התלבטות בין 2 מסלולים במערב ארה"ב

דף בית פורומים פורום מסלולים בצפון אמריקה התלבטות בין 2 מסלולים במערב ארה"ב

מוצגות 10 תגובות – 1 עד 10 (מתוך 12 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #3057 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

היי נטע,
    אנחנו זוג בגילאי ה-30 ומתכננים להיות במערב ארה"ב בתקופת החגים (מתחילת ספטמבר עד תחילת אוקטובר). אוהבים טיולים בדגש טבע ובעלי חיים (לא כל כך נהנים בערים).
    לפני שנתיים עשינו את המסלול החום וחלק מהאדום שבספרך "ארה"ב מערב" ונהנו מאוד.
    האטרקציה החשובה במסלול שנאלצנו לוותר עליה הייתה הפארק יוסמיטי.

לטיול העתידי תכננו להיות בילוסטון (ואולי גם לנסות ולשלב את יוסמיטי).
    ישנם 2 מסלולים אפשריים מבחינתינו:
    1. סיאטל-גליישר-ילוסטון-גרנד טיטן-מכתשי הירח-ברונאו-יוסמטי-סן פרנסיסקו
    2. ג'ורג' טאון (מסלול רוביקון) – טיסה לסיאטל-גליישר-ילוסטון-גרנד טיטן-מכתשי הירח-ברונאו

הבעיות בהן נתקלנו בכל אחת מהאפשרויות:
    1. נשארנו עם כמעט שבוע "עודף". האם יש לך המלצות לאטרקציות נוספות במסלול זה?
    (קראתי את המסלול הכחול בספר שהוא ההמשך המתבקש, אך ים וערים לא מדברים אלינו)
    2. הטיול במסלול רוביקון מתקיים בתאריכים קבועים מראש, המשמעות היא שנגיע לילוסטון רק באיזור ה-22 לספטמבר. האם זה מאוחר מדי מבחינת מזג האוויר?

המון תודה! עינת

#3059 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    ראשית החל מאמצע ספטמבר מתחיל בלגן בכביש של גליישר – Going to the Sun – שהוא הסיבה העיקרית להגיע למקום – הנה ציטוט מהאתר של השמורה:
    This year road construction in September 2012 will make a portion of the Going-to-the-Sun Road inaccessible. The last day to drive to Logan Pass from the west side from West Glacier is September 16. Beginning on September 17th, the section of the Going-to-the-Sun Road between Avalanche and Logan Pass will be inaccessible to vehicles to accommodate accelerated road rehabilitation. There will be vehicle access to Logan Pass from the east side of the park in St. Mary until October 14, weather permitting.

לגבי ילוסטון – כל יום שעובר בספטמבר מעלה את הסיכוי לשלג. ממליצה מאוד מאוד לנסות להקדים את הביקור בשמורה כמה שניתן. אישיתי אני נתקעתי שם לפני כמה שנים בסופת שלג באמצע ספטמבר…

שימו לב שהנסיעה ליוסמיטי מאוד ארוכה. יכול להיות שעדיף להתמקד בטיול זה באזור וושינגטון, מונטה, איידהו ולוותר על יוסמיטי.

המלצה לעוד שבוע – הרי ה-Sawtooth הנהדרים של איידהו – יש קצת מידע עליהם בעמוד 215 בספר ארה"ב מערב. גם שם בסוף ספטמבר כבר קר אבל עדיין בד"כ אפשר לטייל וזה מקום לא מתוייר וקסום. זה אזור עם דרכי נוף נהדרות, המון נהרות ואגמים והרים משוננים סלעיים מרשימים. לחילופין או בתוספת אפשר לטייל גם במזרח אורגון שגם היא לא מתויירת ומאוד יפה. זה אזור של מדבר קר, בגובה רב, בצל הרי הקסקייד עם לא מעט שרידים של פעילות וולקנית, הרבה תצורות סלע מיוחדות, הרבה מקומות לראות מאובנים ועוד – יש קצת מידע על אזור זה בעמוד 273-270 בספר.

וכמובן שאפשר למשוך דרומה ולטייל בכלל בדרום יוטה (ראו המסלול החום בספר שלי) שבה ספטמבר היא עונה נהדרת – וזה גם מקרב ליוסמיטי. אפשר לעשות מסלול 477 בספר ולהוסיף לזה נסיעה – ווגאוס-יוסמיטי-סן פרנסיסקו.

נטע

• התגובה הזו עודכנה לפני לפני 8 שנים, 4 חודשים ע"י נטע דגני.
    #3061 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

תודה רבה על התשובה הזריזה והמפורטת!

נעשה שיעורי בית ונחזור עם שאלות…

#3074 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

היי נטע,
    לא מזמן קנינו את הספר שלך ובעזרתו התחלנו לבנות מסלול. מה שחשבנו הוא די דומה לזוג מלמעלה ולכן אני מפרסמת את השאלות שלי פה. הטיסה תהיה באיזור השבוע השני של ספטמבר ונבלה שם כחודש. חשבנו להתחיל בסיאטל ומשם להגיע להר ריינר, הר הגעש סנט הלנס ובהמשך להגיע לגליישר ולאחר מכן לילוסטון ולהדרים לכיוון המסלול החום (מואב, ארצ'ס, זאיון וברייס וכמה ימים בלוס אנג'לס). ממש התאכזבתי לקרוא כאן שהמזג אוויר כנראה לא יהיה לטובתנו? חשבתי שזה אמנם הסוף של התקופה שכדאי לטייל באיזור – אבל עדיין בטווח.. אם הבנתי מהציטוט שהבאת – בכל זאת כן תהיה דרך להגיע לפארק גליישר? את רוב הלינה תכננו לעשות בקמפינג, אבל האם יכול להיות שהמזג אויר בכלל לא יאפשר לנו?
    בכל מקרה – טרם קנינו כרטיסים, אז אם נאלץ לשנות את המסלול נעשה זאת (למרות שממש רצינו להגיע לאזורים שציינתי..לאזורים של יוסמטי וסקוויה כנראה לא נגיע – הייתי שם בעבר).
    תודה מראש!
    והספר ממש ממש עוזר 🙂

#3081 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    על פי מה שכתוב למעלה הכביש של גליישר פתוח רק עד ה-16. לגבי מזג האוויר בילוסטון ובגליישר בספטמבר – זה עניין של מזל…. יום אחד יכול להיות חמים ונעים ומתאים בהחלט לקמפינג ויום אחריו יכולה עקרונית להגיע סופת שלגים. לפני כמה שנים הייתי בילוסטון בספטמבר ובמשך כמה ימים היה ממש חמים ועשינו קמפינג והתרחצנו בנהר ואז בבת אחת השתנה מזג האוויר וירד שלג כבד בעקבותיו כבישים רבים נסגרו למשך כמה שעות. ובכל זאת – במקומכם הייתי לוקחת את הסיכון ומקווה לטוב ומקסימום מוותרת על הקמפינג בילסוטון במידה ומגיעה חזית קרה. אם הכבישים נסגרים בתקופה זו עקב שלג זה בדרך כלל רק לכמה שעות ובאזור הגייזרים דווקא מאוד מיוחד לטייל בשלג. בכל מקרה כדאי לנסות להקדים את הטיול בילוסטון ובגליישר עד כמה שניתן.
    נטע

#3084 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

שלום נטע,
    תודה רבה על תגובתך. התבלבלתי מהציטוט וחשבתי שישנה דרך אחרת להגיע – אבל אחרי הצצה בגוגל מפות, הבנתי שהרחוב המדובר Going-to-the-sun זה הרחוב היחידי עם גישה לפארק. יש אפשר לוותר על סנט הלנס והר ריינר כדי להקדים את ולהספיק לגליישר ואולי להקדים בכמה ימים את ילוסטון (לא יודעת עד כמה זה יעזור). אבל אז נשאר עם כמה ימים "ספייר" שלא היינו רוצים להוסיף לאיזורים של הפארקים ביוטה אלא לקבל נופים יותר מגוונים. האם לדעתך כדאי לוותר על הלנס וריינר לטובת גליישר? ועם כן איזה עצירות היית ממליצה לנו לשים בדרך?
    תודה רבה!

#3179 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    אני לא חושבת שהייתי מוותרת על סנט הלנס ורנייר לטובת גליישר ובפרט שזה מאריך את הטיול. לא בטוחה שהבנתי היכן הטיול מתחיל והיכן הוא מסתיים. שלחי לי מידע מסודר על כך ואשתדל לסייע. בכל מקרה הייתי מנסה להתחיל את הטיול בילוסטון (לנחות בסולט לייק) בגלל בעיית מזג האוויר וממנה אולי נוסעת לאזור סיאטל ומשם מדרימה ליוסמיטי…
    נטע

#23063 הגב
    יעל גלברג
    אורח

הי נטע,
    חושבים לצאת באוקטובר 2016 לילוסטון ועד סיאטל בקרואן.
    מה המלצתך על כוון הטיול ומה לגבי מזג האוויר
    תודה יעל

#23065 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    אוקטובר זה כבר די חורף בילוסטון וגם בהרי הרוקי וכבר יש סיכוי סביר בהחלט לשלגים ולכבישים חסומים וכן חניוני לילה רבים סגורים. זו לא עונה מתאימה לדעתי לטיול באזור הזה בחורף (אפשרי כאמור אך גבולי מאוד) וודאי שלא בקרוואן.
    נטע

נעזרתם בפורום מסלולים?
    רוצים להחזיר לפורום?
    בצעו את ההזמנות לטיול (מלון, רכב, קרוואן) באמצעות הלינקים שבצד עמוד הפורום
    המחיר שלכם יהיה זהה והעמלה שלנו תאפשר המשך השקעה בפורום ומתן תשובות מפורטות

#25764 הגב
    אורית
    אורח

הי נטע
    מתכננים לטוס לרוקיס ב-4.9 … האם מומלץ מבחינת מזג אוויר? ושאלה שניה: לאן מומלץ לטוס משם כדי להתחיל טיול בילוסטון ברייס ובגראנד? מבחינת מזג אוויר הנופים וכו

מוצגות 10 תגובות – 1 עד 10 (מתוך 12 סה״כ)
מענה ל־Reply #3081 in התלבטות בין 2 מסלולים במערב ארה"ב
פרטים:

עקבו אחרי האינסטגרם שלי
0