דף בית › פורומים › פורום מסלולים בצפון אמריקה › טיול בר מצוה
- This topic has תגובה 1, 2 משתתפים, and was last updated לפני 13 שנים, 2 חודשים by
נטע דגני.
-
מאתתגובות
-
Dima
מנהל בפורוםהיי נטע,
אנו משפחה עם שלושה בנים מתבגרים, 16,13,10 הטסים למערב ארה\"ב בעוד כשבועיים.
נעזרתי רבות בספרך בנושא ולהלן הגיבוש האחרון למסלול ואשמח לשמוע את חוות דעתך.
ימים 1 – 3 סן פרנסיסקו (לא כולל יום הגעה), כאשר בצהרי היום השלישי נסיעה לכיוון יוסמיטי ולינה ב- Oakhurst.
ימים 4 – 5 טיול בעמק יוסמיטי, בצהרי היום החמישי נסיעה לאנהיים.
ימים 6 – 7 ביקור בפארקים של דיסנלד ופארק קליפורניה, בסוף היום השביעי נסיעה ולינה בללוס אנג\'לס.
ימים 8 – 10 לוס אנג\'לס
ימים 11 – 13 בתחילת היום ה- 11 נסיעה לסן דייגו, בסוף היום ה – 13 אנו חוזרים ללוס אנג\'לס לליל הסדר עם חברים.
ימים 14 – 17 לאס ווגאס
ימים 18 – 22 ניו-יורק.
זוהי התוכנית מבחינת ימים, כאשר קיים תכנון ברמה היומית עם גמישות מסויימת כמובן.
אילוץ אחד- משחק כדורסל קיבע לי את אחד הימים בלוס אנג\'לס ולכן קודם אנו מבצעים את אנהיים ואחר כך את לוס אנג\'לס, כמו כן ליל הסדר שמחזיר אותנו ללוס אנג\'לס – אבל זה מתוך בחירה, מלבד פארק עולם המים בסן דייגו שאר הפארקים נופלים באמצע השבוע.
בנוסף לכך שאשמח לשמוע את חוות דעתך יש לי מספר שאלות בעיקר בנושא יוסמיטי.
א. אנו לנים Oakhurst, לפי גוגל זמן נסיעה מוערך כ – 3.5 שעות מסן פרנסיסקו, האם קיימת בעיתיות בדרך מסן פרנסיסקו ? האם יציאה עד שעה 15:00 מסן פרנסיסקו סבירה ?
ב. איך היית מחלקת את היום וחצי בתוך יוסמיטי, בהתחשב בכך שאנו נהיה באמצע מרץ ?
ג. בספרך ציינת אפשרות לגלישה עם ילדים על השלג, האם רלוונטי ?תודה מראש
ערן
נטע דגנימנהל בפורוםהי
אני חושבת שביום 3 כדאי לך לנסוע לעמק של יוסמיטי וללון בעמק של יוסמיטי ביום 3. ביום 4 לטייל בעמק וללון בעמק וביום 5 לטייל בדרום העמק (יער מריפוסה – בהנחה שהכביש אליו יהיה פתוח. אם יש בעייתיות בכביש המוביל לדרום העמק – שזה הכביש המחבר בין יוסמיטי לאוקהרסט תאלצו לוותר על דרום יוסמיטי. לחילופין אפשר לרכוש שרשאות שלג ואז יותר סיכוי שגם במקרה של שלג יאפשרו לכם לעבור) ובשעת אחה"צ המוקדמות להתחיל בנסיעה הארוכה לאנהיים). בשל העבודה שמזג האוויר בעונה זו לא צפויה כדאי מאוד ללון בעמק עצמו.
נראה לי ששלושה ימים בלוס אנגלס זה בזבוז נוראי.. כנ"ל שלושה ימים בלאס ווגאס (אבל זה עניין של טעם). חבל שאתם לא מבקרים במונטרי ובכביש 1 (זו העונה הכי טובה לאזור זה מבחינת תצפיות בבע"ח). שווה לך לשקול לנסוע מיוסמיטי למונטריי ומשם דרומה על כביש 1 ללוס אנגלס ולאנהיים. לשם כך הייתי מוותרת על יום או יומיים בלוס אנגלס ובבווגאס ואולי אף מוותרת על סן דייגו.
לגבי שאלותייך:
א. לא כדאי ללון באוקהרסט. אין בעייתיות בדרך לאוקהרסט אבל תיתכן בעיה (במקרה של שלג) בדרך מאוקהרסט לעמק של יוסמיטי. וכן הנסיעה מאוקהרסט ליוסמיטי ארוכה.
ב. כדאי להקדיש את רוב הזמן ביוסמיטי לעמק – טיול אופניים וטיולים ברגל (למשל אל מפל ורנל, אל אגם מירור, אם מפל היוסמיטי ואל מפל ברידאלוויל).
ג. כן אפשר לגלוש ב-Badgar Pass בתחילת הכביש המוביל לגליישר פוינט, בדרך שבין העמק של יוסמיטי לאוקהרסט.
נטע-
התגובה הזו עודכנה לפני לפני 8 שנים, 4 חודשים ע"י
נטע דגני.
-
התגובה הזו עודכנה לפני לפני 8 שנים, 4 חודשים ע"י
-
מאתתגובות