טיול לחוף המערבי ארה"ב

דף בית פורומים פורום מסלולים בצפון אמריקה טיול לחוף המערבי ארה"ב

מוצגות 5 תגובות – 1 עד 5 (מתוך 5 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #9918 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

היי נטע
    אנו זוג באמצע שנות החמישים שמתכננים טיול לארצות הברית, לחוף המערבי.
    יציאה ב-15.9.2013 בשעה 1:00, ונחיתה ב-L.A, ב-6:30 ב-15.9.2013. חזרה מניו-יורק ב-15.10.2013 ב-23:45.
    לאחר עיון בספרך "קליפורניה – מסלולים" הכנו תוכנית יומית לטיול זה. נודה לך מאוד אם תעייני בתוכנית ותוסיפי הערותייך לגבי המסלול המצורף.
    – יש לנו מחשבה להזמין מלונות מראש ללינה ב-L.A, סן פרנסיסקו וניו-יורק (האם רצוי להזמין מראש גם בפארק יוסמיטי ולאס וגאס?).
    – נשמח לקבל טיפים לגבי שכירות רכב (טווח תאריכים, מקום לקיחה והחזרה של הרכב).

להלן התוכנית:
    15.9 יום א' – הגעה ל-L.A בשעות הבוקר, שהייה ולינה ב-L.A עד ה-17.9.
    18.9 יום ד' – נסיעה לסן דייגו ושהייה עד ה-19, בשעות הערב יציאה לכיוון כביש 1, ולינה בדרך.
    20.9 יום ו' – המשך נסיעה בכביש 1, עד להגעה למונטריי בלילה של ה-21, יום שבת.
    22.9 יום א' – שהייה ולינה במונטריי.
    23.9 יום ב' – המשך על כביש 1 והגעה לסן פרנסיסקו בשעות הערב. שהייה בסן פרנסיסקו עד ה-27.9, יום ו'.
    28.9 יום שבת – נסיעה מסן פרנסיסקו לעמק הנאפה, ולינה בעמק.
    29.9 יום א' – יציאה לאגם טהו ושהייה עד ה-30.9 יום ב'.
    1.10 יום ג' – נסיעה לשמורת יוסמיטי ולינה בשמורה עד ה-3.10 יום ה'.
    4.10 יום ו' – יצאה לקינגס קניון ולינה בשמורה.
    5.10 יום שבת – יציאה לסקויה ולינה בשמורה.
    6.10 יום א' – יציאה לעמק המוות ושהייה עד ה-7.10 יום ב'. לינה בעמק שני לילות.
    8.10 יום ג' – יציאה ללאס וגאס ולינה.
    9.10 יום ד' – שהייה בלאס וגאס, ובלילה טיסה לניו-יורק.
    10.10 יום ה' – הגעה בשעות הבוקר המוקדמות לניו-יורק, ושהייה בניו-יורק עד ה-15.10 יום ג', כאשר הטיסה חזרה לישראל, היא באותו היום בשעה 23:45, שעון מקומי ניו-יורק.

הערה – התוכניות היומית המורחבת למקומות הנ"ל תהיה עפ"י ספרך – "קליפורניה – מסלולים".
    תודה מראש,
    תמי ושמוליק.

#9938 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    חובה להזמין ביוסמיטי ובווגאס. כדאי להזמין גם בסקויה ובקינגס וגם בעמק המוות (בסן פרנסיסקו ובלוס אנגלס פחות חובה).
    אלה הערותי:
    שלושה ימים בלוס אנגלס זה קצת הרבה לדעתי.
    ארבעה ימים בסן פרנסיסקו זה אחלה אם אם יעלה הצורך ניתן לקצר ביום.
    בקינגס ובסקויה לא יהיה לכם בכלל זמן לבקר – תגיעו ב-4.10 בערב ויש לכם רק את ה-5.10 לטייל. כדאו להוסיף יום לדעתי.
    לגבי שאלתך על רכב – אין לי המלצות מיוחדות (מקום לקיחה כמובן לוס אנגלס והחזרה כמובן לאס וגאס) – אפשר להשיג מחיר טוב בממסי ובאופרן.
    נטע

#9957 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    לשאלותייך:
    גם יומיים בלוס אנגלס זה הרבה במידה ולא מבקרים בפארקי השעשועים.
    הנסיעה מיוסמיטי לקינגס ארוכה (קרוב לארבע שעות בלי הפסקות עד לקצה הכביש החודר לעמק ולאחר מכן תהיה לכם עוד נסיעה לא מבוטלת למקום הלינה). יהיה לכם מעט מאוד זמן לטייל בשמורה.
    עמק המוות יפה בעיקר באביב ובאופן כללי העמק הזה הוא מבין השמורות הפחות יפות (לדעתי). אפשר לוותר או רק לחלוף ביעף. אפשר גם לשקול לוותר על טאהו, או לשקול לוותר על נאפה (שזה ממש לא גליק גדול), או להוריד יום בלוס אנגלס/סן דייגו או להוריד יום בסן פרנסיסקו. או שאפשר בכלל לוותר על קינגס וסקויה ולחצות מיוסמיטי ישר מזרחה לעמק המוות דרך כביש מעבר טיוגה היפהפה שאמור להיות פתוח בסוף ספטמבר אבל זה לא בטוח ב-100% (ברגע שיורד שלג הכביש נסגר).
    אם נוסעים בכביש 1 דרומה קל יותר לעצור בנקודות התצפית ורואים קצת יותר טוב את הים. אבל אפשר גם ליהנות בו מנסיעה צפונה. לא הייתי משנה רק עבור זה מסלול.
    מלוס אנגלס לווגאס זה 4 שעות נהיגה נטו (בהנחה שאין פקקים).
    נטע

#10876 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    הדרך הקצרה ביותר היא זו: http://goo.gl/maps/tdS5Y
    זה 7 שעות נהיגה אבל אישית לא הייתי מפצלת ליומיים
    דרך יפה יותר היא זו: http://goo.gl/maps/hcQOM
    אבל היא ארוכה בשעה
    לאורך שתי הדרכים איני מכירה אטקרציות טבע ונוף מומלצות…
    שתי הדרכים עוברות בברסטו שם יש אאוטלט גדול.
    וכן קרוב לקליקו – עיירת כורים נטושה שהפכה לאתר תיירות (די קשקוש אבל יש כאלה שאוהבים…).
    נטע

#10952 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    אני לא מאמינה שאפשר להשתמש בתו נכה ישראלי אבל באמת שאין לי מושג.
    אין לי גם לצערי ידע בנוגע להנחות לאתרים לנכים.
    אני לא זוכרת שראיתי בטיולי שיש הנחות שכאלה אבל אולי פשוט לא שמתי לב.
    מצטערת שאיני יכולה לעזור יותר.
    אני מניחה שאם תעשו חיפוש באינטרנט תמצאו וודאי מידע שיעזור יותר.
    נטע

מוצגות 5 תגובות – 1 עד 5 (מתוך 5 סה״כ)
מענה ל־Reply #10952 in טיול לחוף המערבי ארה"ב
פרטים:

עקבו אחרי האינסטגרם שלי
0