התייעצות לגבי כביש 1

דף בית פורומים פורום מסלולים בצפון אמריקה התייעצות לגבי כביש 1

מוצגות 5 תגובות – 1 עד 5 (מתוך 5 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #3975 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

נטע שלום,

שוב חזרתי 🙂 אנחנו שבועיים וחצי לפני הטיול הגדול. את המסלול כבר בניתי לפני כמה חודשים, ועכשיו ששבתי לבחון אותו, עלו לי מעט ספקות לגבי ארגון הימים לאורך כביש 1. להלן התוכנית, אשמח להתייחסותך:

23 ביולי – יציאה מלוס אנג'לס למורו ביי. עצירות בדרך בסנטה ברברה ובחוף הים של פיזמו ביץ'. המשך נסיעה דרך סן לאויס אוביספו. לינה בחניון מסודר ב-מורו ביי (הוזמן).

24 ביולי – הסלע המזדקר במורו ביי ושמורת פילי הים בסן סמיון. ביקור בשמורת לימקילן Limekiln park ומסלול בשמורה (החניון בשמורה סגור, כך לפי בירור, אך האם אפשר לטייל??? אם לא, יש לך חלופות?). לינה בחניון מסודר ב-Kirk creek (הוזמן).

25 ביולי – נסיעה לשמורת ג'ולייה פייפר וטיול במסלול McWay Falls Overlook (המפל הזורם לים). אחה"צ כולו יוקדש לשמורת פוינט לובוס. המשך נסיעה דרך כרמל ולינה במונטריי (הוזמן).

26 ביולי – חצי יום ראשון יוקדש לעיירה מונטריי (בין היתר ביקור באקווריום המרשים). המשך נסיעה למיסטרי פוינט והגעה בשעות אחה"צ/ערב לסן פרנסיסקו.

מה דעתך?
    תודה מראש.

#3982 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    ב-24 בבוקר או ב-23 אחה"צ אפשר לבקר בשמורת מונטנה דה אורו (ליד מורו ביי), ואולי גם לצאת לשיט קיאקים. לגבי שמורת לימקילן – שמעתי שמועות על כך שהחניון עלול להסגר בשל בעיות תקציביות. אני לא בטוחה האם השמורה עצמה ומסלול ההליכה סגורים… על פי האתר של השמורה הכל פתוח ואני מניחה שהמסלול פתוח. אשמח אם תעדכן אותי בשובך לגבי זה אם בא לך. חניון קירק קרייק נהדר. הנוף מרהיב. בטוחה שתיהנו.
    לגבי ה-26- מיסטרי פוינט זה די קשקוש. מניחה שחצי יום לא יספיק לכם למונטרי. לכן אם אתם רוצים להתעכב במונטרי על חשבון מיסטרי פוינט – אל תתלבטו לגבי זה אפילו שנייה. זה באמת מקום בינוני ביותר. במונטרי אפשר לעשות טיול אופניים לאורך החוף וכן לצאת לשיט קיאקים קצר מחוף Lover's Point.
    התוכנית נראית בסדר גמור. מאוד רגועה ולא לחוצה.
    תהנו. נטע

• התגובה הזו עודכנה לפני לפני 8 שנים, 4 חודשים ע"י נטע דגני.
    #3985 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

תודה רבה, הרגעת אותי לגבי זה.

אנצל שרשור זה כדי להתייעץ לגבי ארגון הימים בילוסטון. יש לנו 5 ימים ברוטו בפארק. אנחנו מגיעים מגרנד טטון (ישנים בג'קסון) וביום האחרון צריכים להספיק עוד נסיעה ארוכה ל-SLC (אפשר להגיע בשעות הערב 19:00-20:00). מקום הלינה בכל הימים במוטל בווסט ילוסטון.

לפיכך:
    יום 1 – הגעה לילוסטון מדרום עד השעה 10-11 בבוקר. ביקור בווסט ת'אמב. סיור במסלול הגייזרים. שביל תצפית האגם וטיול בערוץ השקנאי.

יום 2 – אגן נוריס כולל ה-artists paint pots וסיור למוניומט גייזר. אחה"צ ביקור בעמק היידן (תצפית חיות).

יום 3 – אולד פיית'פול, לון סטאר ומסלול במקום (אולי המיסטיק פולס). אחה"צ: אגן הגייזרים התחתון והבריכות הצבעוניות.

יום 4 – ביקור בקניון + מפלי טאואר (תצפית ומסלול) + שביל האגם האבוד + עמק לאמר בערב

יום 5 – ביקור באזור ממות' – הנהר הרותח + מסלול בריכות הבונים. באזור 14:00, התחלת נסיעה ארוכה לSLC (כ-5 שעות).
    חשוב לנו לעשות מסלולים ייחודיים בהם נוכל לצפות בחיות מעניינים (כמו מסלול הבונים), לראות את האטרקציות המרכזיות (הגייזרים המפורסמים), אך גם לשלב מסלולי הליכה.

אשמח אם תתני דעתך על התכנון, אם הוא עונה על ציפיותינו וכל הצעות לשיפור ותוספות – זה יהיה מבורך כרגיל.

תודה רבה 🙂

#3987 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    אני נוסעת היום לחו"ל אז אאלץ לענות בקצרה
    ראשית – איני מכירה את מסלול הבונים ואת מסלולי לון סטאר ומיסטיק פאלס
    אם תטייל בהם אשמח אם תשלח לי חוות דעתך
    לגבי התוכנית – אני חושבת שהיא קצת לחוצה. למשל ביום הראשון – גם ביקור בגייזרים, גם נסיעה לאגם… זה יותר מדי בהתחשב בכך שמרחקי הנסיעה בילוסטון ארוכים (ואטיים).
    כדאי לקחת בחשבון שבמקרה של חוסר בזמן ניתן לוותר על הגייזרים של נוריס ושל ממות' שהם פחות יפים מהגייזרים האחרים.
    מומלץ להתחיל את הטיול בכניסה למרכז המבקרים (באזור אולד פיית'פול) בו ניתן לקבל לו"ז משעורך של התפרצויות.
    מסלול הליכה מומלץ מאוד – Yellowstone Picnic Area בעמק הלאמר (מתאים בעיקר לשעות אחה"צ).
    כמו כן הרחצה בנהר הפיירהול (עמוד 193 בספר ארה"ב מערב בצד) נחמדה מאוד – בעיקר בשעות אחה"צ.
    הנה מסלול שאני הייתי עושה:
    1 – נסיעה לאזור הגייזרים של אולד פייתפול, טיול במקום פלוס כניסה למרכז המבקרים לשם עדכון לגבי לו"ז התפרצויות.
    2 – נסיעה לאזור קניון ובהמשך נסיעה דרומה דרך עמק היידן לאגם ילוסטון. שיט קיאקים באגם (מומלץ מאוד. יש להזמין מקום מראש) או ביקור בגייזרים שלשפת האגם.
    3 – המשך ביקור באזור הגיזירים של אזור West Thumb כמו למשל
    Grand Prismatic Spring, Firehole Lake Drive, Fountain Paint Pot
    בשעות אחה"צ – רחצה בנהר
    4 – נסיעה לאזור ממות ולאחריו נסיעה לעמק הלאמר וטיול במסלול
    Yellowstone Picnic Area
    5 – ספייר. ילוסטון מדהימה ואחרי ארבעה ימים אני בטוחה שתדעו בדיוק מה חסר לכם ומה אתם רוצים לראות עוד/שוב
    נטע

• התגובה הזו עודכנה לפני לפני 8 שנים, 4 חודשים ע"י נטע דגני.
    #3994 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

תודה רבה נטע!
    אנסה לגבש מסלול מחודש בילוסטון.

אגב – אחרי שאחזור, כמובן שארכז טיפים מכל מיני מקום כדי לעדכן!

מוצגות 5 תגובות – 1 עד 5 (מתוך 5 סה״כ)
מענה ל־Reply #3994 in התייעצות לגבי כביש 1
פרטים:

עקבו אחרי האינסטגרם שלי
0