווטקינס גלן ומטיילת שם ומשם ממשיכה ללינה לאיתקה
    7
    ביום הזה אפשר לבקר במוזיאון של קורנינג אם יוותר זמן – כמובן יש לנסוע באופן שונה ממה שתיארת
    11
    לא הגיוני בעיני הקטע הזה – מדוע לא להגיע להרי האדרונדק מכיוון מערב?
    האם לא הגיוני לנסוע ביום זה כך עד לייק פלסיד: http://goo.gl/maps/89ftc
    ואז ביום הבא לנסוע עד ברלינגטון דרך האוסבל צאסם, מעבורת על אגם שמפליין וכדומה, וביום שלאחריו לנסוע לוודסוויל ללינה. השינוי הזה יקצר את הטיול ויאפשר להוסיף ימים לאקדיה ולקייפ קוד
    18
    עמוס מדי
    הייתי מוסיפה עוד חצי יום באקדיה (כך שתהיו באי יומיים וחצי) ובחצי היום האחרון נוסעת עד קמדן ללינה וביום שלאחריו נוסעת לבוסטון
    20,21
    ניתן לדעתי לוותר על יום אחד בבוסטון
    22
    הייתי מוסיפה עוד יום בקייפ קוד
    24
    יום לא מובן לי… אי אפשר להספיק ביום זה את ליצפילד, Bear Mt וכדומה… וזה בכלל לא בכיוון
    נטע

מוצגות 3 תגובות – 1 עד 3 (מתוך 3 סה״כ)
מענה ל־Reply #11373 in טיול שלכת
פרטים:

עקבו אחרי האינסטגרם שלי
0