טיול בקליפורניה

מוצגות 10 תגובות – 1 עד 10 (מתוך 13 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #5456 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

הי נטע,
    ראשית ,רכשתי את הספר ארה"ב מערב, אני מאוד מרוצה ממנו, הוא עזר לי לתכנן את הטיול ולגביי הקטעים החופפים בין הספר שלך לטיול אין לי כלל שאלות מכיוון שהוא מאוד ממוקד.

בכל זאת שתי שאלות הקשורות בעיקר לקטעים שאין חפיפה בין המסלול המוצע לזה שלנו (אנחנו זוג + שני ילדים קטנים).

1. ביוסמיטי נהיה יום וחצי (חצי יום נסיעה מסאן פרנסיסקו + יום מלא), הזמנו שתי לילות ב- yosemity view lodge, חשבתי להקדיש את החצי יום הראשון לטיול בדרום יוסמיטי (לצאת מוקדם בבוקר מסאן פרנסיסקו) ואת היום המלא לעמק יוסמיטי, מה דעתך?

2. קראתי בספר וגם בפורום שאת לא ממליצה להגיע לפארקים המתויירים בסופי שבוע, לפי התכנון אנו אמורים להגיע לעולם המים ביום שבת, לחילופין אנו יכולים לצאת מאנהיים מוקדם בבוקר שישי ובאותו היום לעשות את עולם המים, מה דעתך? כמה זמן נסיעה בין אנהיים לעולם המים? האם זה כדאי לעשות את הנסיעה והפארק באותו היום?

תודה רבה
    ברק

#5462 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    1. נשמע לי רעיון מצוין. הגיעו ליוסמיטי מדרום והמשיכו בנסיעה לעמק. כדאי להשכים קום… זה יום מקסים אך קצת עמוס.
    2. אני חושבת שאין בעיה לעשות את הנסיעה (סביב 1.5 שעות) ואת עולם הים באותו יום. זה לא פארק ענק כמו דיסני שחייבים להקדיש לו יום מלא. הייתי בוחרת באופציה של לנסוע לפארק ולבקר בו באותו יום – ביום שישי, על פני ביקור בפארק בשבת.
    נטע

#5662 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

הי,

אני אשמח לשמוע את דעתך לגביי התוכנית שלנו בכביש מספר 1, במיוחד בגלל שהבנתי שמומלץ להזמין מקומות לינה מראש

יום 1 – אנו (כאמור זוג + ילדים בני 3 ו-6) נגיע למונטריי באיזור הצהריים (נצא מוקדם בבוקר מעמק יוסמיטי), את אחר הצהריים חשבתי להקדיש לאקוואריום ואם יישאר זמן לרכב על כרכרת אופניים (מתאים לילדים בגילאים הנ"ל?)
    יום 2 – בבוקר שייט לווייתנים, אחריו להתחיל ליסוע דרומה, כביש 17 מייל, שמורת POINT LOBOS, לינה בכרמל
    יום 3 – שם ההתלבטות העיקרית שלנו, חשבנו לעשות את שמורות הטבע בדרך וללון בסולבנג', העניין שיש כל-כך הרבה מקומות מומלצים לעצור בדרך וברור לי שלא ניתן להספיק את כולם, איפה את מציעה לנו להתרכז?
    יום 4 – טיול קצר בסולבנג' וסנטה ברברה, נסיעה ישירה לאיזור LA, ביקור בהוליווד ובברלי הילס ולינה בסנטה מוניקה

#5670 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    יום 1 – למיטב ידיעתי האקווריום פתוח עד 17 בלבד (שווה לבדוק בהתאם לתאריך ההגעה שלכם שעות עדכניות). כדאי להקדיש לאקווריום לפחות 3 שעות. לא בטוחה אם תספיקו לדחוס את האקווריום ביום הזה (וחבל לפספס את האקווריום שהוא יוצא דופן). כרכרת אופניים זו פעילות מתאימה לילדים.
    יום 2 – אם אתם מטיילים בקיץ ייתכן שניתן לוותר על שיט לווייתנים (זו לא העונה למרות שכן ניתן לראות לווייתנים אבל זה עניין של מזל) בכל מקרה הצטיידו בכדורים נגד בחילה. כרמל כ"כ קרובה למונטריי שאני לא ממש רואה טעם בהחלפת מקום לינה. אפשר לנסוע הלוך חזור.
    יום 3 – אישית הייתי מוותרת על סולבנג ולנה בקמבריה או מורו ביי. מבחינת אטרקציות לאורך הכביש אל תפספסו את מפל מק-ווי ואת מושבת פילי הים של סן סימיון (למרות שזו לא העונה תוכלו קרוב לוודאי לראות כמה פרטים).
    נטע

#8793 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

הי נטע,
    שאלות לגביי הטיול בסאן-פרנסיסקו.
    יש לנו יומיים מלאים בעיר ותכננו את היומיים כפי שהמלצת בספר.
    1. לגביי היום הראשון – כפי שכתוב בספר המסלול מתחיל ממזח 39 ומסתיים בכיכר יוניון, כאשר ההתלבטות העיקרית היא האם לקחת שיט לאלקטראז או לעשות טיול ארוך יותר באיזור שבין רציף הדייגים לתחת הקרוניות. אם היינו בלי ילדים ודאי שהיינו מעדיפים את השיט. מה דעתך? השיט מתאים לילדים (גילאים 3 ו-6)?
    2. לגביי היום השני – החצי יום הראשון יוקדש כפי שכתוב בספר לחלק שבין מגדל קויט לרובע הסיני (כולל ארוחת צהריים, יכול להיות יותר טוב מאוכל סיני ברובע?), בחצי השני חשבתי לנסוע לגשר שער הזהב וככל שיישאר זמן גם לבקר ביקורים קצרים ברובע קסטרו ובאיזור הייט אשבורי. מה דעתך?
    3. לגביי תחבורה, יש לנו רכב שכור בכל התקופה שנהיה בעיר, ובכל-זאת נראה לי שביום וחצי הראשונים כדאי להחנות את הרכב במלון (מלון COVA, ליד כיכר יוניון) ולהשתמש בתחבורה ציבורית ואילו בחצי השני של היום השני (גשר שער הזהב, רובע קסטרו והייט אשבורי) להתנייע בעזרת הרכב. אשמח לשמוע את המלצתך.

תודה
    ברק

#8806 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום
    #8916 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

הי נטע,

לגביי יוסמיטי , כפי שכתבתי לך בעבר יש לנו יום וחצי (חצי יום אחרי נסיעה מסאן-פרנסיסקו) + יום מלא כאשר קבלתי את המלצתך להגיע מדרום ואת חצי היום להקדיש לפארק עצי הסקויה (אני מניח שאחרי הנסיעה והטיול בפארק לא ישאר עוד זמן לטיול נוסף בעמק, האמנם?) ואילו את היום השני להקדיש לעמק.

השאלה שלי היא לגביי היום השני בעמק יוסמיטי, קראתי בספרך יש הרבה מקומות לטייל בעמק ולכן קשה מאוד לבחור במה להתחיל ועל מה לוותר, הבנתי שאת ממליצה להתחיל במפלי וורנל אולם באתרים אחרים טוענים שהמסלול יפה אך אינו מתאים למשפחות עם ילדים, מה המלצתך? מה המסלולים המתאימים ביותר בהתחשב בגילאי הילדים (3 ו-6)?

תודה
    ברק

#8925 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    אכן לא יהיה לכם בחצי היום הראשון זמן לטייל גם בעמק. איני יודעת באיזו עונת שנה אתם נוסעים אבל אם זה בקיץ כדאי בדרך לעמק לנסוע גם לנקודת התצפית גליישר פוינט (אחרי הביקור ביער עצי הסקויה) – שימי לב – זהו יום עמוס.
    לגבי השאלה השנייה – אני אישית טיילתי למפלים עם ילדים קטנים. זה תלוי האם אתם משפחה שאוהבת/יודעת ללכת ברגל או לא. המסלול מאוד נוח ועביר. אם אינכם רוצים לעשות מסלול זה – לכו במסלולים קצרים יותר אל מפל היוסמיטי, מפל ברידלוויל ואגם מירור. כדאי ואפשר גם סתם לעצור ליד הנהר ובאחו של העמק וליהנות מהנוף. יש המון מקומות לעצור בהם וללכת ברגל באחו והנהר נהדר.
    בלי קשה – מציעה לכם לעצור במרכז המבקרים בכניסה לפארק ולבקש המלצות עדכניות פלוס מפות מפורטות מפקחי השמורה.
    נטע

#9251 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

הי נטע,

ראשית תודה רבה על כל העזרה, אנחנו פחות משבוע מהטיסה והרבה בעזרתך (ובעזרת הספר כמובן) גיבשנו כמעט את כל הטיול.

1. יוסמיטי – כאמור, אנחנו מתכוונים להקדיש יום מלא לטיול בעמק, אני מניח שעדיף להשתמש בשאטל מאשר לנוע עם הרכב (האמנם?), האם אותם מסלולים שהזכרת בתשובתך הקודמת (וורנל, מפלי יוסמיטי, מירור, ברידלוויל) עבירים עם עגלת תינוק?

2. סאן דייגו – תכננו שני ימים מלאים (מגיעים בבוקר מאנהיים, מלון VYVANT בדאוןטאון).
    יום 1 (שישי) – עולם הים עד הסגירה (שעה 18.00), בילוי ערב ברובע ה-gas lamp
    יום 2 (שבת)- בוקר בילוי קצר בעיר העתיקה, צהריים (רוב היום) לשכונת LA JOLLA, בילוי ערב SEAPORT VILLAGE
    הייתי שמח לשמוע את דעתך על התכנון? והאם ביום השני עדיף להתנייד עם הרכב או בתחבורה ציבורית?

שוב תודה רבה
    ברק

#9257 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    אפשר לנוע עם הרכב ברוב העמק למעט אזור קטן בקצהו. נוח לנוע עם הרכב. לגבי שאטל – מאוד תלוי איפה אתם לנים ובאיזה יום בשבוע הטיול. בסופ"ש כמובן יותר נוח לנוע עם השאטל. רוב המסלולים אינם עבירים עם עגלת תינוק (אם כי אני חושבת שההליכה למפל יוסמיטי ולמפל ברידאלוויל כן עבירה פחות או יותר עם עגלה). כדאי להצטייד במנשא גב.
    בסן דייגו נוח להתנייד ברכב לדעתי. ברובע המקסיקני עדיף לבקר בערב. בשכונת לה הויה מה שיפה זה חוף הים. כל השאר נראה בסדר גמור.
    נטע

מוצגות 10 תגובות – 1 עד 10 (מתוך 13 סה״כ)
מענה ל־Reply #11313 in טיול בקליפורניה
פרטים:

עקבו אחרי האינסטגרם שלי
0