דרום מערב ארה"ב – התלבטות בין שני מסלולים

דף בית פורומים פורום מסלולים בצפון אמריקה דרום מערב ארה"ב – התלבטות בין שני מסלולים

מוצגות 6 תגובות – 1 עד 6 (מתוך 6 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #17598 הגב
    מיכל
    אורח

נטע שלום,

אנו שתי משפחות – בכל אחת זוג + 2 ילדים (בני 9+12), המתכננים לנסוע יחדיו למערב ארה"ב בספטמבר 2015, למשך כשלושה שבועות.

רכשנו את ספרך "מערב ארה"ב" וכן את מסלול מס' 2 מבנק המסלולים – נחיתה בלאס וגאס; דרך הפארקים; יוסמיטי; סן פרנסיסקו ודרומה ללוס אנג'לס, סיום בדיסני + יוניברסל.

כעת עלתה התלבטות, ביוזמת המשפחה השנייה, האם לערוך שינוי במסלול, בדומה למסלול שהצעת באחת ההודעות למטה (לא הצלחתי להעתיק לכאן) – נחיתה בסן פרנסיסקו; גיחה ליוסמיטי; חזרה לכביש אחד ודרומה ללוס אנג'לס; נסיעה לפארקים (זאיון, ברייס, גרנד קניון) וסיום בוגאס.

השיקולים למסלול המקורי: מסלול "קלאסי", שמסיים בשיא של דיסני וכו', ומונע את הנסיעה הארוכה והדי משעממת מלוס אנג'לס ללאס וגאס.
    השיקול לשינוי: לסיים דווקא בשיא של לאס ווגאס, באווירת היוקרה ובמלונות המפנקים, תוך מניעת הנסיעה הארוכה (שלדעתה של המשפחה השנייה גם היא משעממת) מאזור הקניונים/לאס וגאס ליוסמיטי.

מה דעתך? איזה מבין שני המסלולים עדיף לדעתך? והיכן לדעתך עדיף לסיים?

תודה מראש!

#17605 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    היתרון בנסיעה מהקניונים ליוסמיטי היא הנסיעה הנהדרת בכביש מעבר טיוגה שחסרה באופציה שהציעה המשפחה השנייה (שם במקום זאת עושים נסיעה משעממת יחסית בין לוס אנגלס לווגאס וכן נסיעות לא מעניינות מקו החוף של קליפורניה ליוסמיטי וחזרה). כמו כן לדעתי דיסני באמצע הטיול (עוד לפני הפארקים של דרום יוטה) זה קצת בעייתי כי קשה לחזור לטבע אחרי דיסני ושאר האטרקציות של לוס אנגלס. ובכלל, לדעתי אישית עדיף קודם טבע ואחר כך את הדברים היותר תיירותים ומסלול 2 למעט וגאס בהתחלה יש אכן קודם טבע ואחר כך את כל השאר. יחד עם זאת שני המסלולים טובים. ויש גם אפשרות להתחיל ובווגאס ומיד לצאת לפארקים (בלי לבלות בעיר) וגם לסיים בווגאס אחר לוס אנגלס. זה מוסיף 4 שעות נסיעה בין לוס אנגלס לווגאס אבל זה לא נורא.
    נטע

#17647 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    אישית אני לא הייתי מוותרת על יוסמיטי. בלוס אנגלס יהיה לכם קשה למצוא מלון ברמה גבוהה במחיר סביר. אין ספק שזה יותר מתאים בווגאס. זו החלטה מאוד אישית – האם להוסיף עוד חצי יום נהיגה עבור זה. זו אפשרות סבירה. קשה לי לחוות דעה ממש אוביקטיבית שכן אני אישית פחות נהניית מהכיף של מלונות וגאס (מעדיפה עוד שמורת טבע…). בכל מקרה זו כאמור אפשרות ממש סבירה הגיוניות ואם את חושבת שהיא מתאימה לכם אז לכו על זה. מציעה לכם רק לתזמן לא לנסוע לוגאס ביום שישי אחר הצהריים או שבת בבוקר בשל היתכנות פקקים. עדיף גם לא לבלות בווגאס בחג לאומי וגם את הפארקים של לוס אנגלס לא לכוון על סופש וחג לאומי. בשל העובדה שלוס אנגלס ווגאס יהיו צמודים בתוכנית שלכם לא בטוחה אם תצליחו שאף אחד מהם לא יפול על סופש.
    נטע

#17679 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

הי
    קניון האנטילופ יפה ובאגם פאוול אפשר לעשות יום שלם של שיט נהדר באגם אבל עדיין לדעתי הגרנד קניון, ובפרט המצוק הצפוני המתואר במסלול 2, יפה יותר…. (זה כמובן אישי וזו חוות דעת שתלויה בהמון גורמים). נסיעה לאזור אגם פאוול תאריך לכם במעט את סך הנסיעות הכללי אך היא אפשרית. מה שניתן לעשות זה לנסוע ביום 4 לפייג/אגם פאוול (2 שעות נסיעה) וביום 5 לנסוע לברייס (3 שעות נסיעה). זה לא משאיר המון זמן באזור אגם פאוול אבל זה יספיק כדי להתרשם. כדי לעשות גם את הגרנד קניון וגם את אזור אגם פאוול יש לדעתי להאריך את הטיול בלפחות יום אחד.
    נטע

#17680 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

לגבי שאלתך הקודמת – יומיים בסן פרנסיסקו ובלוס אנגלס זה בסדר. אם לוותר על פארק הייתי מוותרת על הגרנד קניון שהוא פחות בדרך.

#30543 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום
מוצגות 6 תגובות – 1 עד 6 (מתוך 6 סה״כ)
מענה ל־Reply #17680 in דרום מערב ארה"ב – התלבטות בין שני מסלולים
פרטים:

עקבו אחרי האינסטגרם שלי
0