טיול במערב ארה"ב מסיאטל לסן פרנסיקו

דף בית פורומים פורום מסלולים בצפון אמריקה טיול במערב ארה"ב מסיאטל לסן פרנסיקו

מוצגות 10 תגובות – 1 עד 10 (מתוך 11 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #4780 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

נטע,
    אנחנו משפחה עם שלושה ילדים ומתכננים טיול בקיץ במערב ארה"ב לכשלושה שבועות. מחפשים בעיקר טבע ולשלב גם רפטינג ומאידך גם פארק מים. נראה לנו מאד האזור של מדינת וושינגטון, אבל מאד היינו רוצים להגיע גם ליוסמיטי. האם זה ריאלי לשלב את הדברים בלי להפוך את הטיול ליותר מדי נסיעה? האם טיול בקרוואן מומלץ בהקשר זה?

תודה,

אורי

#4794 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    ראשית – טיו בקרוואן מאוד מומלץ בכל רחבי מערב ארה"ב. לגבי שילוב של מדינת וושינגטון ויוסמיטי בטיול של שלושה שבועות – זה נראה לי לא ריאלי. לגבי מסלולים באזור זה – מציעה לך לעיין בספר שלי על מערב ארה"ב בו יש מידע מפורט כל כמה מסלולים וכן אפשרויות לחבר בינהם. אחד המסלולים מתמקד כולו במדינת וושיגנטון.
    נטע

#4814 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

נטע,

ראשית תודה על התגובה. אנחנו קוראים בספר שלך בעיון ומנסים לראות מה לשלב. חשבנו על מסלול מסויים ונשמח ללמוד מה החלק הבעייתי בו לדעתך:

נחיתה בסן פרנסיסקו.
    ימים 1-3 – סן פרנסיסקו
    ימים 4-7 – יוסמיטי
    8-9 – נסיעה לרדווד+רדווד (אפשרות ליום נוסף)
    10-11 – נסיעה + שהות בקרייטר לייק
    12 – יום לרפטינג
    13-14 – נסיעה לאזור פורטלנד + יום בפורטלנד או בסביבתה
    15-16 – אזור סנט הלנס
    17-18 – אזור הר רנייר
    19-20- סיאטל

אנחנו עדיין חושבים על דרך לשלב יום לשיט לוויתנים…

ברור לנו שאנחנו קצת דוחסים אבל נשמח להבין איזה חלק הוא הבעייתי. המסלול הירוק בספרך מחייב "ויתורים כואבים" על יוסמיטי ועל סן פרנסיסקו. מאידך, הנסיעה המתוכננת לעיל יותר קצרה מהמסלול הכתום. היכן אנחנו טועים?

#4819 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    דבר ראשית הצעה – כאשר אתם בונים תוכנית הפרידו את הנסיעה והשהות. אם תעשו זאת תקבלו מושג טוב יותר של התוכנית שכן יש במסלול שלכם נסיעות מאוד ארוכות.
    לעשה אז התוכנית תיראה כך"
    ימים 1-3 – סן פרנסיסקו
    יום 4 – נסיעה ליוסמיטי וטיול קצר, 3 שעות נסיעה
    יום 5,6,7 – יוסמיטי
    יום 8 – נסיעה לרדוודס – 10 שעות נסיעה – לא משהו שאפשר לעשות ביום אחד…
    יום 9 – רדוודס
    יום 10 – נסיעה לקרייטר וטיול קצר, 4 שעות נסיעה
    יום 11 – קרייטר
    וכן הלאה….

הערותיי לתוכנית
    1. הייתי מוותרת על פרוטלנד (סיאטל וסן פרנסיסקו שוות לדעתי יותר…) ומוסיפה שיט לווייתנים או/ו קצת זמן ליד החוף – או בדרום אורגון או ליד סיאטל. אני חושבת שהייתי ממשיכה מהרדוודס צפונה לאורך החוף עד אזור בנדון ואיפשהו חותכת מזרחה לקרייטר. את הדרך מקרייטר צפונה הייתי עושה ממזרח להרי הקסקייד ואולי מוסיפה ביקור או לינה בלילה בחניון היפהפה של שמורת ניו ברי.
    2. להר סנט הלנס אין טעם להקדיש יומיים. בדרך מאזור עמק נהר הקולומביה לריינר כדאי להכנס לתצפית על ההר. זה משהו של כחצי יום. יש תיאור בספר של היום הזה מעמק הנהר להר ריינר כולל ביקור בסנט הלנס בכיוון ההפוך בספר על מערב ארה"ב.
    3. מספיק יום שהות אחד נטו בקרייטר.
    4. לגבי יוסמיטי – אני מניחה שתרצו לנסוע בכביש מעבר טיוגה היפהפה. כדי לחסוך בנסיעה בכביש הלוך חזור וגם כדי לקצר את הנסיעה לרדוודס אני מציעה ביום השביעי לנסוע בכביש זה לכיוון מזרח וממנו לנסוע לדרום אגם טאהו. כך תוכלו ביום 7 לנסוע לרדוודס וזמן הנסיעה יהיה קצר יותר – 8.5 שעות ולא 10… וזה כבר משהו שאפשר לעשות ביום אחד אם יוצאים מוקדים בבוקר לדרך. מציעה לנסוע מטהו לרדוודס על פי אחד משני הלינקים הללו:
    http://goo.gl/maps/3x5YB
    http://goo.gl/maps/SPVSU
    נטע

#4818 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

נטע,

תודה על התשובה. משום מה התגובה שלי אבדה בדרך אז אני מנסה שנית.

קנינו את הספר שלך ואנחנו מנסים להחליט איך לשלב בין ההצעות. המסלול הירוק מחייב "ויתורים כואבים" על סן פרנסיסקו ועל היוסמיטי. מאידך, המסלול הכתום כולל קילומטרז' ארוך יותר מהמסלול שיוצא מסן פרנסיסקו, עובר ביוסמיטי וממשיך אח"כ צפונה דרך אורגון (רדווד, קרייטר לייק,רפטינג, פורטלנד) וושינגטון (סנט הלן, רנייר, סיאטל) ולכן חשבנו שהוא אפשרי. כנראה שאנחנו לא יודעים פרטים שבגללם המסלול עליו חשבנו הוא לא סביר ויהפוך את הטיול לעמוס מדי. נשמח אם תסבירי לנו מעט בהקשר זה.

מעבר לכך, אם צריך לבחור ביולי אוגוסט בין טיול שעיקרו וושינגטון כמוצע במסלול הירוק לבין קליפורניה (סן פרנסיסקו – יוסמיטי -סקויה ודברים נוספים) – האם תוכלי להבהיר מה השוני העיקרי באופי הטיול ומה צריכים להיות השיקולים שלנו?

תודה שוב,

אורי

#4821 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    עניתי לך לגבי המסלול למעלה. השאלות שלך מורכבות.. קשה לענות עליהן על רגל אחת. אם תתבונן בספר על המערב על ההבדל בין המסלול האדום לירוק תוכל אולי קצת להבין מה ההבדל בין האיזורים. שני האזורים מקסימים.. קשה לי לייעץ מה עדיף… לדעתי האישית המקומות הכי יפים במערב הם ילוסטון, יוסמיטי והרי הסיירה וכן דרום יוטה. גם אזור סיאטל כולל הר רייניר ומפרץ פוגט יפהפה ומאד ירוק… המסלול שאתם רוצים לעשות אפשרי בהחלט ואפילו מאוד מגוון ויפה. צריך לבנות אותו נכון (ונתתי לך קצת טיפים לגבי זה בתגובה הקודמת) ולדעת שיש בו לא מעט נסיעות אבל – ברוב הטיולים בארה"ב יש לא מעט נסיעות… הנה לינק לכל המסלול שאתה רוצה לעשות כפי שאני חושבת שיש לעשותו:
    http://goo.gl/maps/68EBI
    הנסיעה מטהו לרדוודס כוללת אגב גם מעבר בפארק לאסן – פארק נחמד אבל פחות יפה לדעתי מיוסמיטי, רדוודס שות'… המונומנט הלאומי ניוברי אגב יפהפה והמסלול מוביל גם אליו
    נטע

#4823 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

נטע,

המון תודה על התשובה המושקעת! אנחנו מאד מעריכים את זה.

אורי

#4848 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

נטע,

אחרי בחינה ומחשבה נוספת, במיוחד על העניין עבור הילדים, אנחנו נוטים לוותר על חלק מהמקומות ולקצר את המסלול באופן הבא: להתחיל בלוס אנג'לס במקום סן פרנסיסקו (טיסה ישירה בכוון אחד), משם ליוסמיטי, משם להמשיך במסלול שהצעת עד רדווד ומשם לרדת לסן פרנסיסקו. אם נבחר במסלול זה, המחשבה היא לבלות זמן באזור לייק טאו עם פעילויות לילדים כגון רפטינג, פארק חבלים ושייט באגם (פעילויות שחשבנו לעשות באורגון).
    האם ממה שאת מכירה הפעילויות הללו באזור לייק טאו (ראינו באינטרנט מקומות מוצעים להכל) הם מוצלחים? ראינו בספרך שהאגם יחסית עמוס בקיץ, האם זה ברמה שעדיף להימנע משהות באזור וללכת על המקומות באורגון? האם יש לך המלצות לגבי הדרך שבין רדווד לסן פרנסיסקו?

תודה,

אורי

#4864 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    אני לא מכירה את פארק החבלים בלייק טאהו. השיט באגם נחמד (אבל לא מדהים). לגבי רפטינג יש שני נהרות באזור שכדאי לשוט בהם – הסטניסלאוס ממערב ליוסמיטי (שיט נהדר, יפהפה, לא מפחיד מדי, מתחיל בעיירה Knights Ferry) והאמריקן ממערב ללייק טאהו. שניהם נהדרים. האגם לא עמוס ברמה שכדאי להימנע משיהות אבל הוא בהחלט מתוייר. מצד שני זהו אגם ענק ויש לאורכו גם שמורות טבע פחות מתויירות. אני הייתי בכל זאת מצפינה קצת באורגון – לפחות לקטע החוף מצפון לרדווודס אולי אפילו לאגם קרייטר, כמובן לא הייתי מוותרת על נהר הסמית' ואולי אפילו על רפטינג בדרום אורגון. כמו כן לא הייתי מוותרת על דרכי הנוף של הרי הסיירה כמו ל למשל כביש 120 ו-108.
    לקטע שבין הרדוודס לסן פרנסיסקו – הייתי מבקרת בשלטר קוב וכן בחופים באזור פורט ברג, בודיגה ביי וכדומה באזור שפל נהר הראשן – יש על האזורים הללו מידע בספר שלי על קלפורניה. אפשר גם לעשות רפטינג נחמד בנהר הראשן.
    אם יש עוד שאלות אשמח לסייע.
    נטע

#17762 הגב
    רויטל
    אורח

היי ברצוני לקבל תכנון נסיעה מסן פרנסיסקו לאגם טאהו והעיירה המקסימה שם מבלי לשלב את יוסמיטי, פשוט את המסלול הקצר ביותר. כמה זמן נמשכת הנסיעה לשם ברכב פרטי?

מוצגות 10 תגובות – 1 עד 10 (מתוך 11 סה״כ)
מענה ל־Reply #4864 in טיול במערב ארה"ב מסיאטל לסן פרנסיקו
פרטים:

עקבו אחרי האינסטגרם שלי
0